Учени предупреждават за нови трусове в Хаити

Жертвите надхвърлиха 100 хиляди, 300 хиляди са без дом
16 яну 2010 08:12,
26
Учени предупреждават за нови трусове в Хаити
Снимка: БГНЕС
Учени предупреждават, че нови силни земетресения може да разтърсят Хаити и съседните страни, съобщи АФП.

Пол Ман, водещ изследовател в Института за геофизика към университета в Остин смята, че е напълно възможно да има още едно земетресение, равно по сила на това от 12 януари.

Френският геофизик Ерик Кале също твърди, че не са изключени нови земни трусове. Преди година той е предупредил властите в Хаити за потенциална опасност от разрушително земетресение.

Жертвите на труса от 12 януари са над 100 хиляди. По данни на ООН повечеот 300 хиляди души са остаанали без подслон.

Световната организация поиска спешна помощ от 562 милиона долара за Хаити.

В столицата Порт-о-Пренс се обмисля въвеждането на полицейски час, защото в града все по-често избухват безредици заради забавяне на помощта.

Голяма част от хуманитарните доставки не могат да стигнат по-далеч от летището. От петък САЩ временно поеха контрола над летището в столицата, а американски военни организират разпределението на помощите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
чувал ли си за застраховки, и ако си чувал изобщо, ако ти не можеш да си го позволиш, богатите със сигурност първо това правят- където е текло пак ще тече, както казват старите хора, където е пресъхнало- горко ни........
23
0
 
0
 
! Отговори
друг преди 14 години
до 14 РеалистРадвам се за оптимистичния ти коментар, но хората търсят промяна, дали с 2012 или с нещо друго, просто трябва да има тотална промяна.Света е тръгнал в грешна посока.
22
0
 
0
 
! Отговори
Йешич преди 14 години
Ако има нов земетръс тоо път шги порути кат се мо е редъ там дето не е рутило
21
0
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Ама колега,тук не е почнало още да "друса".Като друсне искам да видя физиономийте на ония бивши и настоящи от Парламента с Бентлитата и Мерцедесите,с пълните банкови сметки и палатите.Те ще са от първите които ще "потънат".Това ще им е наградата Божия!!!Боже,как спят тия хора?
20
0
 
0
 
! Отговори
ATI преди 14 години
Абе ние българите по стар обичай се оплакваме, че сме най-зле, но и ние самите си знаем, че има и по-зле от нас! Нека да спрем за малко да си мислим, че ние сме най-най прецакани.
19
0
 
0
 
! Отговори
тодор преди 14 години
Незнам в каква държава живеем и какви хора сте , за даима такива коментари.Вчера гледах репортажи по новините и кадрите са потресаващи - накъдето и да се обърне човек има само трупове и ранени .. Някои от тях дори не са покрити и гният по улиците... Освен това организацията на държавата е много зле и хората не получават храна и вода. Дано американските военни внесат малко ред- следващите няколко дена са решаващи за да се овладее положението и да се помогне на хората да започнат да получават п
18
0
 
0
 
! Отговори
продължение на 17 преди 14 години
Те са свикнали на нищета и нямане,те са потомци на роби ,които са били заселени на Хаити.Не са като нас,бяхме добре ,но после ограбени и сега сме по-зле и от тях.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти гледай себе си,не мисли за тях,ние сме цъфнали та завързали,че взехме да мислим за другите.За там не виждаш оправия а за тука виждаш ли ,защото те ще се оправят някога а ние никога!
16
0
 
0
 
! Отговори
Ангел преди 14 години
Що несе случи това на фанатиците от близкия изток,поне да се спаси света от терористи и ислоямисти
15
0
 
0
 
! Отговори
do #1 преди 14 години
Пич, само да ти кажа че средната заплата е от порядъка на 30 -40 $ . Ти си прави сметка Nike ли носи или какво.Това земетресение ще ги върне не в предучилищна, а в детската градина. не виждам оправия ...
14
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 14 години
идва, разбира се. после 2013, 2014 и т.н. :) календара на българите е бил със същата точност като сегашния и не предвижда да има край:) айде със здраве и гледайте да не *** от притеснение за тая пуста дата 21.12.2012
13
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 14 години
nay mnoo tva mi haresva na Amerika...pri vsqko losho bedstvie nezavisimo v koq strana..pomagat s vsi4kite si usiliq..evalla na tqh...
12
0
 
0
 
! Отговори
MLE4EN PUT преди 14 години
2012 MAI IDVA :)
11
0
 
0
 
! Отговори
Borman преди 14 години
*** много луди в България ,може ли такива коментари относно трима души с труп в ръце ,коя я сърби някъде ,кои бос или обут.*** луда работа ,тия ги върнаха 100 години назад с това земетресение .А и вече се говори за над 200 000 загинали
10
0
 
0
 
! Отговори
bolqrka преди 14 години
S takiva strahotii 6ega ne biva.Istina e 4e ako za takava novina ne pokajem su4evstvie i sujalenie...6to za 4oveci sme???
9
0
 
0
 
! Отговори
Мани преди 14 години
Чисто статистически, ако от 7 коментара за такова бедствие нито един не съдържа признак на съжаление, съчувствие, скръб, значи съответното място и хората, които го обитават, са пометени от някакво страшно явление - по-лошо и от земетресение: пълно затъпяване и ***.
8
0
 
0
 
! Отговори
Хитлер преди 14 години
Построеното от режима, в голямата си част черпеше познанията на учени българи, завъшили в Германия, Австрия, Швейцария, Франция и т.н. За съжаление това трябваше да се случва по съветски модел - колкото по-голямо, толкова по-добре. Цели градове работеха в един завод и при фалита на завода фалираше и града. Сега си представи, че нямаше режим - пак щеше да се строи, но според нуждите. А щом ти харесва толкова много комунизма, ходи в Куба или в С. Корея!
7
0
 
0
 
! Отговори
търсеща мъж преди 14 години
Левия на снимката-мечта за всяка жена:)))))))м-м-м-м-м...
6
0
 
0
 
! Отговори
СС преди 14 години
ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ЕВРЕЙСКИЯТ ПУДЕЛ САЩ НЕ НА ТЕЗИ БЕДНИ ХОРИЦА
5
0
 
0
 
! Отговори
Сталин преди 14 години
На Хаити им трябват 30-40 години комунизъм и ще се оправят!Вижте тук,че ни тресе и ни разграбват вече 20 години и още не могат да разрушат всичко построено от "лошия" режим!