В Турция: Готвят арест на 34 бивши служители на държавната ТВ

Те са заподозрени в разследването срещу последователи на Гюлен
Обновена: 12 юли 2017 13:41 | 12 юли 2017 13:28, Елка Василева
43
В Турция: Готвят арест на 34 бивши служители на държавната ТВ
Снимка: архив, Reuters

Турция е издала заповеди за арест на 34 бивши служители на държавната телевизия ТРТ в разследване срещу последователи на живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, обвиняван, че стои зад опита за преврат м.г., предаде Ройтерс.
       
Местни медии съобщават, че всичките 34 заподозрени са били потребители на мобилното приложение ByLock, което според властите е било ползвано за комуникация между гюленистите от Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) за подготовката и реализирането на опита за преврат в Турция на 15 юли м.г.
       
При отделна операция полицията е задържала 14 подофицери рано днес в шест турски окръга при разследване на опита за преврат, съобщи агенция Доган.
       
Около 50 хиляди души бяха изпратени в затвора в очакване на съдебен процес, а приблизително 150 хиляди служители, в т.ч. учители, съдии и военни, бяха отстранени от работните си места в кампанията на властите след опита за преврат.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко демократично....Уф, забравих, там беше султанат!
31
2
 
6
 
! Отговори
До radio pravda преди 6 години
По скоро си участник в радио Ереван...:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Отговори ми на въпроса защо Тато ти отвори границата...защо не успя като си одихме да ни махне от гражданство, защо въобще не успя да ни Възроди:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
30
3
 
3
 
! Отговори
Radio pravda преди 6 години
До АнонименКакво стана, бе? За ква "съветска подкрепа" говориш, та СССР беше против този процес! А той, милият, не знаел хаха. Аз като ти казвам, не разбираш от бг работи, а ти се пениш.Тогава бягахте като ми.шки, не се оправдавай. Късмет за вас, че свалиха и предадоха Тато. Сега БГ щеше да има един проблем по-малко
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Просто османските власти са преценили, че не може да носите тежестите на военната служба, не подлежите на дисциплина и при първия пристъп се предавате"Не знаехме, че българия е превзета с български еничери...При завладяването на Констинопол участвахте ли бе? :-) :-) :-)
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Очаквах тази неадекватна реакция от невеж тип като теб."Възродителния процес" беше проведен ВЪПРЕКИ несъгласието на СССР.За каква "подкрепа" говориш?Той беше ИЗЦЯЛО инициатива на Българската комунистическа партия и другаря Тодор Живков тогава!"Да да така да е било...Другаря ти живков защо отвори границата...:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) защо не успя да ни накара да се Възродим:-) :-) :-) :-) :-) :-) и да ни махне от гражданство:-) :-) :-) :-) :-) ::-) а оти бе, я ни светни и за това???
27
3
 
3
 
! Отговори
Radio pravda преди 6 години
Просто османските власти са преценили, че не може да носите тежестите на военната служба, не подлежите на дисциплина и при първия пристъп се предавате. Това го има в османските архиви. Сега и да се турчеете или не, все тая. Ердоган пак ще ви вземе в чистотата там. Както се казва, всяка жаба да си знае гьола :)
26
2
 
3
 
! Отговори
Radio pravda преди 6 години
До 26Очаквах тази неадекватна реакция от невеж тип като теб."Възродителния процес" беше проведен ВЪПРЕКИ несъгласието на СССР.За каква "подкрепа" говориш?Той беше ИЗЦЯЛО инициатива на Българската комунистическа партия и другаря Тодор Живков тогава!А относно османското владичество българите,ако бяха чакали само на Русия,нямаше да вдигат въстание подир въстание,много преди още Руската империя да стане империя.А вас *** сте единствените дето османските власти не са ви взимали за воини-еничари
25
2
 
3
 
! Отговори
До radio pravda преди 6 години
Като възтановите армията... Имате ли шанс да заловите поне едно Апаши:-) :-) :-) :-) :-) :-)
24
3
 
