От САЩ: Крайцерът "Москва" е поразен от 2 украински ракети

Вероятно има жертви сред екипажа
15 апр 2022 23:30, Красимир Ангелов
157
От САЩ: Крайцерът "Москва" е поразен от 2 украински ракети
Снимка: БГНЕС

САЩ смятат, че потопеният руски ракетен крайцер "Москва", флагманът на руския Черноморски флот, е бил поразен от две украински ракети, предаде Ройтерс, позовавайки се на висш американски служител.

Говорилият при условие за анонимност служител каза, че става дума за противокорабни ракети "Нептун". САЩ предполагат, че има жертви сред екипажа, но броят им не е ясен, добави той.

Още по темата
Руски осведомителни агенции цитираха министерството на отбраната на Русия, което съобщи, че ракетният крайцер "Москва" е потънал в бурно море, след като по информация от ведомството на кораба е възникнал пожар и е имало експлозии сред складирани на борда боеприпаси. Украйна заяви, че е изстреляла ракети от брега срещу крайцера. Агенция Ройтерс не е успяла да потвърди версията на нито една от двете страни.

Същевременно Наталия Гуменюк, говорител на военното командване на южния украински военен район, заяви днес, че екипажът на крайцера не е могъл да бъде спасен. Тя добави, че Москва няма да прости на Киев, че е потопил, както тя се изрази, "един от символите на империалистичните й амбиции", предаде Франс прес.

"Наблюдавахме корабите, които се опитваха да му се притекат на помощ, но дори силите на природата бяха на страната на Украйна. Буря попречи да бъде спасен крайцерът и да се евакуира екипажът", каза Гуменюк. Тя добави, че не може да предостави повече детайли за момента относно съдбата на екипажа поради липсата на достоверни данни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
6
 
3
 
! Отговори
ОНЗИ преди 2 години
Ракета ПОСЕЙДОН и това Киев ще бъде вече история - онези лигочи от САЩ и ЕС отново ще им лъсне ... Иначе няма Айфепова купа Брандербургска врата и там майните им....!?!?!
105
4
 
7
 
! Отговори
Вече не съм заразен преди 2 години
90 % от екипажа е с кораба на дъното на морето.ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОЙТЕ НА УКРАЙНА!!!!
104
4
 
5
 
! Отговори
Im-дртiйУайТБ0Й! преди 2 години
До Анонимен...И аз искам да добавя, че споделям впечатлението и усещането, че рано или късно Франция Британия и САЩ така ще притиснат рашънската химерна империя, че ще си останат с нереализираните си намерения на типичен аггрессор - също като след катастрофално загубената от тях Кримска война преди около 2 века горе-долу.
103
5
 
7
 
! Отговори
Наришкин преди 2 години
Най-накрая получихме достоверна информация! Тия московяните нещо недоизказваха пак ! Както всеки път рУСИЯ е най-великата, да ама НЕ! Това сме го слушали 80 г.
102
11
 
8
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Ще ядът "Бахура" руските войничета! Джуджето му дреме...!
101
6
 
7
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Виновен е готвача : Котофей Пастухов! Ще бъде изключен от партията и порицание! Не може да пуши и да хвърля фаса навсякъде!
100
7
 
11
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До ИлиевХАХА не знам за крайцера Украйна,ама крайцера ( АВРОРА )тоест руската ЩАЙГА тотално потъна
99
19
 
20
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
"Крайцерът" Украйна е пред потъване.Другото е куп желязо и не плачете кой ще защитава териториалните води на Русия в Черно море.
98
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На публикувано видео от потъването на кораба се вижда само една огромна пробойна на левия борд на носа. Вероятноста две ракета да ударят на едно и също място е много съмнителна.
97
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е ,че придружаващите гемии ги скриха в Новоросийск и вече няма да са в Севастопол. Но и там ще ги стигнат дроновете. Нужна е пълна демилитаризация на Черно море, което по същество си е едно голямо езеро, след като Ердоган сложи забрана за военни кораби пред Проливите.
96
7
 
10
 
! Отговори
Забавна путарана преди 2 години
Москва - убийца авианосцев. Пиндосы нас боятся!
95
13
 
16
 
! Отговори
Поредна възхвала за преди 2 години
храбростта и героичността на нацитата-укри... Как е заглавието на поредния Боливудски екшън, излъчван с любезното съдействие на "Цру-фейк Нюз сенчъри"
94
12
 
17
 
! Отговори
Весела путинара преди 2 години
"Москва" своим ракетным комплексом может уничтожить не только турецкий флот, но и саму Турцию превратить в радиоактивную пустыню.
93
5
 
2
 
! Отговори
шопа преди 2 години
"след 18 години НАТО" Стига си врякал!!!! Имаме и са в бойна готовност!
92
14
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Защо да съжалявам рашистанците - кадрови, наемници, наборници или доброволни терористи-съветчици? Или кадировската *** ? На война врагът се унищожава, закопава, за да не с мърди, и се отива на кафе-пауза.
91
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - ...Трябва всички ние да съжаляваме загиналите и от двете страни... - ___ - да, обаче по форумите зовете да се унищожи Украйна с атом и огън! Господ обаче предупреждава и наказва антихриста!
90
13
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Не искам да ви сговнявам уикенда, другарю антиконституционалист Румен Радев, но дочувам, че има решение рузкий флот в Чорном море да бъде доунищожен. Мда, как то так...
89
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До след 18 години НАТО - БЪЛГАРИЯ НЯМА НИТО ЕДНО ОТ ТЕЗИ ОРЪЖИЯ...-__ - ако имаше веднага щеше да ги сподели с враговете на НАТО! Ей затова няма! Виж сега каква хубава работа вършат!
88
14
 
16
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Ах раша ах раша каква каша
87
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин: "Не, крайцерът не е бил потопен! Той изпълнява специална подводна операция!" :)))