За по-дълъг живот - по три чаши кафе на ден

Китайски учени изследвали 10 милиона души
1 мар 2019 20:23,
26
За по-дълъг живот - по три чаши кафе на ден
Снимка: Pixabay

Всеизвестно е, че ако се стремят към дълголетие, хората трябва да се хранят здравословно и балансирано и да поддържат редовна физическа активност. Мащабно китайско проучване показва, че ако иска да избегне преждевременна смърт, човек всекидневно трябва да пие определено количество кафе, пише в. "Дейли експрес".

Още по темата

Въз основа на резултатите от анализ на 21 изследвания, обхванали над 10 милиона души, авторите на настоящото проучване от университета на Чжънчжоу, Китай, са стигнали до извода, че редовната консумация на кафе намалява риска от преждевременна смърт. Изследователите са установили, че за хората, които рядко пият кафе, както и за тези, които се въздържат от ободрителната напитка, рискът да се споминат по-рано е с 13 процента по-висок, отколкото за останалите, пише БТА.

За максимална полза от кафето обаче трябва да се пият по три чаши всеки ден, отбелязват китайските специалисти.

"Умерената консумация на кафе трябва да залегне в здравословното хранене и начина на живот на хората", пишат авторите на изследването.

Предишни проучвания свързват умерената консумация на богатото на антиоксиданти кафе с понижен риск от тинитус (шум в ушите) и деменция, припомня изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Фен на кафето преди 5 години
Кафето е хубава напитка .Пия поне по шест на ден и така деня става много по свеж и приятен .Така ще кафето наистина е полезна напитка ..
20
3
 
1
 
! Отговори
пламен янков преди 5 години
Важното е да има какво да се публикува в Сайтовете.
19
4
 
9
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Кафе мафията в момента се справя по-добре от другите продавачи на отрови като алкохол и цигари. Хора, не ставайте по-глупави, отколкото сте, разболявайки се и умирайки, заради медийна пропаганда. Тези "изследвания" са поръчкови и повтарят едно към едно цигарените ПР хватки, които са доста изучени. Поинтересувайте се.
18
6
 
12
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
Сутрин като стана в 6 без 10, първо слагам водата за кафето,бързо вземам един свръх експресен душ,подсушавам банята,правя кафето/задължително арабика/ в джезве ,наливам го в чашки,бързо го нося на жена ми ,която ме поглежда намръщено,защото я будя,промърморва нещо от типа "Пак си вампирясъл и не ме оставяш да спя".Аз чакам да кимне одобрително,бързо вземам своят чаша, "възпламенявам" лаптопа и гледам някой сутришен блок
17
2
 
10
 
! Отговори
случаен минувач преди 5 години
Аз не съм чувал за някоя храна или напитка да не е вредна. Мине време, па излезе някоя информация, че учени от "еди къде си" са го доказали.
16
6
 
5
 
! Отговори
Чай на преди 5 години
Алкалоидите в чая са по-силни от тези в кафето, но за джендърите, които пишат тук е препоръчително да пият чайове от мента, маточина и лайкучка.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе смутитата като че ли са по-добрият вариант, но поне за мен са скъпо удоволствие.
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе най-добре не пийте кафе, не пийте чай, не пийте алкохол, не пушете, не яжте нитратни подове и зеленчуци, не яжте месо с антибиотици- просто не яжте и не пийте и не пушете и ще живеете с орлите.
13
3
 
16
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Още по безвредно е да си глупав и да нямаш търсачка!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От къде да знае, като пие само ръжано у Бг.
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11, Нали се сещаш че ако изпиеш 250 грама кафе, концентрирано като италианско и ще ти гръмне сърцето? То от 25 грама италианско кафе те бие в петите, че к'во остава за другото.
10
3
 
15
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
Не казват само размера на чашките? Като напръстник в арабския свят, еспресовска като в Италия, или четвърт литър като в Америка?
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И по шест пийте, ама ще ви се раздруса нервната система.
8
6
 
17
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До Анонимен 5Най-безвредно е да си умрял. Не ти пука за кафе и чай, пък и на другите не досаждаш с глупави заключения. Същото мога да кажа и на всички вегани впрочем.
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Алкохолика, аз си пийвам алкохол, но пиех и кафе допреди известно време.Когато понякога пийна вечер повечко алкохол ( когато пиех кафе) и на другия ден ми треперят ръцете. Викам си това ще е само от алкохола, но се оказа, че като спрях кафето и спряха да ми треперят ръцете. Убийствена комбинация е гиляма доза алкохол с кафе...и то не да го вземаш едно след друго а по принцип.
6
8
 
11
 
! Отговори
Алкохолик преди 5 години
Едно кило ракия на ден най-полезно!
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пия четири нормално
4
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чаят също вреди в зависимост от съставката, количеството и продължителността на злоупотреба! Напишете си минусите, след това напишете където трябва ,,чай противопоказания, вреди" и се поучете! Един се препоръчва до 2 седмици, защото заедно с вредните те почиства и от полезни микроелементи, друг вреди на сърцете, трети на стомаха, черен дроб и т.н.! Топлата водица е най безвредна!
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три чая мога да изпия с удоволствие.
2
6
 
39
 
! Отговори
майна преди 5 години
Нормално е тези, които по цял ден си клатят краката и пият кафета да живеят по дълго. Това в Пловдив отдавна го знаем.