1000 лева глоба за куриер, не връчил писмо от данъчните

Самоподписал се на предавателния протокол
2 юли 2019 12:51,
6
1000 лева глоба за куриер, не връчил писмо от данъчните
Снимка: Pixabay

54-годишен служител на куриерска фирма бе глобен с 1000 лв. от варненския районен съд за това, че не доставил писмо от данъчните на необходимия адрес, съобщават от Районния съд във Варна.

Още по темата


Случаят е от 10 август 2016 година
. Мъжът трябвало да достави до адрес на получател писмо от данъчната администрация, съдържащо решение по ревизионен акт. Без да отиде на адреса и да връчи пратката лично на получателя срещу подпис, куриерът собственоръчно изписал имената му, датата, час на предаване и положил подпис вместо него в протокола и известието за доставка, с които се отчитал пред куриерската фирма и доказвал прекратяването на задължението за връчване.

54-годишният мъж е неосъждан досега
и от деянието не са причинени имуществени вреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
от моя опит , пощаджията знае къде работя и ми оставя препоръчани пратки в работата, а разносвачите преди да дойдат винаги звънят по телефона , за да не се разкарват бадава.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кой куриер носи такива работи навреме?Дори сметките на ЧЕЗ пристигат с десетина дни закъснение, добре че никой не разчита на пощальона.Замалко да осъдя "Български пощи" за недоставено известие от един застраховател, ама пощите, като получиха известие, веднага се разбързаха и ми донесоха три известия с едно и също съдържание накуп.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобили са човека за някакво безсмислено писмо.
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава е била досега практиката и такаще продължава.Няма го човека,куриератам ли да нощува.Какво се прави съда на ощипан,пък и 1000лв.Утре съдиятада взима торбето и да носи да видикак е.Поне провинцията даваше отпорспрямо софийското малоумие.Ето защо няма и няма да намирате хораза каквато и да е работа.Варненсколято сър.Дойде жегата по хората.