Люби ме страстно

Женени, неженени - загърбете сляпата любов, търсете страстта
23 май 2008 15:09, Петя Славова
135
Люби ме страстно
Снимка: metro.co.uk

Има неща, за които хич не си даваме сметка.

Понякога се оказва обаче, че точно те са най-важните двигатели за успеха ни както в личен, така и в професионален план.

Точно едно от тези неща е страстта.

Тази, която трябва винаги да имаме, и то най-вече към постоянния си партньор или дори съпруг.

Именно страстта е верният залог за дългото съпружеско съжителство.

Но да се съхрани за по-дълго време, се оказва доста сложно.

Експерти предлагат съветите си за по-продължително запазване на любовните отношения в семейството.

В днешно време сескуалното привличане поражда страст, която определено помага да се достигне на повече близост с любимия човек.

Тази страст е способна да подхранва и позитивните чувства в брака.

Отново тя е тази, която кара човека да забрави за себе си и повече да мисли и съответно да се грижи за преживяванията на своя партньор.

Именно страстта кара човек да се откаже от спокойната самота, за да се впусне в любовни преживявания.

Много хора, особено жени, недооценяват ролята на физическото влечение към този, с когото отиват към олтара. Това се оказва и тяхна основна грешка за разпадането на семейното огнище.

Не че няма причини за това. Обикновено хората още в детството си внушават страх към силната страст. Смятат, че с нея ще постигнат само една нездрава връзка.

Оказва се обаче, че точно любовта е тази, която скрепя съпружеските отношения.

Естествено, че любовната страст води и към “хаос в мислите”. Но според експрети по-скоро отсъствието на страст обърква брака и води до развод.

Силното любовно влечение помага на партньорите да бъдат по-близки един с друг, да загърбят критичните отношения и ежедневните недостатъци. Това е “сляпата любов”, която позволява на съпрузите да си прощават грешките и да живеят в съгласие.

Страстта дава на човека мотивация и способност да отдава цялата си сила за съхраняване на близките взаимоотношения. При това се увеличава активността, отделяна от мозъка, която отговаря за усещането на еуфория и удовлетвореност.

Привличането между двамата съпрузи им помага да постигнат вътрешна хармония, прерастваща в чувство на достойнство, самочуствие, лидерство, но и към покорност.

Страстта също е тази, която помага за активното отделяне от мозъка, отговарящо за отсъствието на тревоги и депресия. В крайна сметка тя се явява най-добрия афродизиак, който пробужда сексуалното влечение.

За съжаление, романтичната влюбеност рядко продължава повече от 2-3 години и е склонна бързо да изгасне.

Това безусловно е физиологическа особеност, но все пак може да се опитаме да задържим усещането по-дълго с някои средства.

Затова експертите обясняват няколко начина за запазването на мира и спокойствието вкъщи. Едно от най-важните според тях е да се направи всичко необходимо за замразяване на процеса на охлаждане на чувствата. За това влюбените трябва да прекарват колкото се може повече време заедно, за да се увеличават и взаимните им спомени.

Най-ефикасно това се получава с предприемане на далечни пътешествия в екзотични страни или да се обричат на опасни изпитания. Във всички случаи човешкият организъм трябва да се напълни с адреналин, способен да съхрани и страстта.

Подвизите са способни да поддържат любовното привличане. Затова специалистите съветват да се потърпи и да не се разкрива изцяло сексуалния потенциал. Правилното е постепенно и заедно да се достигне до самоосъвършенстване в секса, докато партньорите се изучават един друг и така да разкриват всеки път по нещо ново от себе си.

Наградата за отслабващите романтични чувства трябва да стане привързаността, въпреки че учените стигат до извода, че тези чувства не винаги спасяват брака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
eba4 преди 15 години
4ukam jena si tq me obi4a i imam i 3 lybovnici s koito izneverqvam na jena si
133
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Да, характерът зависи точно и само от любовния живот. :)
132
0
 
0
 
! Отговори
ДОНЮ ДОНЕВ преди 15 години
Блазе ви че можете. Аз вече не мога .
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Човек, който всичко му е наред в брака и леглото няма да се пали в този форум!!! Аз затова прочетох първите 15 съобщения, и като видях, че никoй не ограничава речта си до размера на мисъл, се отказах да чета нататък, и да споделям любовния си живот, който за мен и още един човек е свят. Всичко добро.
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Човек, който всичко му е наред в брака и леглото няма да се пали в този форум!!!
129
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
именно това съм казала, Нана :)
128
0
 
0
 
! Отговори
Нана преди 15 години
Алекс, нали знаеш за категоричноста, какво е казал Наполеон? "Категоричен може да е само един..." Не довършвам изречението, категорично мнение по която и да е тема не може да има, а само мнения.Благодаря за разбирането Артур Кралю, аз не търся разбиране, а споделям опита си.
127
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
в какво се заплете отново...:)
126
0
 
0
 
! Отговори
Александра преди 15 години
Я, колко сте се развихрили в тоя безмислен спор, в който една категорична позиция няма ...
125
0
 
