Хомосексуални светофари премигват из Виена

Кампанията е във връзка с домакинството на "Евровизия"
12 май 2015 13:30,
73
Хомосексуални светофари премигват из Виена
Снимка: Reuters

Тематични "гей" светофари настройват Виена за песенния конкурс "Евровизия" - едно от най-популярните кичозни културни събития в света, домакин на което тази година е австрийската столица, предаде Ройтерс.

Десетки светофари в централната част на Виена са програмирани да показват червени и зелени мъжки и женски хомосексуални двойки със сърчица, вместо обичайната единична полово неутрална фигура.

Целта на кампанията е от една страна да представи австрийската столица като "широко скроен" град, а от друга да подобри пътната безопасност, тъй като необичайните символи привличат вниманието на водачите на МПС и пешеходците.

Впоследствие данните за използването на нестандартните светофари ще бъдат съпоставени с традиционните, за да се провери дали кампанията наистина е подпомогнала пътната безопасност.

Австрия си осигури тазгодишното домакинство на песенния конкурс "Евровизия", след като миналата година съревнованието беше спечелено от травестита Томас Нойвирт, изявяващ се на сцена като "Брадатата дама" Кончита Вурст.

Финалът на юбилейното 60-о издание на конкурса ще бъде на 23 май във Виена.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе четеш ли ? Кончита Вурст ?
26
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам нищо против тях, но кому е нужна такава показност? А и евровизията какво общо има с гейството?
25
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искате да кажете, че евровизията официално се признава за гейско мероприятие
24
5
 
6
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До АнонименЕ как да не се изкефи човек на такъв готин хумор. Браво :-)
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А мюсюлманските оргии с човекоядството на жени одобрено официално в Саудитска арабия с религиозна фатва (при крайна нужда, понеже там умират от глад, видиш ли). И това, че жените там, ако запалят колата да отидат до магазина сами ги вкарват в затвора или че ако се влюбят в някой без да са ги уредили с брак по сметка към нормалните неща ли ги смяташ? Или може би всяко упражняване на свободната воля на човек е ненормално според теб? Въобще как може да даваш пример с тези неандертали?
22
8
 
9
 
! Отговори
Феликс преди 8 години
До iz: Тоест в песента "Върви народе възродени, към светли бъднини върви" тия очарователни светофарчета е имал в предвид поета? За такива като тебе писателят е казал: "Пази боже сляпо да прогледа!"
21
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И от Рашката много наплив.
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то се вижда и в момента къде е Европа и къде останалия свят. Да си виждал тълпи европейци да се струпват на сирийската граница? Не ? Ами защо тогава идват сирийците? За да стават обратни ли?
19
33
 
11
 
! Отговори
iz преди 8 години
Понеже в Карлуково, Смядово, Попово и Годеч нямаме такива светофари, означава че и във Виена не трябва да имат и че идеята им е *** и "толерастка". Все пак ние тук сме светлини години пред цяла европа и може да даваме акъл за всичко. Почвайте с минусите, хомофоби, расисити и русофили.. но мненията ви са еднотипни и предвидими, за това ги пазете за местния парламент в селската кръчма ... защото Европа върви напред.
18
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евровизия да се преименува на Хомовизия. Европа обърна резбата. Добре, че ние все още сме в Ориента.
17
2
 
33
 
! Отговори
Феликс преди 8 години
ФеликсОй, колко е трогателно , австрийците скоро ще гледат с учудено недуразумение целуващи се момче и момиче...
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Homoseksualizmat ne biva da se natrapva po takav nachin. Ne trqbva da ima i gei paradi.
15
7
 
40
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 8 години
Европа с нейните еднополови любовници се излага пред света !
14
18
 
13
 
! Отговори
Do 2 преди 8 години
"да се обърнем на изток към Евразийскя съюз при нашите православни руски братя и към Китай и Индия ,там е нашето място,там е бъдещето на света,там са ресурсите,там е населението.там е културата ,а не натрапваната западна сопдомия и пед***стия"Индия признава трети пол (хиджра) от две хиляди години, а половината от китайската класическа литература е за хомосексуални любовни отношения. Единствените закони срещу хомосексуалността в Азия са въведени след контакти със Запада през 18 и 19 век или пряко наложени от английските колонизатори.
13
5
 
28
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Нещо май се бъркат ценностите - ценността не е да си гей, ами правото на човек да бъде гей. То и в лекуващото гейовщината социалистическо общество и за Георги Парцалев, и за Емил Димитров се говори, че са били гейове, ама никой не е тръгнал да обвинява соца конкретно за това.
12
7
 
28
 
! Отговори
856 преди 8 години
Абе те хубаво са сложили такива светофари, но после да не се чудят, защо хомоизвратеняците ядат бой.
11
14
 
4
 
! Отговори
До номер 8 преди 8 години
В древен Рим и Елада, хомосексуалността се е смятала за нормална, че даже едва ли не задължителна за практикуване. Лош пример.
10
4
 
15
 
! Отговори
Мобуту Сесе Секо преди 8 години
Имаше един скеч на аудиокасета. Съдят един дядка щото заклал бабата и опънал козичката. Че накрая вика - А другарко съдийке обяснете ми накрая кое се яде и кое се ..... ;))))
9
11
 
57
 
! Отговори
Дъбъл Стандърд преди 8 години
А за детската евровизия? Светофари с педофили ли ще сложите?Да ви имам и евроценностите!?!!?!
8
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основният коз на Щатите пред останалия свят е приемствеността спрямо различните касти (раси, малцинства, религии). Европа е най - расисткият континент и съответно е най - разединена като политическо цяло. Основните аргументи, които политиците използват тук разединяват хората, вместо да ги карат да се приемат такива каквито са и затова има конфликти. Независимо какъв си винаги ще има добри и лоши хора, важното е добрите хора да са заедно, а да не се мразят.