5 начина да се справите със запека

Направете бобовите храни част от вечерята ви
25 яну 2021 22:12, Михаела Лазарова
8
5 начина да се справите със запека
Снимка: Istock

Всеки човек има индивидуални особености по отношение на ходенето до тоалетна. Най-добре би било, ако успявате да се изхождате всяка сутрин. Така ще ви е по-леко, няма да задържате излишни токсини през деня и ще се чувствате бодри и енергични. Запекът е проблем, който засяга много хора и който прави живота наистина мъчителен в много отношения.

Има някои неща, които бихте могли да направите и които потенциално биха ви помогнали да започнете да ходите до тоалетна всяка сутрин, като това ще ви помогне да се чувствате по-добре.

Пийте вода сутрин

Добрата хидратация е много важна. Тя трябва да се случва през целия ден, но е добре да започва сутрин веднага след събуждане. Преди да сте изпили кафето си и да сте закусили, изпийте чаша вода. Това ще събуди тялото ви, метаболизма и червата ви.

Направете бобовите храни част от вечерята ви

Бобовите са много богати на фибри. Това стимулира работата на червата и подобрява изхождането. Консумирайте ги по-често на вечеря, но без да прекалявате с количеството, тъй като образуват газове.

Повече зеленчуци

Останалите зеленчуци също са добър източник на фибри, особено зеленолистните. Не забравяйте да ги включвате в менюто си всеки ден, особено на обяд и вечеря. Това ще подобри не само изхождането, но и ще намали холестерола ви, ще нормализира кръвната захар и ще помогне в отслабването.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: коремфибризапек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
лекарство преди 3 години
Сандвич с пиратка .
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако запека ви е умствен и побългарен нещата стават много сложни и комплицирани.:))))))За обикновения запек се препоръчва зелевата чорба или магнезиум!
5
0
 
2
 
! Отговори
www преди 3 години
Свикнете да ходите всяка сутрин, след кафе без захар и чаша топла вода. Отивате, изчаквате 10 минути и се случва. И става навик.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чай Сена.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е расул и накладено зеле?
2
6
 
7
 
! Отговори
пробвайте преди 3 години
расул,сока от накладено зеле през зимата, половин литър вода и 1-на супена лъжица олио и го разбърквате изпивате,и глейте кво става.направо те подмладява имате усещането че летите,това е срещу як запек,изхвърляте бухала
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КРУШИ