Русия готова да обедини разделена Либия

Москва увери в това либийския премиер Файез Сарадж
3 мар 2017 20:22, Петя Славова
85
Русия готова да обедини разделена Либия
Снимка: Reuters

Русия заяви днес, че е готова да помогне за обединението на Либия и че иска да насърчи диалога между властите в Триполи и фракциите в източната част на страната, предаде Ройтерс.

Руският външен министър Сергей Лавров разговаря вчера в Москва с ръководителя на подкрепяното от ООН правителство в Триполи Файез Сарадж.

Още по темата

Министерството на външните работи на Русия съобщи днес в писмено изявление, че разговорите са били фокусирани върху това как да бъде постигнат напредък в усилията за обединение на Либия.

"Москва потвърди готовността си да работи в тясно сътрудничество с всички страни в Либия с цел намиране на взаимноприемливи решения за създаване на условия за стабилно развитие на Либия като единна, суверенна и независима държава", посочи дипломатическото ведомство, цитирано от БТА.

Визитата на Сарадж е възприемана като опит за преодоляване на патовата ситуация между правителството в Триполи и Халифа Хафтар, военен командир, подкрепян от фракции в Източна Либия.

Според комюнике, публикувано от канцеларията на либийския премиер, Сарадж е казал, че Русия може да изиграе положителна роля в Либия, благодарение на връзките й с различни либийски партии.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: РусияЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
17
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Руска дезинформацияЯ да видим Нагорни карабах въоръжени битки между въоръжени с каквото намерят милиции имаше още по времето на СССР 80 години на миналия век. При разпада на СССР що не решиха въпроса? Крим проблема е от времето на Хрушчов. Молдовския и Грузински проблеми са пак от времето на разделяне на СССР - Що тогава не ги решиха? САЩ и Запада вземаха дейно участие в разпада на СССР чрез "ЕКСПЕРТИ"А Донбас е в резултат на ТЕРОРА в Украйна:не може Мултиетническа страна да стане МОНОетно
57
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварчетата се изтропаха в Либия. Само Русия може да ги изрине оттам заедно с екскрементите им
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 67 Руска дезинфор.............Тъка ли тъ инструктирахъ да драскаш от " америка за бг. "?. А, сър Гейстън ?.Не , инструкциите са от НД Русофили, товарищ Пидорович!
55
1
 
19
 
! Отговори
до 67 Руска дезинфор преди 7 години
Тъка ли тъ инструктирахъ да драскаш от " америка за бг. "?. А, сър Гейстън ?.
54
6
 
17
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 7 години
До Анонимен=============Русия обединява и спасява а евроатлантическите структури унищожават , ограбват и убиват...Знаем как обединява Русия. Заради руските интриги Молдова си има Приднестровието, Армения и Азербейджан си имат Нагорни Карабах, Грузия си има Абхазия и Южна Осетия, Украйна си има Крим, Донбас и Луганск! Това "обединяват" руските ***!
53
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия обединява и спасява а евроатлантическите структури унищожават , ограбват и убиват...
52
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питаха ли бай Дончо кво мисли?
51
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 61Какво влияние къде? В камиларските държави които никой не ги смята за хора ли? Ми ок.
50
13
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
''Гълъбите на мира''пак ги ''поканиха''.След такава покана страната ще стане като Сирия,няма да остане камък върху камък.
49
0
 
29
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До АнонименКогато руснаците бяха в Афганистан,страната бе в много по-добро състояние от сега.Но пък тая намеса бе напълно безсмислена,излишен разход,както и сега.Да тръгнеш да вкарваш афганите в комунизма или демокрацията е кауза пердута.Най-подходящо е те да си седят по любимите чукари и да не шетат по света,правейки поразии!Впрочем,важи и за много други,дето хукнаха към Европа!
48
4
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До АнонименУважаеми,Русия на Путин се появява и ще се появява навсякъде,където не я спрат,и то категорично.Колкото до ***,погледнете най-напред себе си-най-богатата държава на света с народ,живеещ супер бедно,с изключение на 5%,където е целия ресурс на огромната страна,харчен безотчетно,като се харчат неизработени пари.Тази *** ли искате да натрапите на света? Благодаря,дръжте я за себе си.
47
0
 
19
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До Спиро"Така е откакто свят светува.Некадърния винаги търси роби които да му слугуват"Ха-ха,некадърност?Нещо за мениджмънт да си чувал?Майсторлъкът е да накараш колкото се може повече хора да работят за тебе!Е.в.р.е.и.те са най-добри в тая област-управляват изкъсо цяла държава(САЩ),а чрез нея и света!Е,има и особености-някои успяват да впрегнат раята доброволно(те са майсторите),а други-чрез груба сила(некадърниците).Има и смесен вариант-т.нар. "политика на моркова и тоягата".
46
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ продължават да губят влиянието си в света. За разлика от Русия.
45
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На никому не пожелавам руснаци да те обединяват. Те вече обединиха Крим.
44
6
 
23
 
! Отговори
Спиро преди 7 години
Така е от както свят светува. Некадърния винаги търси роби които да му слугуват.
43
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"краварите" нямат за цел мирен изток. На никой не му пика за тия камилари така че стига русофилистичен рев.
42
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както обединиха афганистан едно време ли?
41
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не пращат и там рускини,че после ще ни напълнят с гъби.
40
11
 
20
 
! Отговори
Loyko преди 7 години
Te rusnacite da vzemat da opraviat i obediniavat sebe si.Stiga sa opraviali drugite.Dokoga shte izbivat komplexi.Ne se stava lesno parva sila v sveta,a za tiah e i nevazmozno.
39
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Братята кравари освободиха либийския народ от диктатора Кадафи и занесоха свобода и демокрация на либийците. За благодарност либийците взеха, че нападнаха краварското посолство и убиха краварския посланик Кристофър Стивънс - смех :)))