Майката, убила детето си, го гледала с помощта на дядото

От полицията нямали основания да смятат, че то е в опасност
18
Майката, убила детето си, го гледала с помощта на дядото
Снимка: БГНЕС

Убитото дете в Плевенско е било отглеждано от майка си. Пред полицейски служители 22-годишната жена е признала, че е умъртвила детето.

Отношенията в семейството не са давали основания на полицията да се съмнява, че то е било в опасност, каза на пресконференция днес зам.-окръжният прокурор Николай Пачевски, който заедно със старши комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция на МВР и окръжния прокурор на Плевен Владимир Николов даде подробности около хода на разследването за убийството на момиченце на годинка и девет месеца.

Още по темата
Майката е задържана за убийството. Заедно с нея в ареста е и 56-годишният дядо на момиченцето.

Детето е било обявено за общодържавно издирване на 23 декември 2021 година в районното управление на МВР в Кнежа. Месец по-рано обаче - на 23 ноември, дядото е подал сигнал, че то е изчезнало.

"Има дълбоки пропуски и слабости, заради което сме назначили дисциплинарна проверка спрямо отговорните служители", поясни комисар Вътов. Той добави, че са образувани три дисциплинарни производства за бездействие и неспазване на нормативната база.

След като детето е обявено за издирване, са предприети оперативни действия, а през вчерашния ден се е стигнало и до конкретни детайли около престъплението. Към този момент обаче разследващите не пожелаха да разкрият подробности. При претърсвания са намерени части от тяло. Предполага се, че детето е убито около 22 октомври.

"Версиите до момента сочат, че майката е извършител на престъплението. В момента се работи с нея и с баща й, с когото са живеели в едно домакинство", обясни прокурор Пачевски.

По думите му майката е полагала добри грижи за детето с помощта на дядото, който ги е издържал. Семейството е живяло при добри битови условия.

По случая предстоят различни експертизи като една от тях ще е за психичното състояние на майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Плевенубито дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Видин преди 2 години
Майката се казва Маринела,от Видин е! Познавам нейната майка,детенцето беше много красиво! Още през миналото лято убийцата беше избягала и беше оставила детето си на баба му.После се появи.Живееше с едно слабо момче,но той се грижеше за тях.Маринела работеше и не даваше поводи за съмнения,че може да извърши подобно нещо.Това е ***! Да посегне на невинното си дете! Доколкото разбрах баща й е убил неин брат/сестра пак като бебе? Има някакво проклятие...
9
1
 
3
 
! Отговори
До8 преди 2 години
Ква пенсия бе брат. Дядото е 56 годишен.
8
1
 
1
 
! Отговори
ответен удар преди 2 години
До коментар 7_ ъм - - това е съвсем вероятно, точно колкото вероятно е и детето да се е самоубило........ тогава? ! ?
7
5
 
17
 
! Отговори
Ъм преди 2 години
Накрая да не се окаже, че дядото е бащата на детето.
6
7
 
12
 
! Отговори
поаро преди 2 години
Тази е заработвала пари ,а дядото е гледал детето ,и явно след като се е напил го е убил ,защото е ревяло от глад !!
5
6
 
11
 
! Отговори
Доктор Менгеле преди 2 години
Често се е праскала с дядото.
4
3
 
36
 
! Отговори
Детето... преди 2 години
...убито около 22 октомври, дядото подал сигнал за изчезване на 23 ноември, полицията го обявява за издирване на 23 декември....Темповете на българските полицаи са унищожителни за престъпността!
3
4
 
21
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бащата на гурбет ли е или неизвестен
2
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детето не било в риск, тя се грижела Мнооого добре за него, живеело с осъждан за УБИЙСТВО НА ДЕТЕ престъпник...Направо закривайте всички тия измислени агенции за закрила на децата в тази държава, ненужна хранилка и последен пристан на всякакви мързеливи мастиии.Мир на душата на невинната душичка.Дано тежи на съвестта на тия хрантутници.
1
2
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Боже , какви хора са това !