Рекорден брой новозаразени с вируса в Швеция

Повечето от тях са с варианта Омикрон
57
Рекорден брой новозаразени с вируса в Швеция
Снимка: БГНЕС

Швеция отчете рекорден брой новозаразени с коронавирус за един ден - 17 320 случая вчера, предаде Ройтерс, като се позова на националната здравна агенция.

Досегашната максимална стойност, регистрирана на 30 декември, беше 11 507 новозаразени. Повечето от новите случаи са с варианта Омикрон.

Броят на заразените в Швеция рязко се повиши от ноември и миналия месец правителството затегна ограниченията за събирания на обществени места и призова всички, които имат възможност, да работят от вкъщи.

"През последните няколко седмици виждаме промяна и сега вариантът Омикрон доминира сред новите инфекции в Швеция", каза на брифинг Брита Бьоркхолм от шведската Агенция за обществено здраве.

Рязкото повишаване на инфекциите означава, че се сбъдва най-лошият сценарий, публикуван от агенцията преди Коледа. Бьоркхолм прогнозира пик на новите случаи в средата на този месец. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Швециякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
7
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Ние, неваксинираните, не ни засяга толкова Омикрона, защото той заразява предимно ваксинирани хора. При нас няма критична маса, достатъчно гостоприемници. Имаме нещо като колективен имунитет.
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин- Всъщност класическата имунология твърди, че при 60 % имунитет е налице колективен такъв. Но става дума за истински имуните= естествено създаден= или от истински ваксини. Вкарването на антитела отвън, не е ваксиниране а профилактика, полезна може би за хора с комрометирана имунна система да преживеят вълната, докато здравато население, колкото се може по-бързо изгради натурален имунитет. За месеци! А не с локдауни и мерки да се влачи с години, като че нарочно
49
2
 
1
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
А днес, 06.01.2022 - 28,42% от случаите за деня са на НЕваксинирани... и този процент расте постоянно. След седмица вероятно ще е почти 40%, ама да не бързаме. Ще го видим
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиолог- само с такива статийки ги поуспокояват прекаралите се с три игли и разсипан живот.
47
1
 
6
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Класическата имунология твърди, че при 70 % имунитет е налице колективен такъв, който спира всяка епидемия, което означава,че щом при над 80 % набодени една епидемия продължава, значи колективен имунитет не е постигнат от масовото бодене! Елементарно!
46
3
 
5
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До Анонимен 46- Виждам че не си ми прочел коментара 45 за Т- клетките. Това също бе споменато при доклада. Освен това без локдауни и затваряне на бизнеси и училища и втората година всичко това бе удвоено. Това е разликата между Швеция с други и по-ваксинирани държави. Затова и 2 години и в момента живота си тече там нормално и не теоризират децата си с маски и тестове. Имали са само препоръки! Иска ви се да докажете че фашистките методи в медицината работят, но фактите доказват обратното.
45
3
 
5
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Странно защо в държави с набодено до спукване население пак налагат ограничения след като набодените до спукване са защитени!? Явно защото не са защитени!? А след като не са защитени, защо са ги наболи!?
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиолог- Ваксърите не разбират още че натъпкване с изкуствени антитела и то само с два месеца годност- не е имунитет. И, че това профикалтично дето им забиват- не е ваксина. Имунитет е когато организма сам създава истински антитела когато срещне вируса. Това е разликата между Швеция и другите почти 100% набодени държави.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
25% бяха в единствено в Стокхолм. В Гьотеборг регион 12%, в Сконе 5%. Средно за страната 10%. Това беше преди ваксините.
42
3
 
5
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До 41=Какво още трябва да стане и видите, за да разбете че тия 'ваксини' имунитет не правят, пък камо ли колективен. Имаме вече примери с държави 100% васинирани и нищо подобно като Швеция. И според официалните данни преди ваксините не, 10% а 25% са изградили колективен имунитет само според открити антитела. Но още тогава учените там заявиха че не само антителата са фактор. Много хора нямат антитела но имат Т клетки запомнили вируса. Без локдауни маски и затваряне на училища и 2та г. са удвоени
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рекордите са само по журналистическа глупост.
40
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
В България вчера, 5 януари 2022 година имаме 6766 новозаразени и 66 починали от Ковид-19, от които 62 неваксинирани и 4 ваксинирани
39
3
 
7
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Какво сензационно има? Това е обичайно за всички ваксинирани държави.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди ваксинацията, есента на 2020, в Швеция направиха повсеместно тестване на населението за антитела и се установи, че средно 10% са се срещали с вируса. Това не е никакъв колективен имунитет. 15000 жертви и 10% само са го изкарали. След това се ваксинираха 87% от хората над 18 години. Децата- около 72%. ТОВА направи колективен имунитет.
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха!!!!!- Такива статии се пишат за да поуспокоят тези, чиито държави ги изгърбиха и пак ги гърбят, а целта е Швеция да не изглежда че е постъпила правилно. Въпреки че Швеция единствено се придържаше към увърдената и доказана наука.
36
6
 
5
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Швеция не я мислете. Те си направиха естествения колективен имунитет още от преди ваксините защото никога не са имали маски и локдауни или затваряли училища. И никой никога са го питали за сертифика. Ама някои сега пак били кихнали през зимата? Ужас, а?! Ако ги бяха тествали за грип и преди да чуем за ковид19 пак щеше да е същото. Живеят си и сега живота, заведенията са пълни, по улиците весели хора без маски, децата си играят и се пързалят, ходят на училище без тестове или задушавани с маски
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швеция са с 10,2 милиона население и 7,4 милиона ваксинирани. При 2,8 милиона неваксинирани от 10,2 милиона население епидемията няма да спре.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Мангъров? Да не е станал на суха съчка?
33
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съществува стаден имунитет при ковид. Боледуваш или се ваксинираш и реваксинираш. Швеция закъсня с третата доза. Само 30% са получили 3 доза. Това ще им коства много!
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ковид ваксърите са виновни,те разнасят най-много вируса