В Румъния не са притеснени за конфликт с Русия

Според външния министър сигурността на страната се гарантира от членството в НАТО
64
В Румъния не са притеснени за конфликт с Русия
Снимка: БГНЕС

Малко вероятно е Букурещ да бъде "въвлечен във военен конфликт" с Русия. Това мнение изрази румънският външен министър Богдан Ауреску в ефира на телевизия Prima, съобщава БГНЕС.

"Няма опасност днес Румъния да бъде въвлечена във военен конфликт с Руската федерация в резултат на възможни събития в съседство", каза той.

Според него сигурността на страната се гарантира от членството в НАТО и стратегическото партньорство със САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 59 българинаТя няма да ги напада а просто ще им изпрати две ракети подарък и Румъния исчезва
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57 АнонименАбе ти в кой свят живееш ? Прави са дечковците с хиперзвуковите ракети и т. н. ти какво очакваш да нападне нато Русия и тя да ни гледа ли ? Войната ще бъдепоследна за човечеството на земята заедно с тебе бе
43
2
 
3
 
! Отговори
българина преди 2 години
не се притесняват защото знаят че Русия няма да ги нападне..
42
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възможно е първите един два дни от вероломното нападение Русия да има някакъв лек превес, но от там нататък ще бъде пълен позор за нея.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не пречи на Богдан да вярва, че сигурността на Румъния се гарантира от членството в НАТО и стратегическото партньорство със САЩ. Този път обаче началникът на европейската дипломация Жозеп е много по-напред с материала. Вчера в блога си той пише, че цената на газа в ЕС за една година се е увеличила от 6 до 10 пъти, че през последните години Русия е повишила устойчивостта си към икономическите санкции и е увеличила валутните си речерви.
40
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния е сигурна в позицията си срещу Русия и това е голям плюс за нея. Българската позиция е в поза партер пред Русия и със сигурност ще оперем пешкира, защото Русия напада точно такива неясни с позицията си слаби държави в разкрачено положение между изтока и запада като България.
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тия мамалигари много смело се перчат с НАТО,ама ако навлезнат руснаците с танковете ще подвият опашки!Дреме им на НАТО за Румъния и България.Те гледат да не стига на запад до тях и не ги интересува Черно море и тук на изток какво се случва.
38
6
 
5
 
! Отговори
умната преди 2 години
Не става въпрос за русофили и русофоби.Всеки сам избира на коя страна да е .Става въпрос че при военен конфликт ракетите и бомбите не подбират кой какъв е.Загиват невинни хора,деца ,жени .Трябва да има референдуми за влизане в НАТО,или пък съответно за излизане.Войните са най страшното нещо на света.А Айнщаин казва ,,Не знам какви оръжия ще се използват в Третата световна война ,но знам че Четвъртата ще се води с тояги и камъни.
37
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Здравейте,дано няма да има война,няма да има война,или другото е..ако има ще е технологична..нито русия нито германия...няма готова за технологична освен...САЩ...евентуални изненади от китай,тук ресурсите,пропагандата...няма да имат значение...да се помолим да няма война,ама ако решат..ок...да се мре по-добре...да си член на ес..гешев да ти е главен..орбан да ти е партньор...да те ограбват и да строят с парите ти турски потоци на путин..фашизъв..германци и французи...и сте съучастници на путин!
36
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До натовец 'Ще берете ядове и вие румънци .С тия бази На САЩ сте много голяма мишена за Русия.Те американците няма да пострадат ама вие със сигурност." В Румъния няма русофили. Вашите "заплахи" там предизвикват само смях.
35
6
 
6
 
! Отговори
натовец преди 2 години
Ще берете ядове и вие румънци .С тия бази На САЩ сте много голяма мишена за Русия.Те американците няма да пострадат ама вие със сигурност.
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно логично. Румъния е лоялен партньор на НАТО, не е като нас.
33
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 1 ден точно червената армия ще стигне на КПП с Молдова и Ауреску ще трябва да бяга в Брюксел.
32
5
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Притеснени няма.Има единствено американска пропаганда.
31
4
 
1
 
! Отговори
Вин преди 2 години
36. В грешка или в съзнателно заблуждаване на читателите сте: "обикновено за начална дата на Втората световна война се приема 1 септември 1939 година, датата на нападението на Германия срещу Полша, последвано от обявяването на война на Германия от Франция и Великобритания."
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все ми е на акъла че НАТО ще започне световна война заради държавици като Румъния и България!?! Знаменитата решлика на Хитлер "Кой би искал световна война заради Гданск" днес звучи по-актуално от всякога! Да си припомним че Англия, Франция и САЩ влязоха във войната не заради Гданск, а когато самите те бяха нападнати!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33Да приемем ,че Нато е ядрена организация:)Ядрена бомба над държава членка означава ядрени ракети по теб. Стига се филмирахте и превземахте.
28
9
 
7
 
! Отговори
Вин преди 2 години
Какви роби, синове на роби, внуци на роби живеят в Бантустан се разбира от коментарите! Хората се борят за независимост, демокрация, свободи , русоробите седнали да си дават неадекватното мнение! Пуфляци кремълски, ако се струпа 110 000 войска от турска страна и ни направят морска блокада с условия за нещо си и не сме в НАТО, а сме "неутрални", кви ще ги дъвчете?!
27
5
 
6
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Ако приемем, че Русия ще бомбардира Девеселу(базата на ПРО) с конвенционални средства-няма проблем. Обаче ако и метне някой ядрен Кинжал става лошо. Щото е бая близо до българската граница-трийсетина километра.
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния, Чехия , Полша и България трябват да имат обща войска срещу Гомор. Всички ние сме им яли попарата на "братятя" . Както сега и Украйна я яде пак от "братятя" :))