Потвърдено: Коронавирус и в Румъния

Мъж е заразен, върнал се преди три седмици от Италия
Обновена: 27 фев 2020 11:18 | 25 фев 2020 20:52, Петя Славова
47
Потвърдено: Коронавирус и в Румъния
Снимка: БГНЕС

Първи случай на коронавирус и в Румъния. Заразен е мъж, който се върнал преди три седмици от Италия, съобщава Ройтерс.

В момента човекът е под карантина в Букурещ. Вече бяха потвърдени и първи случаи на заразени в Австрия, Хърватия и Швейцария. У нас също има около 10 души, които са със съмнения за коронавирус.

В същото време  стана ясно, че в Италия още четирима души са починали вследствие на коронавируса и там жертвите вече са 11, съобщава БНР.

Днес стана ясно, че епидемията е засегнала две италиански области, в които до този момент нямаше заразени - Тоскана (в Централна Италия), с два случая във Флоренция и Пистоя, и Сицилия (в Южна Италия), където един турист, отседнал в хотел в Палермо, постъпи в болница. Случаят в Сицилия е първият за Южна Италия.

Италия и нейните съседи днес решиха да не затварят границите си заради коронавируса, тъй като подобно решение ще е непропорционално и неефективно, предаде АФП.

Решението бе взето на извънредна среща в Рим на италианския здравен министър Роберто Сперанца и колегите му от Австрия, Хърватия, Франция, Германия, Словения и Швейцария.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Румъниякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mуспи се завърна от маймунистан и влезе в интелектуално размишление
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нещо се случва на север от сеул
32
6
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Синедрионът и не крие, той е горд с този вирус създаден за бялата раса, - в дивашкия свят го няма. България обаче е особен случай и е под крилото на МОСАД. Тя трябва да се запази за бъдещия Ню Изсраил, пък тогава българите ще бъдат ваксинирани с готвената в САЩ ваксина, която ще е къде по ефикасна от самия вирус.
31
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е потвърдено. Вече официално отрекоха.
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пий те до дъно, наслука!
29
8
 
1
 
! Отговори
СТАВА СТРАШНО преди 4 години
СТАВА СТРАШНО !!! УЖАСЪТ ЩЕ ДОЙДЕ ПРИ НАС !!!!
28
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 4 години
До 2-3 дни ще съобщят и за случай у нас. Вече Европа е пламнала и при това свободно движение на хора няма как да ни заобиколи
27
5
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
То и този пазар за животни е доста съмнителен. Щом е туристическа атракция и чак от круизите ги водят да опитат змия.
26
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОРОНА ВИРУСЧЕ ЗА ВСИЧКИ ЩЕ ИМА ОТ СЪРЦЕ, ДА ТРОПНЕМ НИИЙ ХОРЦЕ , ДА ТРОПНЕМ НИИЙ ХОРЦЕ!!!
25
9
 
1
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Вируса идва от китайската плюеща кобра , много опасен вид!Плюла на прилепа и той отлетял и занесъл отровата , и с пипалата го пренесъл върху една муха, а тази муха летяла из целия пазар в Ухан и кацала върху животни!Аве тоя Хубей , защо ми се струва , че граничи със Северна Корея и Хонг Конг!Агент Манди Шийлдс!ЦРУ!!!
24
1
 
13
 
! Отговори
От някъде преди 4 години
Тука са толкова кухи..., че ако не умрат бая хора май нищо няма установят
23
1
 
20
 
! Отговори
пецата преди 4 години
обърнете внимание как няма статии с политици вчера и днес, вече са се изнесли, сега ще има някакви интервюта със стари снимки, 1 месец не ги търси , по островите и по вилите си са се евакуирали, а тука кучета ни яли
22
2
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Бойко, без маски ли ще ни оставиш баш насред епитемията? Бива ли такова нещо? Как да се предпазим?
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
три седмици инкубационен период,не зная такъв вирус досега,най дългия период преди разболяване беше 5 дни,реално напълно здрави изглеждащи хора в продължение на седмици заразяват другите,ужасяващо творение на природата или човека,много подъл вирус,тайно размножаващ се,без да може да се установи
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ...Не мисля че си прав Поне досега историята на разпространението на вируса показва, че който се е заразил, е бил в контакт с хора от страни, където вече има зараза. Например в Иран е дошъл от хора, които са били Китай. В съседните на Иран страни - от хора, които са били на поклонение в гр. Кум. Ето и днес съобщенията за Австрия, Швейцария, Румъния и Хърватия са, че вирусът е пренесен от Италия от хора. Не съм чел животните да го разпространяват, освен при първоначалното заразяване в Китай.
19
15
 
2
 
! Отговори
... преди 4 години
Хайде затвори границите. Ама кажи и на птиците че границите са затворени и не могат да прелитат. Забрани им, като си толкова умен. Дай да видим как ще го направиш.
18
4
 
24
 
! Отговори
затворете границите преди 4 години
Точно затварянето на границите е най ефективната мярка.Трябва незабавно да се направи иначе е свършено с нас
17
17
 
3
 
! Отговори
... преди 4 години
До Анонимен16Няма да помогне затварянето на граници. Животните също пренасят вируса. Птиците няма как да ги спреш. Особено сега, прелетните птици се движат на огромни ята. Идват от други континенти на нашия. Затварянето на граници няма да помогне в случая. Решението да се намери ваксина. Дори да се затвориш във вас и да не излизаш, вируса все някак ще проникне в помещението. Вирус е и се пренася също така по въздушно-капков път. Съседа ти да кихне на терасата и след 2 дена си готов.
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дойде ли у нас - тежко ни и горко. Маски няма, всеки върнал се от чужбина щъка където му падне. Днес слушах как личните лекари щели да поставят заразените под карантина. Ама те пък не можели да определят кой е заразен. Знаете ли кога моят личен лекар ще ме провери дали спазвам карантината у дома? Точно никога. Той въобще не е идвал вкъщи. И как да го направи, като има хиляди пациенти?
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението е едно: затваряне на границите и никакво влизане на хора от заразени страни. Ама няма да стане, поради което вирусът ще е и у нас още утре.