Експерти: Русия готви офанзива към Славянск

Градът бил следващата ключова цел
38
Експерти: Русия готви офанзива към Славянск
Снимка: БГНЕС

Руските войски подготвят офанзива срещу източния град Славянск в опит да се изтласкат на изток, където да получат подкрепление от други сили в региона на Донбас. Това сочи доклад на мозъчния тръст Институт за изследване на войната в Киев, предаде ВВС.

„Офанзивата на руските сили, настъпващи от Изюм с цел превземане на Славянск, вероятно ще се окаже следващата ключова битка във войната в Украйна“, се казва в доклада.

Ако руснаците не успеят да превземат Славянск, усилията им към превземане на източните части Донецк и Луганск "вероятно ще се провалят", пише в доклада. Според документа руските сили ще продължават да постигат "малък или никакъв напредък" в атаката на регионите.

Експертите от тръста подчертават, че украинските сили продължават да отбраняват Мариупол и най-вероятно с това ще нанесат "тежки жертви" сред руснаците.

„Руските усилия за намиране на заместници на загиналите военни и полеви ремонти на повредената техника едва ли ще увеличат шансовете им за успех", смятат още експертите.

Руските войски са напуснали Черниговска и Сумска области на север. Според документа се очаква те „да напуснат напълно тези региони през следващите дни“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще си прави каквото поиска в Украйна.
22
3
 
4
 
! Отговори
Да готвят. преди 2 години
Пък украинската армия ще завземе Брянск и после Москва.
21
7
 
8
 
! Отговори
скоро преди 2 години
Пудкин на колене
20
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна пропаганда и нищо повече.
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия освобождава територия на изток,за да лапне на"гола кукичка"НАТО.И после не ми се мисли.От къде хохлите взимат оръжие и гориво и кой плаща за това е по важно за нас,а не кой какво превзема балканите ли отстъпва.Все пак това за нас е само пропаганда,но кой плаща?САЩ им дадоха 1милиард,Запада 500 милиона.Но загбите им в тази братоубийствена война далеч надхвърлят тези подаяния,особено в животи.В следващите години,ако междувременно Светът ме е приключил със себе си,никой няма им помогне.Жалко
18
4
 
15
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Джуджето - диктатор вече се държи като племенен шаман и взаимоотношенията му с руския народ се ограничават само до символични показни действия, като в дивашко племе. Идва 09.05., който е ключов празник за Русия и на този ден путин трябва да покаже на племето някакъв трофей / главата на украинския президент, превзет Мариопул или пък превзета Одеса / Трябва да има някаква пирова победа, за да се задържи на власт, след 09.05. Предполагам че ще има мощна и концентрирана атака по някой от фронтовете.
17
8
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Без подкрепата на целият свят за санкциите Русия ще си прави каквото поиска в Украйна.Няма начин и самите санкции да не се обърнат срещу наложилите ги,защото останалите четири една пети от света си купуват и "благодарят" на едната пета наложили санкции.Арабин и индус,мексиканец и бразилец си гледат винаги келипира,да не говорим за Китай - една държава-две системи,несменяемо комунистическо ръководство и свободна стопанска инициатива.Не желаят да воюват и санкции,но без газа за Германия.
16
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руския ботуш отново ГАЗИ
15
17
 
15
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
Не градът а цивилното население е следващата ключова цел.На Путин не му трябват градове, тий иска да избие цивилното население на Украйна.
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе, ама събират вече и резервистите...
13
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските победи винаги са с цената на много жертви, но никой нехае за това! Пирови победи! Компенсират некадърност с много жертви!
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сирийците са доброволци, които помагат на Приятел. Нещо като американците и англичаните в легиона на свободата. ПП. Отделно, че сирийците имат да довършат една работа свързана с 20 натовски съветника на ИД които Асад пусна заради Путин.
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16.Вземи и ти малко се образовай.Чеченците не са по руско командване работят самостоятелно.Често даже има вражди с руските войници в Украйна.Руснаците не са забравили двете чеченски войни,сега се водят съюзници ама докога не се знае.
10
9
 
1
 
! Отговори
ПУ И ПЕСКОВ преди 2 години
ВИЕ СТЕ ГЕНЕТИЧНО И ХРОМОЗОННО УВРЕДЕНИ . ПРЕЗ1879 ГОДИНА ПРОТЕСТИРАХТЕ ДЕТО ДАДОХМЕ ВАШАТА СЕВЕРНА ДОБРУДЖА НА РУМЪНЦИТЕ И НИШКО С ПИРОТ НА СЪРБИЯ - НО ТОВА Е ЗАЩОТО СТЕ ГЕННО Е ХРОМОЗОННО УВРЕДЕНИ БЪЛГАРИТЕ.
9
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин прави голяма грешка като жали укрофашистите ! Трябва всичко да изравни с ракети и тогава да минат воиниците да доизчистят ако нещо евентуално е останало
8
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 АнонименЗверствата срещу мирното население ги извършват нацистите от Азов а не чеченците виж те само резват гърлата на нацисти
7
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ключов град е Мариупол.Ако руснаците го превземат ще контролират цялото Азовско море.В Мариупол се води бой между чеченците от Ахмат и полка Азов.Градът е разрушен и какви зверства са извършвали чеченците ще се разбере много скоро.Голяма грешка на Путин че използва чеченци в Украйна.
6
3
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
На Русия и трябва Донбас и Мариуопол,за какво и е Киев?
5
4
 
16
 
! Отговори
българина преди 2 години
никой не коментира Медведев след изгонването на всички руски оредставители вчера. След като закрием посолствата ше си говорим само с оръжие... разговорът ще е кратък
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде и да освобождава бързо цяла украйна. България ТРЯБНА да и помогне да освободи българите в Одеса от режима в Киев.