Кои са разлики при гледането на първо и второ дете?

С първото дете всеки малък прогрес е повод за тържество
18 ное 2017 13:23, Михаела Лазарова
6
Кои са разлики при гледането на първо и второ дете?
снимка: unsplash

С появата на децата родителите придобиват знания и умения, за които не са и подозирали, че са възможни. Опитът им се увеличава с всеки изминал ден, променяйки живота им и дори самите тях.

Особено е усещането с първото дете – както то се учи на всяко ново нещо, което му се случва, така и за родителя процесът е нов, непознат, приказен, но и леко плашещ. Толкова нови неща се случват и то динамично, за кратко време, емоциите препускат и преживяванията ни изглеждат като уголемени през лупа.

С второто дете нещата вече са доста по-различни. Опитът си казва думата, по-улегнали сме, по-спокойни и уверени и това неминуемо се отразява на начина на отглеждане и възпитание на по-голямото и по-малкото дете.

Вижте някои основни разлики между първото и второто дете, които подредихме за вас, с идеята да се забавлявате. Далеч сме от мисълта, че родителите правят разлика между децата си и правим уговорката, че статията има единствено забавен характер. Приятно четене!

Всяка крачка на първото дете се запечатва на снимка

Една от големите разлики между първото и второто дете са снимките. Докато с първото дете всяка негова крачка буквално е запечатана на снимка – спане, разходки, игри, къпане, то с второто снимките са значително по-малко на брой.

Една на няколко месеца, ако се сетите, пак е добре. Тази разлика не маркира в никакъв случай обичта ви и не означава, че държите по-малко на второто си дете. Съвсем нормално е, когато вече сте преминали през това изживяване, ентусиазмът и желанието да снимате да е понамалял с времето и опита. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Ако двойката диваци направят беля, си го отнася по-големият, малкият е малък и му е простено.Хич не е зле да си второ дете, казвам го от личен опит.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново някой трупа точки за публикация.Ами не е точно така с второто дете!Второто дете е "бебето" след това става "детето", а първото го наричат по име.Първото обикновено е с 3-5 г. разлика и държавата го поема в "детската", после в училището, докато "малката" или "малкият" получават привилегията за помощ от родител, когато си поискат.Още повече, малките "увисват" на вратовете на каките и батковците.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля, авторът да си прочете и коригира заглавието. Така пишат само рускините, женени за българи - не признават членуването на съществителните имена в българския език.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При първото дете стерилизирате всичко, гледате всичко да е изрядно чисто.При второто, е поизчиствате, ама без престараване.Третото дете, яде от храната на кучето... ами още по-зле...за кучето! Това разбира се е шега, но има нещо вярно, при първото дете се стараете безумно, даже понякога го гледате по книгата на някой д-р (ах този д-р Спок!), с второто я карате вече по-спокойно, а с третото (ако се решите на това геройство) вече го карате съвсем на уволнение, защото все ще порасне.
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vtoro dete v Balgaria? Tova si e chista ludost!
1
1
 
11
 
! Отговори
Кои са разлики???? преди 6 години
Научете се да си четете и редактирате глупостите!