Папа Франциск към Путин: Започна "дивашка" война

Това е най-острото му изказване досега
150
 Папа Франциск към Путин: Започна "дивашка" война
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск обвини руския президент Владимир Путин за започването на „дивашка“ война в Украйна.

Папата направи изявлението си след пристигането си в Малта. Това е най-острото и изказване на папата към Путин от началото на инвазията.

Папа Франциск не цитира руския президент Владимир Путин по име, но препратката беше ясна, когато той каза, че „някакъв властелин“ е отприщил заплахата от ядрена война върху света чрез „детска и разрушителна агресия“ под прикритието на под прикритието на „анахронични твърдения за националистически интереси“.

„Мислехме, че нашествията в други страни, свирепи улични битки и атомни заплахи са мрачни спомени от далечно минало“, каза Франсис пред малтийски служители и дипломати в средиземноморската островна държава в началото на посещението си през уикенда.

Досега Франциск избягва да споменава Русия или Путин по име. Днешното изказване на Папата бележи ново ниво на възмущение на Светия Отец, пише NBC.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: папа Франциск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
1
 
! Отговори
Франциск преди 2 години
холограмата е напълнил гащите Путин да му дойде на гости.
89
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшно е. Но е започнала паралелна война между католицизма и православието. И инвазията е 100% католическа.
88
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега, колкото и да не ми се иска да го кажа за духовно лице, малко преди да ида на църква, ще кажа, че Папа Франциск трябва да "опресни" информацията си за Украйна. Защото от украинска страна вече съобщават, че няма да спазват женевската конвенция за военноплениците. Сещате се какво означава това, нали? Та, това за зверствата, което нашите медии се опитват да премълчат, понеже са п...
87
3
 
13
 
! Отговори
Shark преди 2 години
А в Сирия каква беше бе твое преосвещенство или там както се наричаш.
86
16
 
7
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Прав е папата.Трябва да си НЕНОРМАЛЕН, за да подкрепяш Путин и Русия в тази срамна война. Целия им балон на руснаците за православие и за славянско братство изгърмя с пърдящ звук. Оттук нататък трябва да си пр.ст *** да вярваш в тези глупости и в добрите намерения на Путин. Да, Русия се отблагодарява на своите агенти в чуждите страни, но те си остават агенти, предатели.
85
8
 
8
 
! Отговори
Митко преди 2 години
На русоробите само заговори им се привиждат. Не се и наиграха - искат да ни завладее Путин и да направи това, дето е в Русия. Е благодаря - не ща! Повече ми харесва либералната демокрация със всичките и недостатъци. А като не ми харесва - никой не ме е вързал да стоя тук. Виж - не така стои въпроса с руснаците... Вече са най-мразената народност в света, скоро и в България...
84
2
 
6
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Всяка война е дивашка.
83
3
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
garmete na red
82
5
 
13
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Толкова добър Папа до сега не е имало. Избраха го добрите глобалисти. Поклон! Много уок промени направи и ако реши и да се жени, препоръчвам Грета Тунберг. Защото не иска да има деца. Или поне плувеца-жена от САЩ дето победи жените.
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Папата да започва да говори, защото преди много, много години някои трябва да са му се изповядали за "нашествията в други страни, свирепи улични битки и атомни заплахи са мрачни спомени от далечно минало". Би трябвало Папата да знае много добре защо са тези анахронични твърдения за националистически интереси, както ги нарича.
80
13
 
12
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Жужето е анатемосан, има и запазено място, в осмия кръг, на Ада.
79
7
 
15
 
! Отговори
Путин е виновен преди 2 години
Казал шефа на педофилската вяра.
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светостта не е човешки порок,а е надежда за праведните хора,независимо от техните религиозни убежденияЗатова и всички хора независимо от своите убеждения почитат всеки служил на вярата у доброто в човека с думата СВЯТ ЧОВЕКТози човек значи е праведен,и служи на правдата,чрез вярата си в доброто у човека,а не на сатанизма породен от алчността.Затова е разпнът на Кръста за да бъде убита вярата в добротоНо за ужас на сатанизма тя възкръсва,и живее в душите ни,не за да унищожава а да създва живот
77
8
 
8
 
! Отговори
До114 преди 2 години
Нямало нито едно достоверно видео!?!? Ти на коя планета живееш бе мушморок??? Или можже би си сляп по рождение???Боже това само чугунена комунистическа глава може да го измисли и изрече ! Е за това комунизма и социализма ви е недоносче и вие сте трудно оцелели негови рожби.Само ,,Световна революция" вие в идеологията и в главите и вечно ,,бой" борба,класов враг,фашизъм не напускат речникът ви ! Всичките ви паметници са с пушки и пищови и буните хората по цял свят!
76
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си е демократичната война на краварника в арабския свят. И по човешка, по хуманна.
75
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и папата посочи Путин за виновник за тази престъпна война, само нашият Радев го извърта и персонално не обвинява нито Путин нито Русия, защото видите ли защитавал българския интерес. И сега излиза че интереса на България е да защитаваме военнопрестъпници и касапи. Страшен авторитет изгражда на България Румен Радев, авторитет на държава оправдаваща военни престъпления и геноцид.
74
4
 
8
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
абе Сатана бяла, защо вчера плати газта с рубли и то пръв в света...
73
5
 
9
 
! Отговори
До 116 преди 2 години
Такава война в Европа с толкова разрушения и жжертви не е имало от Втората световна !
72
8
 
8
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 години
А бе, попе, я си гледай евроGEYските ценности...
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първия, който прие системата за разплащане на газа в рубли и си поръча газ по тази система беше... Ватикана...