Apple затвори магазини в САЩ заради масови протести и грабежи

Каква е ситуацията?
Обновена: 1 юни 2020 20:02 | 1 юни 2020 19:52, Ния Христова
35
Apple затвори магазини в САЩ заради масови протести и грабежи
Снимка: БГНЕС
Apple Inc. обяви, че временно ще затвори по-голямата част от търгвските си магазини в САЩ, съобщи сайта 9to5mac.com, цитирани от БНР. До това решение се стигна, след като редица магазини бяха разграбени по време на протестите през уикенда в редица американски щати, които бяха провокирани от смъртта на афроамериканец при арестуването му в Минеаполис преди седмица.
 
"Имайки предвид здравето и безопасността на нашите екипи, ние взехме решение да затворим редица наши магазини в САЩ", съобщиха в неделя от Apple пред 9to5Mac.
 
През уикенда магазини на Apple в Минеаполис, Сан Франциско, Портланд (щата Орегон) и Скотсдейл (щата Аризона) бяха унищожени или разграбени. 
 
За момента от Apple не са потвърдили официално информацията, но редица локации на Apple Store посочват "временно затворени" на техните уебсайтове.
 
В края на месец май Apple започна постепенно да отваря отново своите търговски обекти в САЩ, които бяха принудително затворени поради пандемията от коронавирус. Само 140 от 271 магазина бяха отворени след разхлабването на противоепидемичните мерки и преди да избухнат масовите протести през изминалата седмица, които призовават за справедливост относно смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, загинал при полицейски арест. 
Още по темата
 
Магазина Apple Uptown в Минеаполис беше сред първите магазини, който беше вандалски разграбен по време на протестите. 
 
Междувременно в понеделник Apple Inc. обяви, че магазините на компанията в японските градове Токио и Осака ще бъдат отворени отново на 3 юни. А от 27-и май вече бяха възобновени тези в градовете Сакае и Фукуока.
 
Най-големите магазини в Япония ще работят на съкратено работно време, от обяд до 20:00 ч. местно време. Apple също така отбеляза, че мерките за ограничаване на коронавирус ще останат в сила, като тези за социално дистанциране и носене на маски, които ще бъдат задължителни както за персонала, така и за клиентите на търговските обекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Да преместят магазините си в - сиера леоне и ливан там гражданската воина вече е затихнала
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, виждам много кандидати за дранголника, и все от тъмните. 1во действие: набират си "ябълки" от магазина2ро действие: похвалват се. В гетото всеки втори се разхожда с нов айфон 113то действие: протестите свършват, трябва и да се ходи по клубове, обществени места. Хора без 10 долара в джоба се разнасят с телефони за по 13004то действие: полицията започва да проверява "собствениците". По-умните хвърлят в реката, порадвалите се за една две седмици са доволни, останалите в панделата
28
1
 
1
 
! Отговори
One преди 3 години
ХАХАХАХАХХАХАХА накрая тези, които го запалиха първи ще изгорят.
27
0
 
4
 
! Отговори
Негро от гетото преди 3 години
До АнонименХахаха, всички телефони се проследяват по IMEI номерчето, няма как да се махне....Хахахаха , ама ти сигурен ли си ? Щото всъщност не е никак трудно. И защо , по дяволиите трябва да ходиш в Епъл сервиз ? Ползваш - хвърляш... ползваш- хвърляш. Какво , да не би да си давал пари за него ? Особено ако си успял да си грабнеш 5-6 .
26
0
 
6
 
! Отговори
Протесторат преди 3 години
Незнайно защо всички протестиращи много ама много били сърдити на магазините на Епъл. Където видели такъв магазин и веднага налитали с камъне и дърве...да го разбиват като внимателно отделяли всички АйФони и АйПади и ги тъпчели при другите запазени вещи - часовници , дънки, маратонки в огромните си торби и раници , неделима част от всеки протестиращ .
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че ни информирахте, щото сън не ни хеащаше за магазините на огризката.
24
7
 
8
 
! Отговори
илюминат-заговорник преди 3 години
Цялата работа с протестите е заговор , защото последно време в САЩ безработицата е на рекордно ниски нива , а продължават да се нуждаят от работници и единствения начин да накарат афро-то да работи е да го прибереш в някой затвор, където ги гърбят яко за 50 цента на час. След тези протести, цеховете в затворите ще заработят на пълна пара.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, по принцип е така или поне така беше доскоро.Но с новия демократичен тренд на берачите може да въведат нови закони, узаконяващи брането или амнистия за берачите и тогава вече не знам как ще бъде.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Незаконно придобит айфон или откраднат от магазина, не се поддържа от сервиз на Епъл при повреда или дефект." Следователно лицето, което занесе на поправка такава вещ веднага може да бъде подведено под отговорност като крадец, ако не е гербер.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямат ли видеонаблюдение в тази страна на мечтите.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незаконно придобит айфон или откраднат от магазина, не се поддържа от сервиз на Епъл при повреда или дефект.Или си го поправяш сам или търсиш гаражни експерти. Обикновено са индийци, пакистанци и други такива -станци.Където и да отидеш, първо проверяват серийния номер и веднага се разбира дали е краден или купен.
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много организации в САЩ са тотални комунисти а пък antifa са си със фашистко мислене
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, всички телефони се проследяват по IMEI номерчето, няма как да се махне.Скоро обаче търговията ще се случва само и единствено през интернет, особенно след вируса и сега тези безредици много вериги магазини ще предпочетат да не отварят повече. Тези които имат работа в подобни магазини сега ще ги отрежат ...Другия варянт е тотално преместване на бизнеса от САЩ
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-скоро имат уникален сериен номер на устройството, чрез който може да се удостовери, дали за него е платено или е откраднат.
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цялата тая простотия свърши, всичките "звезди" дето ги подстрекаваха трябва да се намерят и да си получат заслуженото.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Ще им намерят цаката, ще им махнат чиповете и Ябълката може сериозно да го ду ха.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не са сред най-умните. В САЩ самото притежание на крадена стока е престъпление. А всички откраднати устройства са или снабдени с глонасс чипове или свързани с мрежата и веднъж активирани, полицаите ще дойдат да ти почукат на вратата.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се правят на големи демократи, сега да им сърбат попарата на черните.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само белина за тези...Повечко белина...
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер, дано и не отварят, бая се оядоха досега :)