Българи окупират Сърбия през уикенда, изпразват щандовете и пълнят бюджета

Българските туристи харчат "отлично", когато отидат в западната ни съседка
1 ное 2019 10:46, Елка Василева
170
Българи окупират Сърбия през уикенда, изпразват щандовете и пълнят бюджета
Снимка: Facebook

Само една-единствена туристическа проява – Царибродската сушеница, носи на този град приходи от 100 000 евро, което е равно на една пета от градския бюджет.

Българите идват чрез туристически агенции, но повечето от тях просто палят колата и тръгват за Сърбия. Идват не само от София, но и от Перник, Благоевград, Драгоман, пише „Вечерне новости“.

Директорът на туристическата организация Цариброд Васил Андреев обяснява, че Царибродската сушеница се организира на 16 и 17 ноември. „Подготвил съм цяла реч на български – казва Андреев. - Когато дойдат, те изпразват всичките щандове с месо. А това е много важно за нас, защото сме успели да накараме хората отново да гледат прасета. Само тази  проява за един ден носи на Цариброд 100 000 евро, което е равно на една пета от бюджета“.

Тези дни в София се състоя туристическа презентация както на Цариброд, така и на Белград и Лесковац, пише „Вечерне новости“. За първите девет месеца на годината българските туристи са реализирали 103 708 нощувки, предимно в Белград.

„Готови сме за пристигането на българите, които винаги са в десетката по многочисленост гости в Белград“, каза Слободан Ункович, зам.-директор на туристическата организация Белград.

Освен в Белград българите обичат и сръбските балнеолечебни курорти, като и местата, на които се организират различни прояви. Българските туристи ходят в Сърбия семейно, с по-голяма компания, но и все повече млади хора избират страната за забавления. В Сърбия те празнуват всички празници - от новогодишните и 8 март и 1 май, до есенните.

„Българските туристи идват при нас не само на Рощилиядата, но и на карнавала, както и на всички празници и уикенди – казва Небойша Коцич, шеф на туристическата организация Лесковац. - Новогодишните празници са изкупени още от миналата година, когато са си тръгнали доволни. Надяваме се, че скоро ще бъде открит хотел „Белград“, защото ще увеличим броя на леглата и ще ги задържим възможно най-дълго. Те харчат отлично, хранят се единствено в ресторантите, защото обичат нашата кухня“, обяснява директорът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
8
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До МНЕНИЕ А преди те идваха и купуваха български кашкавал по цели пити. И пак гласувайте за боко геноцидов
139
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се посрещат гости и обслужват клиенти - културно, щедро, с уважение и добра дума! А не като нашите собственици про стаци по морето, които сами си пъдят клиентите! Колко скандални клипчета от нашето море обикалят по руската мрежа... срам, срам... После чакайте да дойдат пак. Но не е само заради бизнеса, въпрос е и на култура, на възпитание, което толкова често липсва
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде се иззпразват и кого пъллнят не разбрах?
137
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при нас - всеки търговец иска с една продажба да направи толкова пари, колкото от 10 продажби - затова ни продават най-най--най-лошокачествените стоки и се чудят защо пората ходят в съседните страни - в Румъния, Сърбия, Македония, Турция - храната е от истински продукти, не от бок луц ите на ес - затова предпочетат да си купуват от там - събота и неделя цяла Русе, Видин, Свищов се изнасят в Румъния и пазаруват сирене, кашкавал, месо, вино
136
2
 
11
 
! Отговори
Начо преди 4 години
Имат пари,за това.Наредят ли се три почивни дни,магистралата към Гърция е задръстена
135
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите не са окупирвали нищо,просто наобикалят българските периметри отнети от Русия,и раздадени на кой де свари от кол и въже.Народа си знае кое си е негово,спокойно.
134
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МариелаМариелче, спри да купуваш буклуци от нелегалните магазинчета и започни да си купуваш качествени. Сега, сиренето няма да е 6 лева, но то качествеото струва пари. Едно кило сирене иска 7-8 литра мляко. Нали и фермерите трябва да живеят от нещо. Така че, бръкни се за 12-13 лева за кило сирене и ти ще ядеш хубава храна, даже ще е българска
133
11
 
