Байдън призова за забрана на нападателните оръжия

Става дума за защита на децата ни, категоричен бе той
3 юни 2022 07:57, Нели Христова
53
Байдън призова за забрана на нападателните оръжия
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън заяви, че САЩ трябва да забранят нападателните оръжия, за да се справят с "касапницата" на насилието с огнестрелни оръжия.

В речта си пред нацията от Белия дом Байдън заяви, че твърде много места в Америка са се превърнали в полета за убиване.

Той заяви, че ако Конгресът не може да забрани такива оръжия, трябва да се опита да увеличи възрастта за закупуването им от 18 на 21 години.

Речта на американския президент беше предшествана от поредица от масови стрелби в страната.

В изказването си от Белия дом той също така призова за разширяване на обхвата на федералните проверки на миналото и на националните закони за "червения флаг", които позволяват на съдилищата да разпореждат отнемане на оръжия от лица, за които се смята, че представляват опасност за другите или за самите тях.

"Не става въпрос за отнемане на оръжията на когото и да било", заяви президентът демократ.

"Не става дума за отнемането на ничии права", добави той. "Става дума за защита на децата ни", каза той.

"Защо, за Бога, един обикновен гражданин трябва да може да си купи нападателно оръжие, което съдържа пълнители за 30 патрона, които позволяват на масовите убийци да изстрелят стотици куршуми за няколко минути?", попита Байдън.

Докато той се подготвяше за речта си, още няколко души бяха застреляни при нападение на гробище в Расин, Уисконсин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците имат право на оръжие мускет от края на 18 век, когато е приета конституцията им. Не им дават танкове. Нямат право на минохвъргачки и гаубици, нямат право на Джавелини. Даването на американците на по-модерно оръжие от мускет, е нарушаване на Конституцията на САЩ.
36
1
 
4
 
! Отговори
ЧЕЛОВЕК преди 1 година
САЩ СИ ИМАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЕДНО КУКУРИГУ ! 22
35
0
 
3
 
! Отговори
БАБИНДАНЧО преди 1 година
КАРАКАЧАНОВ , ИМАШЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА БЛЕСНЕШ С УМ , НО УВИ НЕЩО СЕ САМОЗАБРАВИ ! НЕДЕЙ ДА КОМЕНТИРАШ И СЪДИШ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ ХОРАТА , ЗАЩОТО ТЕ ГОВОРЯТ ИСТИНАТА ОТ ТРИБУНАТА ! ТИ ЛИЧНО КУПИ САМОЛЕТИТЕ НА ХАРТИЯ ! ВМЕСТО ДА СЪДИШ , КОЕТО НЕ ТИ ОТИВА , ОБЕДИНЕТЕ СЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОКОЛО КАУЗАТА ПРОСПЕРИТЕТ НА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ВИ ПОМНЯТ И УВАЖАВАТ ВАШИТЕ ДЕЦА , ВНУЦИ ! БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВИ Е ПРИЗНАТЕЛНА !
34
0
 
6
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
Байдън спри се да помагаш на Нео нацистка Украйна !
33
1
 
8
 
! Отговори
злобар преди 1 година
Оръжието си е оръжие...става и за нападане и за самоотбрана...Пак най арогантно и елегантно се подиграва с ума на хората !...
32
1
 
6
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
На кредит ги купуват жеба и пироманите мим! На кредит се гърмят!!
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А откъде пари у гамени за да си купят оръжие с муниции щом нямат месеци трудов стаж за да отделят,навсякъде искат справки за годишни данъци,а за оръжие не,ако да му се радват за сувенир,че да го пазят някои други как тях да не им го откраднат щот после проблеми докат им го открият ще има да плащат щот може крадците да го използват и някого да убият,а той как притежател трябва да ходи постоянно с алиби и следи новините за стрелбите,че не той е гърмял,ако да е заявил за кражбата,не доказва невинен
30
0
 
8
 
! Отговори
Бигот преди 1 година
До Vans "На 18 не можеш да си купиш бира, но пък можеш да си купиш автомат. Нещо е много сбъркано в тая държава" сбърканото е това че не можеш да си купиш бира.
29
0
 
13
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Оставихте на талибаните оръжия за 80 милиарда, въоръжавате жени, деца и бабички в Украйна за да се бият с Русия, но твърдите, че с такива оръжия няма как да се предпазите от евентуално тиранично правителство. Когато престъпник реши да убива някой него не го интересува дали оръжието е легално или не, а когато акта на престъпление се случи, шанска полицията да е там за да го предотврати е минимален, те идват да опишат престъплението. След това дори и да го разкрият то вече е станало....
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се забрани и топлата вода! Топлата вода е комунистическа лъжа и путинизъм! На истинските демократи не им трябва топла вода. Вижте българите как живеят и без топла вода.
27
2
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 1 година
Раздавайте още оръжие на малоумната си нация и чакайте нещо друго да се случи!Голяма демокрация,няма що.Гинат като мyхи всеки ден невинни деца и хора,ама да не им се нарушали правата от не знам ти коя поправка на великата им конституция.Явно не са дорасли да имат такива права,което е повече от очевадно!
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***,Америка се тресе от убийства,а той щял да забранява.Ама гласува за Украйна оръжия за милиарди.
25
0
 
12
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Дедото тотално изперка. Иначе може да дава милиарди, за да убива в други държави. Да вземе да осигури храна за малките деца, че там в САЩ нямам какво да ядат вече. Джо Байдън заяви, че администрацията му не е успяла да предвиди последствията от затварянето на завода на Abbott, който произвежда 40% от детското мляко, продавано в САЩ, пише The Washington Times. Освен това главата на Белия дом призна, че до април не е осъзнал пълния размер на тази криза.
24
0
 
9
 
! Отговори
все тая.. преди 1 година
До до 32Тогава защо в България е толкова трудно да си извадиш разрешително и да се сдобиеш с оръжие.Явно нямаме право да се защитаваме!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изкофеляк, я дефинирай кои са защитните оръжия?
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 32Много си зле оръжията се делят на ловни и бойни, а от използването им зависи кой как го разбира.
21
0
 
3
 
! Отговори
Все едно преди 1 година
Х.тлер да ги забрани
20
1
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 1 година
ами Проблемът си е Твой, Оръжията по принцип са за Защита, не за Нападение!
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое оръжие не е нападателно, че нещо не мога да се сетя.
18
0
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
вече Искат да Въведат Демокрацията и в САЩ, където Оръжие може да има само Правителството, но не и Равните от Населението, нали знаете всички са равни, но едни са по-равни...