Баня в скандинавски стил – минималистична, елегантна и стилна

23 окт 2020 06:00, Александър Попов
0
Баня в скандинавски стил –  минималистична, елегантна и стилна

Банята в скандинавски стил е минималистична, елегантна, стилна и естествена. По отношение на цветовата палитра, се използват неутрални тонове като бяло, кафяво, сиво, бежово, зелено и черно. Скандинавската баня включва елементи от естествено дърво и камък, които определят естествената красота и топлина в декора.

Как да решим подовете в декора на банята в скандинавски стил?

Подовете в банята в скандинавски стил използват предимно естествено дърво. То се вписва перфектно в естетиката на дизайна, но се получава дилема. Защото високата влажност и директната вода са в състояние бързо да съсипят дървените подове. Можете, разбира се, да използвате специално обработено дърво, за да предпазите подовете от влага. При внимателна употреба и добра вентилация на банята, нищо няма да ви попречи да следвате характеристиките на стила.

Друг вариант е да използвате плочки за баня, чиято текстура имитира дърво. Те могат перфектно да се впишат в дизайна на банята. За щастие, производителите на плочки сега предлагат най-различни цветове и текстурирани повърхности, така че, лесно ще се сдобиете с подходящите модели.

Добре е да вметнем, че за дизайна на пода е възможно да се включат плочки с различна текстура. Но, като правило, тя трябва да има светли нюанси, така че самата идея за дизайна да не бъде нарушена.

Дървени мебели

Шкафовете за баня обикновено се изработват от светло дърво или бяло боядисано дърво. Те се отличават със своята простота и функционалност. Много често се използват отворени рафтове, върху които нещата са подредени спретнато и с максимално оползотворяване на пространството.  

„Колкото по-просто, толкова по-добре“ - това е принципът, върху който се изгражда обзавеждането на баня в скандинавски стил. Технологиите са комбинирани за подобряване на комфорта и простотата в материалите. Елегантният дизайн благоприятства създаването на топла и приветлива атмосфера.

За да създадете баня в този стил, можете да използвате плетени кошници и други подобни предмети, които да допълнят елегантно и стилно визията на помещението. Имайте предвид обаче простотата на формите, тъй като банята в скандинавски стил стриктно следва идеите на минимализма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари