Търсят ДНК на Исус в България, за да открият негови потомци

Изследвани са "костите на Йоан Кръстител", открити у нас през 2010 г.
18 апр 2017 17:15, Екип на Dnes.bg
68
Търсят ДНК на Исус в България, за да открият негови потомци
Снимка: архив, Булфото

Науката и религията не винаги вървят ръка за ръка, но британски генетик и и богослов работят заедно, за да търсят ДНК на Исус, която да им даде възможност да открият негови потомци, съобщи в. "Дейли мейл".

Те използват най-нова технология, за да анализират светини от цял свят, сред които Торинската плащеница, Судариумът (кърпа) от Овиедо, и неотдавна открити кости на братовчеда на Исус - Йоан Кръстител в България.

Надеждата им е да извлекат ДНК, която може да е на Исус или негов роднина и да търсят връзки с наши съвременници.

Документален филм за изследването излъчи телевизия History на Великден. Той проследява пътуването на генетика от Оксфордския университет Джордж Бъсби и на богослова пастор Джо Базил до Испания, Италия, Израел и черноморското крайбрежие в търсене на ДНК на Исус.

Сред изследваните артефакти са "костите на Йоан Кръстител", открити в България през 2010 г. Те са на 2000 години и имат сходство с характеристиките на хората от Близкия изток. Те може да са от "огромно значение", защото като братовчеди Йоан Кръстител и Исус може да имат сходна ДНК.

Извличането на неизвестна ДНК не означава, че тя може да бъде проследена до конкретен човек. За целта специалистите трябва да имат мостра, с която да я сравняват. Съществува и риск от замърсяване на пробите. В случая с мощите например анализираната ДНК съответства на тази на човека, извлякъл пробата.

Има учени, които оспорват автентичността на тези светини, пише БТА.


68
Още по темата: ИсусДНКЙоан Кръстител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
1
 
! Отговори
men преди 4 години
а ти си скот смеска между етиопска византийка с албански примес и туршиляг козоепец, за това коефициентчето ти на интелегентост бие дори това на синчетата на меркел и гордото едно цифрено чисълце 3, със тенденции да отиде към 2 заради ракътъ и узото. скот, последовател на тиквочага подрисоф.
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са шефовете на цивилизацията и света!
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Исус е бил *** на дърводелска съпруга, която забременяла от любовника си и за да не бъде убита с камъни на площада каквито са били тогавашните обичаи скалъпила историята за обладаване то и от божият дух явил и се като облак над магарешки трън в пустинята. После след няколко века църквата е натаманила това онова и ей ви нова религия.
47
6
 
7
 
! Отговори
men преди 4 години
чете тракийските хроники в интернет да видите кои са истинския божи народ и ще разберете защо сме им на ефреите най горе в листата за изтребване. четете и за това че исус не е бил ефреин. има много да учите дами и господа, а историята която ни натикват под носовете за монголците дето уж дошли тук е за да могат туршалагите и ефреите да ни заграбят земите. четете и за криптоефреите управляващи туркестан и саудитска арабия. четете за да не сте скотове. n
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по-вероятно е да намерят ДНК от Мики Маус
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Б.Б. , спасителя на България и Лупи , спасителя на ЦСКА , са преки потомци . Да им вземат всичкото ДНК , което могат да източат .
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи хора сте, а вярвате в приказки, чудеса,
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
леле чудя се как македонците за..л..лухави не са казали все още че исус е техен 😂😂😂😂
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В двореца "Топ Капъ" в Истанбул е изложена цяла плешка с все ръка на Йоан кръстител в част от ризница. Китката с пръстите му се виждат. Мумифицирани. Сигурно е една от 16 те му ръце.
41
8
 
2
 
! Отговори
свинаря преди 4 години
Иисус е бил първия комунист,в това няма спор
40
6
 
4
 
! Отговори
малоумници преди 4 години
Няма на света един нормален човек който да вярва че Божко Димитров е открил мощите на Йоан Кръстител. Вие, ненормалниците само си помислете, ако това бе вярно--то Созопол щеше да стане по тачен от Йерусалим....*** шарани......
39
4
 
4
 
! Отговори
Гюнтер преди 4 години
Абе Пенчоууу,,кой говори за мощи на Христос бе!?!Става въпрос за разни кокаляци дрто се оргазмите пред тях.А дали съм прав или крив това е моето верую,а ти бъди какъвто безумец си искаш!!!Вярвай в предмети ,целувсй ръце на извратеняци,ходи пали свещи в разни златни прртругени сградички и вярвай че си велик хритиЕнин и,светец!!Ай ноо ти здраве Пенчоу
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенчо, айде кажи ми сега нещо. Да приемем, че е възкръснал. Къде е тялото му тогава?
Дори и да се е възнесъл с тялото си една негова част, по скоро обрязък от седмият му ден от раждането е останала на земята.
И този обрязък ли е възкръснал и възнесъл?
Раздвижи го този мозък малко!
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааааааааа,не така . исус е македонец. питайте макетата. тя и луната е македонска.
36
8
 
6
 
! Отговори
Гюнтер преди 4 години
Смисъла на делото Христово е в добротата която е проповядвал.И огънят, е този който е запалил в душите и .сърцата.Не в разни икони и злата и библии и простотии.А именно в словото му,в проповедта за добро и човеколюбие.Аз вярвам в,делото му и мисията му.Църквата е гавра с Христос,а делата и са обида за него.Бъдете добри,това е важното и той ще е всърцата и душите ви.Не във вещи ритуали и чернодрешковци и църкви!Бъдете добри,това е смисъла!!!
А по извратено и долна гавра от т нар мощи,НЯМА!
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На реликвите на вярата не бива да се прави опис и изследвания. Те са такива, защото вярваме в тях. Прочетете "Баудолино" на Умбетро Еко.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се съберат всичките пирони с които е бил прикован на кръста пазени като реликви по църквите по света се получава натоварена влакова композиция от 13 вагона пълни с пирони. Невероятно но факт!
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се съберат всичките известни мощи на Йоан кръстител по света и се сглобят ще се получи някакъв безформен *** с 15 крака и 18 ръце. Невероятно, но факт!
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се сумират всичките трески от кръста на който е бил разпнат разпръснати по църквите по света се събира купчина с обем около 250 кубични метра. Невероятно но факт!
31
0
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Всите са макета!Спестих ви пари и труд.