Рекорд на Гинес: Най-много направени пици за 12 часа?!

Аржентина победи Италия в собствената й игра
12 ное 2018 18:38,
1

Нов световен рекорд за най-голям брой направени пици в рамките на 12 часа! Всеки би си помислил, че постижението е на Италия... Досегашния рекорд в действителност се държеше от Италия. Аржентина, обаче, победи Италия в собствената и игра и подобри рекорда за пици.

400 готвачи се събраха в Буенос Айрес и приготвиха 11 00 тестени изделия – по 1500 на час. Впечатляващото постижението е резултат от изобретателност, бързина и голяма сръчност.

За приготвянето на солидното количество от пици организаторите на събитието се бяха подготвили също толкова солидно с 3000 кг брашно, 3000 кг моцарела, 3100 л доматен сос, 150 л зехтин и 88 000 маслини, съобщават от телевизия Bulgaria ON AIR.

Готвачите разбиха рекорда на Гинес и за най-голям брой емпанади. Те приготвиха 8000 за 8 часа.

Готовите пици се продават, а парите се предоставят за благотворителни организации.

Събитието се радва на голям интерес. Много хора от цялата страна проявиха любопитство да наблюдават сръчните ръце на готвачите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да бъдат победени италиянците ! Това не са пици - пица има в Итаия , там е оригинала ! Освен това , оригиналните пици въобще не са токова пищни, колкото сме викнали да виждаме по разните му пицарии ! Най - гоямото извращение в това отношение са американските "пици" , в които слагат кремвирши по външния периметър на "пицата" , с идеята 2 в 1 - пица и хот док . В резултат - пълно г/но , но американците си ги харесват .