Протести при откриването на сезона в "Ла Скала" в Милано

Събитие е изборът на руската опера „Борис Годунов“
7 дек 2022 13:37, Елка Василева
16
Протести при откриването на сезона в "Ла Скала" в Милано
Снимка: БГНЕС

Миланската скала открива днес новия си сезон с операта „Борис Годунов”. Събитието е съпроводено с протести. Има задържани.

Медиите в Милано описват днешния ден с „Политици и ВИП персони вътре, протести отвън: това е денят на премиерата на "Ла Скала", предаде кореспондентът на БНР.

Първи недоволство изразиха петима природозащитници от сдружението "Последно поколение". Те хвърлиха  розова, жълта и синя боя по входа на театъра и издигнаха лозунг "Не на газа, не на въглищата". Задържани са от полицията.

Очаква се да има протести, организирани и от синдикати. Те ще са против бюджетната програма на правителството, която не само според профсъюзите ще доведе до обедняване на населението.

Събитие в събитието е, че изборът на руската опера "Борис Годунов" надделя въпреки критиките заради конфликта в Украйна.

По този повод кметът на Милано Джузепе Сала каза, че "ако човек не иска да подкрепя политиката на една държава, не означава да се заличи нейната култура".

Премиерният спектакъл на "Ла Скала" с операта "Борис Годунов" ще се излъчи директно по първи канал на обществената телевизия РАИ от 18,45 ч. и ще може да бъде гледан от милиони телевизионни зрители по целия свят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя свят тотално изпростя, изкукурига и загуби способността си за преценка. Дай му да прави протести, няма значение за какво и дали трябва. Важното е да се протестира. Политизирана простотия!
9
0
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Никакви руски творби и композитори. Да представят американски, нещо като Батман, или Жената котка, може и Рамбо 1,2,3,4 ....
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът обича сатрапите - името Сталин е поставено над 40 пъти на улици, паркове и площади по света... в различни държави.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След американците и тези се наредиха да ни казват как да живеем. Отървахме се от съветите/не руснаците/. Сега щатите са се развихрили! А стига вече!
6
0
 
15
 
! Отговори
Хюго Капет преди 1 година
Да бяхте написали и кой е композитора... Мусоргски
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейците просто искат да са *** и необразовани, както е американската мода!!! Това е истината, тези върлуващи либерали нямат нищо общо с европейците само до преди няколко десетилетия!!!
4
3
 
25
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Сигурно пак няколко клакьора + украинските им държанки ще са протестиращите, някакви маргинали. Иначе това минава всякакви граници. Забрана на писатели, композитори, на спортисти, даже параолимпийци. Този конфликт нито е първи, нито ще е последен, но такава режисирана антируска истерия от наглосаксонските кукловоди досега не е имало. А краварите колко страни съсипаха и колко народ избиха след ВСВ.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 ... Ехооо, събитието е в Италия, не в Окрайна.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се занимават с някакви руски класици? Да поканят актьорчето да пее и играе.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли да преименуват ''Ла Скала'' , в Зеленски ?