10-те храни, с които може да замените кафето

Вижте кои полезни храни могат да ви осигурят енергичен старт
13
10-те храни, с които може да замените кафето
Снимка: Pixabay

Как започвате деня си, вероятно с любимата чаша ароматно кафе?

Според нутрициониста Либи Уийвър, ако искаме да отслабнем, да намалим стреса и да се освободим от паническите атаки, трябва да се откажем от кафето.

Но да се откажеш от любимото кафе, особено сутрин не е никак лесно. Вижте кои полезни храни могат да ви осигурят енергичен старт на деня и да бъдат вашата алтернатива на кофеиновата напитка.

Шоколад

Една чудесна алтернатива на чашата кафе е черният шоколад. Какаото съдържа витамини и минерали, които активират мозъка и осигуряват повишена енергия за няколко часа. Също така, консумацията на шоколад допринася за освобождаването на серотонин, наричан още „хормон на щастието“. С шоколада обаче не бива да се прекалява, защото консумацията на повече сладко допринася за покачване на кръвната захар, а това отнема от енергията ви.

Кисело мляко

Опитайте да замените чаша кафе с друга полезна храна като кисело мляко. Млякото съдържа магнезий, който влияе положително върху енергийните нива в организма. Важно е млякото, което хапвате да няма добавени захари, оцветители, плодове.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май доста напосоки кафето е заменено с яйца,кисело мляко и др.Май трябваше повечко да се потруди автора и попрочете малко!!!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погрешно твърдение май... За зеленият чай май 🐵
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зеления чай има повече количество кофеин от кафето.
8
2
 
3
 
! Отговори
Много ясно преди 5 години
От 6 години не пия кафе, въобще не ми липсва. Зелен чай с Гинко Билоба или вода с лимон ако повече бързам. Бананите са добра закуска когато съм имал ранен час при зъболекаря и не искам останали трохи от хляб (дори след миене на зъбите).Откакто не пия кафе нямам проблем с пожълтяване на зъби, зъбен камък ми чистят по-рядко - веднъж на година-година и половина.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не мога да разбера хората които сутрин предпочитат кафе, аз от години си закусвам спанак с лют пипер, само дето в статията са ги препоръчали като отделни алтернативи, зимно време когато е налично супа "БИСМАРК" или иначе казано зелева чорба. И от години се боря в офиса да заменим кафемашината с бидонче с канелка и да си сипваме, но не мога да разбера колегите какво толкова намират в тази горчилка... И вън от шегата, не разбрах какво налага да не се пие кафе ако е в нормални количества?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АлоооУ, как ще замениш кафето с кисело мляко бееее?!Вие акъл имате ли в тия кухи зелки???????П.П. и НЯМА да кликна на линка!!!!!!!!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 кафе на ден не вреди, защо да го заменям? То и с най-полезната храна ако прекалиш става вредна.
4
3
 
11
 
! Отговори
вие нормални ли сте преди 5 години
Да заменя кафето с айрян,така ли!?И защо да го правя,ако не е тайна!?Значи,смуча си айрянчето,пафкам си цигарката,и щастливея енергично,така ли!?Съжалявам,Михаелче,но въпреки огромното ми желание не мога да ти помогна!Някои неща са невъзможни,миличко,дано ме разбереш правилно!Дано!
3
6
 
10
 
! Отговори
гого преди 5 години
До АНОНИМЕНкак я пиеш тая пикня нова бразилия, преди 5-6 години пробвах щях да повърна, купи си illy, lavazza или dolce gusto :)
2
3
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Не мога да заменя кафето с друга храна иначе главоболието ми е сигурно. Но кафе " Нова Бразилия" направено сутрин от домашна кафе машина с половин сантиметър пяна в чашата , а не кафе от заведение втора цедка.Обикновено по едно кафе на ден.
1
0
 
12
 
! Отговори
Благо Джийзъса преди 5 години
... За кафето ... не знам ! ..... Ама "голямата" ми "любов" от един месец - Златето ... май ще я заменям тия дни ... с нова "голяма любов" - Емануела ........... :) :) :)