25
 
! Отговори
Мариела преди 4 години
Всички храни от Сърбия и Турция са вкусни и натурални. Всички храни от ЕС и САЩ са ГМО *** И овкусени химикали. Можете да го проверите навсякъде може би с изключение на Италия. Затова ще купуваме от Сърбия докато има домашна и хубава храна.
132
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък не ходя там и не си оставям парите в Сърбия и Македония .....
131
4
 
20
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Ходя в Македония и Сърбия - заслужава се да запалите колата и да отидете . Пари от търговия няма да изкарате , но ще опитате истинска храна на добра цена .Обслужването е перфектно , в кръчмите има жива музика .
130
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До опетков""След като българинът ходи в Одрин и Белград да пазарува, това означава, че стандартът у нас вече е по-висок отколкото у съседите"Защо мислиш, че WV избраха Турция. Там извън Истанбул, заплатите са по 300-400 евро. В България за 1 500 лв, никой не ще се да работи.
129
9
 
9
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Анонимен139 След като българинът ходи в Одрин и Белград да пазарува, това означава, че стандартът у нас вече е по-висок отколкото у съседите и можем да си позволим лукса да купуваме техните малко по-евтини стоки. Честно казано, освен ако не е за търговия, не виждам какво ще спечеля, ако спестя няколко лева от стоки със съмнително качество.
128
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бг.... помогнаха да се създадат. Българските лозя бяха в плачевно състояние. След като почнахме да получаваме пари за да правим нови тръгна целия лозаро винарски сектор отново. Същото е и с оранжерийните зеленчуци, меда, лавандулата и т.н. Пък вие си говорете измислици по форумите как ЕС ви е разрушило земеделието
127
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бг"ЕС разруши българското земеделие". Ти може да си приказваш празни приказки, но ние още помним след като дойдоха промените защо се разпаднаха ТКЗСтата: хората и взеха земята, която дотогава беше удържавена, ТКЗСтата нямаше какво да работят, почнаха българите да си крадат сами производствените мощности къде на едро къде на дребно и най-накрая нищо не остана, тъй че не ЕС разруши българското замеделие, а ние сами си го унищожихме. От друга страна фондовете от ЕС колко лозя и оранжерии ...
126
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КокоЗабрави за тоалетната хартия, Коко. Нещо си отслабил партийната линия. Иначе по комунистическо време наистина нямаше чума. Тоест, имаше, но не се говореше за това и хората муаха пържолите ... когато имаше в магазина де. Като с Чернобил, дето оставиха хората да рупат радиоктивните марули, щото тогава им беше сезона. Щастливи времена. После сумА ти народ си отиде от рак, но, то за Партията живота си даваме. Дори когато не е доброволно, нали. И така.
125
2
 
5
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 125(13) преди 4 години
Такива "лица" като теб са "болни" и трябва да се лекуват!!!!!!Единствените хора,които могат да ти поставят "диагноза" са Фройд,Ницше или Юнг!!!!!Тежко се говори с глухи.Трудно се показва истината на слепи.Ужасно се спори с ид**ти!!!!!
124
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любим сръбско и мразим софиа
123
13
 
20
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Яжте банани и не ревете яжте *** на европа и не ревете нали изтрепа овце кокошки крави прасета и тва всичко дойде от империята на злото наречена САЩ и ЕС защо на времето нямаше чума по животните то и сега няма де ама казаха че има то всичко е окупирано от мафията институции съдилища и си нагаждат всичко както си искат а пак дори и да има някакво заразяване то е умишлено тва американско посолство не е за добро в България СЕГА В МОМЕНТА СЕ ВОДИ ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ТВА ИДВА
122
15
 
32
 
! Отговори
бг преди 4 години
ЕС ни трови с ***. ЕС разруши българско земеделие и животновъдство като ни продава по-евтини заместители с лошо качество.
121
33
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много азиатци във форума бе. Кой ли им плаща за да плюят по ЕС и да ни тикат към Горна Волта?