Коледа наближава: А какъв е бюджета на кралското семейство?

30 000 британски паунда се отделят всяка година за подаръци и картички
14 дек 2019 13:30, Петя Славова
4
Коледа наближава: А какъв е бюджета на кралското семейство?
Снимка: Reuters

С наближаването на Коледа е ясно, че семействата трябва да опитат да развържат кесиите си за подаръци на близките. Това прави и кралското семейство във Великобритания, въпреки че техния бюджет е значителен.

По информация на британския "Mirror" кралското семейство харчи по 30 000 британски паунда всяка година за подаръци и картички. Подарък има за всеки член на семейството, както и за всеки служител на Кралицата, пише "Дарик".
 
И по-конкретно. Подаръците са точно 620, а картичките - 750. Но какви са подаръците? Най-често книгоразделители, порцеланова вещ, както и коледен пудинг.

Затова пък самите членове на кралското семейство си подаряват доста любопитни подаръци като например принцеса Ана е подарила на принц Чарлз бяла кожена седалка за тоалетна чиния.
 
Кейт Мидълтън пък преди време подарила на принц Хари комплект тип "направи си сам гадже".  Това е било преди Меган Маркъл да се появи в живота му. Принц Хари пък е подарявал на кралицата плюшен пеещ хамстер. Твърди се, че тя доста се стреснала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
1. Вие сериозно ли? "БюджетА"?2. Откога България стана английско графство, та да ни интересува тази тема?
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И мен много ме притеснява. Ще им стигнат ли париците за скромна вечеря?