Скорост и комфорт: Китай пусна най-бързия влак в света

Страната притежава най-дългата мрежа от високоскоростни линии
21 сеп 2017 19:07,
36

Китай пусна най-бързия влак в света. Влакът-стрела ще обслужва линията между Пекин и Шанхай със скорост от 350 км/ч. Така времето за пътуване ще се съкрати от досегашните 6 часа на 4 часа и половина.

Във вагоните има безплатен интернет, повече контакти и USB портове, както и повече пространство между седалките за по-голям комфорт, съобщава Bulgaraia ON AIR

Китай притежава най-дългата мрежа от високоскоростни железопътни линии в света - 22 000 км. Около една трета от тях обаче не са пригодени за влаковете стрела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
ффф преди 6 години
до 23ти ме уби...егати проглеждането... Шанхай е по скъп дори от Копенхаген...да не говорим Германия .... като инженер в Германия установих че инженерите в нашия клон в Шанхай взимат с 50 % повече !!!!Стандарта на Китай отдавна е отвъд немския
30
0
 
2
 
! Отговори
ффф преди 6 години
е Маглев от летището на Шанхай пътува с 400 .... на магнит е.преди още 2 г. съм пътувал с влак между Гуангджо и Хуангджо с 350...... каква е тази новина сега .....
29
1
 
2
 
! Отговори
Aidede преди 6 години
Евала! Минаха и японците макар и с малко. Най бързия тук Шинкансен Нозоми се движи с 310-320 максимална скорост( аз съм засичал 307 по gps)
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V Qponiq nqkoi vlakove se dvijat s 600 km v h.a tezi edva sys 350.Zagybena rabota ! :-) :-) :-)
27
0
 
15
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Друго си е да пътуваш София-Варна с БДЖ за 8 часа. Единствено БДЖ може да отвори времеви-пространствен континиум и да изкриви времето и пространството, че когато се съобщи, че влака се движи с 30 мин закъснение, да дойде след 15, така че китайската железница има много да се учи от БДЖ.Единствено БДЖ ви подарява безплатни минути превоз/престой на интересни закътани гари за да може да се насладите на невероятната природа на нашата страна, да слезете и да изпушите една цигара.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тракпич, смени дилъра
25
2
 
4
 
! Отговори
Аз съм №25 преди 6 години
О-о, имам 3 минуса! Мърлячи, описвам ви това, което съм видял и то много пъти! Ако искате да разберете що е чистота и ред, пътувайте с руски влакове! Ако искате да гледате секс на живо, пътувайте с "Амтрак" - на отсрещната седалка моя приятелка е гледала забавни гледки! А нашите влакове са значително по-зле от танзанийските!
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата седмица упътих една корейка мисля беше към жп гарта в Русе.Искаше да пътува до Велико Търново.Като и казах че ще пътува 100км за 3 часа и се премрежи погледа 😁
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е. На БГ и трябва най-бавният влак в света - около 160 км/ч, за да има време да се качиш и слезеш.
22
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам, че още има доста невежи, които мислят Китай за изостанала държава (а още повече смятат, че сме по-напред от тях). Събудете се! Стандартът на живот в Китай е много висок и бързите влакове са нещо традиционно там. А Шанхай е доста модерен град, където заплатите достигат тези в Западна Европа. Минималната заплата в Китай отдавна е много по-висока от тази при нас.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой пуснал най - бързата железница? ;)-
20
5
 
4
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААТова за Турция Аллах ли ти го каза?
19
8
 
38
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименЧак пък всеки във САЩ да може да си позволи да лети...Голяма част от американското население не излиза от квартала си,камо ли да лети!И не само заради пари,а защото няма цел и посока!Ай-фон в ръката, игла във вената и редовни помощи е идеал за мнозина там.А китайците работят и резултат има!
18
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16То и ние летим ? Въпроса е колко процента от населението може да си го позволи кълвач. В САЩ това е ежедневие за всеки, в Китай НЕ Е.
17
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Те са вече номер едно. За пръв път бях в Шанхай през 1979. По улиците само тълпи велосипедисти. Нощем градът тъмен. Тогава им се присмивахме. Сега чакаме те да ни построят жп линиите.
16
4
 
26
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименИскаш да кажеш,че в Китай не летят?Ха-ха,свещена прос.тотия!Летят,та пушек се вдига,ама полетите не стигат ,а и ЖП-то върви на ток и не зависи от времето!
15
10
 
7
 
! Отговори
постой паровоз преди 6 години
бе ей, най-бързи влакове са русските влакове! тормоза!
14
4
 
16
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ГАДОРЯНВ момента Китай са промишлена сила N 1,БВП-N 2,военна сила N 3 и валута N 4.Да станат номер едно във всичко им трябват между 10 и 20 години.Ами не е чак толкова много време...
13
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е смешно. Велики вечв били , щото имали железница. Хахаха Просто в развитите държави хората летят :)))
12
4
 
19
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Скъпи Колеги! Пожелавам ви дълъг живот та да видите как тия дребосъци ще станат сила номер едно. Няма да им отнеме много време.

Спонсорирани публикации