Как ни помагат домашните любимци?

Вижте ползите за здравето от тях
21 яну 2022 15:20, Ивета Иванова
12
Как ни помагат домашните любимци?
Снимка: Pixabay

За хората, които обичат животните, е почти задължително да имат домашен любимец. Да се грижите за животинката е истинско предизвикателство, но и много приятно - носи удовлетворение, топлина, обич, забавление, спокойствие и т.н. Ето какви ползи за психичното здраве носи грижата за домашните любимци, според "Female First".

Смисъл на живот
 
Да имате животинка и да се грижите за друго същество, освен за себе си, помага да се чувствате по-добре и пълноценни. Така намирате смисъл в живота си и знаете, че имате мисия - да живеете за някого, защото трябва да се грижите за него. Стягате се и ставате рано сутрин, за да храните любимеца - имате причина да станете от леглото, както и да излезете навън - ако разхождате куче, например. И сте благодарни и щастливи, когато животното ви дава любов и внимание.
 
Компания
 
Много хора си вземат домашен любимец, за да не се чувстват самотни вкъщи, особено ако живеят сами. И наистина това помага. Много е вероятно, ако имате животно вкъщи да сте по-щастливи - така имате компания. Животно ви изслушва без да ви съди и ви засипва с внимание. Установено е, че да говорите на любимеца, дори той да не ви разбира, е терапевтично.

Спорт
 
Това се отнася най-вече за притежателите на куче. Ако гледате куче, това означава, че редовно трябва да излизате навън, за да го водите на разходки и да го оставяте да потича. Така ставате по-мотивирани да прекарвате време навън, а и спортувате заедно с кучето - като го гоните или му хвърляте топка, пръчка и т.н. Ако прекарвате повече време на чист въздух, движите се и редовно правите разходки - това влияе положително на психичното здраве.
 

12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Осмият-Викаш,парцуцата помага доста повеКи?
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С нищо.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кучето и котките са отлични помощници в стопанството - кучето защитава или предупреждава стопаните от хищници, а котките са ловци на мишки и плъхове. В градовете се ползват главно като заместител на приятел, партньор и като жива играчка.
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Обичта и вярността на едно куче към стопанина си няма аналог в живота,който е имал или има куче знае за какво говоря!
4
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Имам котка. Доста е досадна, цапа много, съсипва мебели и пердета. Втори път не бих взел.
3
6
 
4
 
! Отговори
Aksel преди 4 месеца
Do n 1 iskash li teb da sgotvq murlqch
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От Двете котки на снимката избирам двукраката ще бъде сууупер за "компания"
1
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Може да ви спаси от гладна смърт ако го сготвите и изядете.