Бягане на пътека - какви грешки правим най-често?

По-добре не се хващайте за дръжките
25 авг 2020 18:57, Екип на Tialoto.bg
13
Бягане на пътека - какви грешки правим най-често?
Pexels

Бягащата пътека е сред най-популярните кардио уреди във фитнеса и сигурно често я ползвате. Повечето от вас вероятно вярват, че като потичат 30-40 минути вече са направили по-голямата част от тренировката. Уви, макар да горите калории, тъй като тичането е кардио активност има опасност да допускате грешки, вследствие на които няма да постигнете желаните резултати. Вижте кои са те и гледайте да ги избягвате:

Големи крачки
 
Не се напъвайте да правите големи крачки, това няма да подобри резултатите от тренировката ви, а само ще ви разконцентрира и може да паднете. Краката ви сами ще намерят точното оптимално разстояние, което ще ви помогне да да се движите максимално дълго по най-добрия начин.
 
Хващате се за дръжките
 
Ако докато тичате от време на време хващате дръжките, по-добре спрете още сега. Така само си помагате и намалявате ефективността на самите тренировки и изгорените калории. Също така, ползвайки дръжките, вие изкривявате позата си.
 
Опитайте се да тичате или ходите така, както бихте го направили извън пътеката.

Още за грешките, които правим докато бягаме на пътеката, четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Никола преди 3 години
До до 3Не се бях замислял за това, реално е такова объркващо замайване, все едно усещането за падане точно преди да заспиш. Предполагах, че може и да се дължи на неврологичен бъг. Благодаря!
10
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 3 години
До До 3:Благодаря! Определено много полезно, мисля че се получава точно когато погледна надолу, при повдигнат ъгъл на бягане/изкачване. Кръвното мисля не ми е високо, но пулсът ми е 150+ почти всеки път, когато пришпоря пътеката. Поздрави и благодаря още веднъж!
9
0
 
0
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
Е,._в,._ а. Е женско списание , чудно ми е защо набихте звезди на коментара? Сигурно защото е звезден.... моля следващият път 5 звезди. Аз не съм долнопробен Мотел.
8
2
 
2
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
Моля за извинение, но колко трябва да си *** за да си купиш пътека или да плащаш за фитнес? Има гори, поляни,тротоари,стълби и др. Лопата, кирка,чук, хем ще ядете био продукти хем ще сте здрави. Или Фукнята е важна. Днеска бех на фитнес и енструкторо ме ***.
7
2
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Щото е неестествено. Даваш сигнал на организма си че бягаш, а реално си на едно място.Някои хора са така.Пълна простотия е кардиото.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ок
5
4
 
2
 
! Отговори
Petar, NY преди 3 години
Девойката на снимката дали знае, че и остават 5 години срок на годност.
4
1
 
6
 
! Отговори
До 3: преди 3 години
-Най-вероятно гледаш надолу движещите се части-Не си свикнал с монитора-Нямаш добра стойка при тичане-Много е горещо в залата-Имаш високо кръвноОпитай ходене 1ч и след това с тичане на следващия ден
3
1
 
1
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Един въпрос, ако изобщо някой приеме темата насериозно - имате ли идея защо ми се завива свят от бягащата пътека? Когато тичам навън нямам никакви проблеми, но кача ли се на пътека - по някое време ми се завърта яко главата и директно натискам стоп бутона. Благодаря предварително!
2
1
 
1
 
! Отговори
онзи преди 3 години
Да ви имам проблемите.
1
1
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
За мен поне, най-голямата грешка е, да стъпя на движещата се част!