2
 
! Отговори
До radio pravda преди 6 години
"въобще защо се "изявяваш" по българските национални интереси и проблеми? Меко казано, не ги разбираш нещата."Абе пуркоооо ти чуваш ли се... Като гледам вие се "изявявате" по турските национални интереси и то всеки ден...Аз се изявявам по българските нацоинални "проблеми" само, които са свързани с Апашитата...:-) :-) :-) другото не ме засяга че там кои и как ви управляват:-) :-) :-) :-) :-)
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На теб кой ще ти помогне, ако ви нагънем, както ви нагъваше Наросната милиция едно време? Индия ли? :))))"Колко ни нагъваше...едва ли беше и 500 дни:-) :-) :-) Та дори Турция като чу това...Който е служил на границата би трябвало да знае какви съобщения пращаше:-) :-) :-) Та веднага след това българия отвори границата:-) :-) :-) :-) :-) знаеш ли съобщенията:-) :-) :-) :-) :-) :-) питай който по това време е служил на Капитана:-) :-) :-) :-) :-) :-)
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Можем да предприемем сами нов "Възродителен процес", само да си възстановим армията :)"Мухахаха хаха...Голям Виц сте...Възродителния процес не го бяхте направили сами а пак с подкрепата на братушките ви...които братя чакаха 500 години за да ви "спасят" за техни интереси, а не че ви обичат!!! Относно армията... с пенсионерите ли ще я възтановите...щот като тръгнете да приемете и останолото "малко" младо население и те ще се изнесат от Бг:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
21
2
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Е той и киряк Стефчо беше на външен вид българин но си беше любимец на турците. Ердоган вкарва в зандана турските варианти на киряк Стефчо
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам Вие българи нали не харесвате турчетата, защо сте се загрижили за тези
19
5
 
7
 
! Отговори
Radio pravda преди 6 години
До номер пет с лилавия оттенъкОсвен това Русия ни е помагала не един път, не виждам защо се смееш. На теб кой ще ти помогне, ако ви нагънем, както ви нагъваше Наросната милиция едно време? Индия ли? :))))
18
3
 
8
 
! Отговори
Radio pravda преди 6 години
До от номер петМи като не си българин (още по-добре) какво се правиш на "закахърен", че Турция щяла да ни напада и т.н., въобще защо се "изявяваш" по българските национални интереси и проблеми? Меко казано, не ги разбираш нещата. Иначе и Турция не предприема нищо без зад гърба й да стои някоя от Великите сили, които пък се обграждат с по-малки съюзници или сателити. Можем да предприемем сами нов "Възродителен процес", само да си възстановим армията :)
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Знаеме че си с *** венци :-):-):-)"Да...Аз не го крия:-) :-) :-) Знаеш ли твойта държава остава за нас:-) :-) :-) Скоро ти ще работеш в Честотата Оооо :-) :-) :-) :-) и ще миеш грацката...белия:-) :-) :-)
16
0
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Знаеме че си с *** венци :-):-):-)
15
6
 
3
 
! Отговори
До radio pravda преди 6 години
От номер пет...Аз не съм българин:-) :-) :-) :-)
14
4
 
4
 
! Отговори
До Антисоросоид преди 6 години
Абе *** е вашия герой...И него ли продадохте...:-) :-) :-)
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Защо си мислиш, че трябва задължително да има война с Турция, за да може България да отстоява суверенитата си?"Ти български разбираю??? Я погледни какво съм писал...задължително??? Казах "може би"!!! Аме, че ще я вкарат във комфликти с великите си мисли и анализи е почти факт!!! И като я вкарат какво мислиш...че ще ви защитава Русия, а??? :-) :-) :-) :-) :-) Та на нея се доверявате...това е ясно...А да те питам вие САМИ нещо не може те ли бе...Да се перчите без да има някой зад Вас?