0
 
! Отговори
Nat преди 15 години
Kakto kazah vzemi da porasne6 malko,ponatrupai opit,po4eti polezna literatura i ako ima6 kasmet moze i ne6to da ti vleze v glavata. I naistina niamam vreme da se zanimavam s obarkani sas sebe si hora,koito se opitvat da davat mnenie na drugite. Priaten den,dete ;)))
124
0
 
0
 
! Отговори
Nat преди 15 години
Izvinete tova za paranoiata be6e do Vivi :)))))
123
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Не се казвам Виктория.И не ме гони параноята. Защо си измисляш?
122
0
 
0
 
! Отговори
Nat преди 15 години
Ama ti naistina si mnogo zle...I iako te goni paranoia ;)))))))))
121
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Майка Тереза, млъкни. И не ми давай нареждания.
120
0
 
0
 
! Отговори
King Arthur преди 15 години
<Hora kato teb s tolkova zreli razsajdenia ne se sreshtat ve4e,pozdraviavam te,de vsi4ki balgarki da misleha taka,pojelavam ti da preotkriesh shtastieto si,mnogo zdrave i razum vav vazpitanieto na deteto ti i az sam razveden s dete i te razbiram>
119
0
 
0
 
! Отговори
Nat преди 15 години
Iavno ima6 i problemi s pametta-moze da si ia opresni6,pogledni kakvo si pisala -Nomer 102,za neistinskite priateli. Ima6 seriozen problem sas sebe si,pogrizi se!!!
118
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Това, че пиша, не означава, че желая съвет. Просто ми дойде на акъла. Щях и да го кажа, ако комуникацията не беше писмена.А ти явно не разбираш какво е приятелство и аз не съм написала никъде, че са ме изоставяли приятели. А дали имам проблеми с общуването, е мой проблем. Пфу, човек да не сподели.
117
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 15 години
Искам и аз щастие като това на родителите ти, а неда живея като хора та, които са на 30-40 години и се разбира, че имат нещо общо само по детето, което им казва "мамо" и "тати"...Макар че аз вероятно не бих търпяла само заради децата и бих се разделила с човека, както е станало с теб. А не само да се оплаквам.
116
0
 
0
 
! Отговори
Nat преди 15 години
Iavno ima6 problem sas sebe si. Ako ne iska6 saveti za li4nia si zivot,ne pi6i za nego-kak priatelstvata ne bili poniakoga istinski i kak svar6vali kogato vsi4ko bilo Ok.Ne e lo6o da si opravi6 kompleksite,za6toto ima6 takiva i 6te ti e vse po-trudno sas godinite da ob6tuva6. Iska mi se da ti pi6a i ne6to drugo,,no niamam vreme.Badi zdrava i se grizi za sebe si! :))
115
0
 
0
 
! Отговори
Нана преди 15 години
Тук ми хареса, права си за отчуждението. Но честно казано, колкото и да се бори човек има момент в който не може да бъде избегнато, говоря ти от позицията на 37 годишна жена, омъжвана и развеждана жеднъж. За жалост колкото и комуникативен да е човек в забързаното ежедневие има и самотни периоди, които не могат да бъдат предвидени и избегнати. Сами вие ще го видите с годините, човек не знае какво му предстои. Аз също вярвах, че с бившият ми съпруг, ще отгледаме детето си и ще съхраним всичко градено след 8 години брак, но се получи срив между нас, който никога не съм и сънувала, че може да стане. А ако в едни семейни или несемейни отношения това се получи, по-добрия вариант е раздялата и за 2-мата, колкото и болезнена да е. Видях, че за психология си говорите, е, аз съм дипломиран психолог и изучавам човешките взаимоотношения, вече имам и житейски опит в случая. Човек наистина трябва да се радва на хубавите си дни деца, защото в житейският ни път, който в последствие осъзнавме, че е бил доста кратък, щастието и нещастието, както обвързаноста и самотата вървят ръка за ръка! Когато си правим равносметка в последствие, осъзнаваме, че много, ама много малко от нещата които сме искали сме постигнали точно така както сме желаели. Повечето от тях или ни се изплъзват, или се оказват мираж. Има огромна разлика от това човек да срещне пламенен любовник от който да останат само спомени след време или пък свестен житейски партньор, който да бъде зад гърба му в хубави и трудни моменти, но не за 2-3 години и после да офейка, а за постоянно. Това не е невъзможно деца, повярвайте ми, но ние сами сме си виновни, че го направихме невъзможно. Семейството като институция в България преживява истински катарзис, хората не гледат на връзките си като на нещо специално, хващат се един за друг за толкова елементарни неща, които след време се износват, после за още толкова елементарни причини се разделят. Моите родители са ми за пример, близо на 70 години, още се обичат, уважават, помагат и са толкова нежни един към друг, предполагам, че това може да се отнася и за вашите. Но нека сме реалисти, в днешно време това е почти невъзможно да се случи. Нат също разсъждава човешки и това е много хубаво. Радвайте се на добрите дни, защото не знаете утрешния ден какво ни е заложил.