Папата призова Русия да се върне в зърнената сделка

Той спомена милионите, страдащи от глад
30 юли 2023 17:05, Красимир Ангелов
71
Папата призова Русия да се върне в зърнената сделка
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск призова руските власти да се върнат към споразумението, което позволява износ на украинско зърно през Черно море въпреки войната, споменавайки за милионите хора, страдащи от глад, предаде Франс прес.

"Нека не спираме да се молим за мъченическа Украйна, където войната унищожава всичко, включително житото, и това представлява сериозна обида за Бог, защото житото е неговият дар да храни човечеството и виковете на милиони братя и сестри, които страдат от глад, се надигат към небето", заяви предстоятелят на Римокатолическата църква след молитвата пред хиляди поклонници, събрали се на площад "Свети Петър".

"Обръщам се към моите братя, властите на Руската федерация, с призив Черноморската инициатива да бъде възстановена и житото да може да бъде транспортирано безопасно", каза в заключение папата.

Както е известно, Русия се отказа от това споразумение преди две седмици, което доведе до покачване на цените на зърнените култури, което засяга особено силно най-бедните страни, отбелязва АФП.

Русия излезе от Черноморската зърнена сделка, след като каза, че нейните искания за смекчаване на санкциите срещу собствения ѝ износ на зърно и торове не са били приети. Москва се оплака също, че до бедните държави не достигат достатъчни количества зърно, отбелязва Ройтерс. (БТА, Алексей Маргоевски)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Папата и неговите геьове кардинали да ходят да се бият на фронта
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз пък призовавам папито да оди където му е мястото - в АДА
36
1
 
6
 
! Отговори
Зрънчо преди 9 месеца
Ватикана може да даде пример като напълни собствените си складове с украинско зърно . Африка категорично отказа доставките от Украйна още имналата година . И в Европа не го искат ... А в Азия направо го върнаха . Само една васална Бъ;лгария и Румъния се тъпчат с украинското ГМО зърно богато на пестициди ....
35
6
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 9 месеца
Руските въшкарници не разбират от мол и и призовавания, а са.оот бой по главата!
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Папата да си гледа рептелоидите, децата, лгбт и да не се занимава с неща от които не разбира.
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кому е нужна тази зърнена сделка, като Русия обеща зърно за Африка и при това безплатно. Включително и торове. Или тя само прикриваше доставките на оръжие за украйна. Свърши се.
32
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като бяха на работа в СССР. Един празничен ден ни разходиха с автобус до съседен град. Посредата на пътя ни спря милиция , както и другите автобуси. Накараха ни всичките да слезем и да береме памук / трябвало е да се увеличи беритбата . За да надминат американците/ . Водача на групата говори нещо с милицията и ни върнаха ,за да продължим разходката. Та такива ми ти работи от приказки на приказки от СССР.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И много лютеница правят , но не сия дават на лошите европейци. Хранят китайците
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 32 най много правят " руска салата" и винаги за България!!!
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До32. Едно да се садиш жито . Съвсем друго е да садиш царевица и слънчоглед. Аз бях много кратко време на летището в София . Всяка сутрин пристигаше огромен самолет около 3ч. сутринта с вестници Правда ,Зарубежом, Крокодил . И всяка сутрин от нашия квартал се товареха ,банички ,виенски кифли и с мармалад, пирожки на камион за летището. Друг камион с цветя. Интересно ми беше и какво друго се товареше . Оказва се че така е 365 дни в годината. Така 40 години.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Напомня ми за Шогун.
27
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин няма да послуша Папата . Знае , че няма дивизии. Путин знае , че всеки трябва да се страхува от Русия има си рекети, има си дивизии. Само не знае как да се справи с украинците.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да призове за мир и ще има и жито. Какви са тези полувинчати пожелания от папата.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Иван Вазов, умен е бил, но до освобождението. След това гонят Батенберг, докарват Кобурга, джендърите наводняват България и дебилизират дядо Вазов, та и той се обръща като фурнаджийска лопата.
24
2
 
21
 
! Отговори
<><> преди 9 месеца
Светото отче нали се моли за зърното ....ееее да купуват от Русия ...нали няма значение пак си е зърно ....дар от Бог !
23
1
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 9 месеца
Това "гневното" сте го взели от някоя изцъклена медия. В Египет Русия откри собствена свободна икономическа зона при Сувцкия канал, Оттам ще минава транспортният път север - юг. Русия строи в Египет нова, най-мощна в Африка АЕЦ. Разбира се , че ще са гневни всички, защото финансовите операции и превоза са силно усложнение поради устроството, наложено от Запада. И бългатите сме гневни .Но се намира начин.
22
1
 
17
 
! Отговори
Ватикана преди 9 месеца
е една от най-богатите държави..................имат милиарди в западни банки.................папата като иска да помогне на бедните да няма глад................да накара кардиналите да продават имоти...............да купи зърно с парите на Ватикана ................тоя стар , гаден, мръсен лицемер...............йезуит!!!
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Космонавт, ти си късоглед. По татово време такива като теб казваха, че ние храним Русия. Доста българи вярваха в този виц. Така ми се падна, че посетих и изминах много хиляди километри по Южна Русия и Украйна. На просторите на Северен Кавказ, в частност Краснодарски и Ставрополски край, площта на които е под 200 000 км2, блоковете с пшеница се простират до хоризонта, отново до хоризонта и нямат край. Видях с очите си и вицът "Ние храним руснаците" стана очевиден.
20
2
 
10
 
! Отговори
bl преди 9 месеца
Папата да се занимава с ... духовни дела!
19
2
 
6
 
! Отговори
Иван Вазов преди 9 месеца
"ватиканский идол, чудовищний Рим-папа, съюзник на корана"..............умен е бил дядо Вазов,кога го е казал...........стихотворението се казва "Векът"...............написано през 1876 година!!!