224 г. затвор грозят българина, обвинен в трафик на хора в Гърция

Протест в защита на Тошко Тодоров
12 окт 2021 15:17, Анисия Иванова
30

224 години затвор грозят българина, обвинен в трафик на мигранти в Гърция. В Пловдив днес се проведе протест в защита на обвинения Тошко Тодоров. Близките му поискаха съдът да не позволи екстрадиция в Гърция, тъй като превозното средство, с което е извършено престъплението, отдавна не е негова собственост.

Вече седмица Тодоров е в ареста, докато чака решение дали да бъде екстрадиран.

Оказва се, че до този извод гръцките власти стигат, след като откриват кемпер, който някога е бил на Тодоров. С него са превозвани мигрантите. Мъжът обаче го е продал преди престъплението и според близките му няма общо със случая.

Още по темата

"Най-абсурдното е, че е невинен човек, който си плаща данъци, работи за държавата. В момента е в ареста, в затвора, чака да бъде екстрадиран за нещо, което не е направил", каза дъщерята на Тошко Тодоров - Стефани Тодорова.

Вече повече от 600 души са се подписали в подкрепа на мъжа. А близките му днес излязоха на протест преди да започне съдебното заседание.

"Хората са шокирани, че в 21 век се случва нещо подобно и трябва да се ангажира обществеността, за да помогнем на един невинен гражданин", посочи кметът на Столетово Мирослав Колев.

С аплодисменти събралите се посрещнаха задържания на влизане в съдебната зала. Тодоров е невинен, защото за продажбата на кемпера има договор пред нотариус и е дерегистриран месец преди да бъдат заловени мигрантите и каналджиите, каза адвоката му Гънчо Гънчев.

"Когато има и най-малките съмнения за невинност на един български гражданин, държавата трябва да го защити в пълен размер", обясни той.

Делото за екстрадирането беше отложено за събиране на още доказателства. Ако Тодоров бъде изпратен в Гърция, ще бъде съден за трафик на 28 мигранти. А присъдата е по 8 години затвор за всеки, или общо 224 години.

"Няма да има екстрадиция засега. Може и да го пуснат под "домашен арест", но просто трябва да се уточнят някои факти", каза съпругата на Тошко Тодоров - Дияна Тодорова.

А докато съдът реши каква да бъде съдбата на Тошко Тодоров, здравословното му състояние продължава да се влошава.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев по
Bulgaria ON AIR


30
Още от Балкани
Катастрофа с училищен микробус в Турция взе пет жертви
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хванали имигрантите,а шофьорите изпуснали или имигрантите сами са шофирали туристическите бусове,като наети под наем да не плащат за шофьори,после ги изоставят,а тарикатите си прибират бусовете,като ни чули ни видяли,а имигрантите ги хванали кога почивали щот си спазвали графика за шофиране с време за срещата за следващо прехвърляне с уреждане на час,къде са шофьорите получили инструктаж от тарикатите,освен туй при покупко-продажба със смяна на собственост и на шофьора се сменят застраховките.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредния ром далавераджия. В Бълагрия така са свикнали, защото 12 години нямаше закони. Особено за избирателите на Лоения. Страх ги е от Гърция, защото там няма пет-шест и законите се спазват стриктно, а крадците и престъпниците са в затворите, където им е мястото.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
224 години. Остава му да се моли да се окаже потомък на Кашчей безсмъртни, че да успее да ги излежи
24
1
 
12
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 1 седмица
Как да вярваш , на ''сънародник'' от Столипиново ???Имаше един лаф :"Не лъжа господин старши , ако лъжа , да МИ умре на КОМШИЯТА кравата !
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До #20. Може да си изкараш и напълно легален документ ако си платиш. Както със ваксините....
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този не е българин бе. Той е ром. За ромите да търгуват с хора си е нормален бизнес. Гръцкото правосъдие не е като българското.
21
1
 
0
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 1 седмица
Чета коментарите и съм сериозно притеснен за нацията като цяло . Ама в държава на Боко и РадеФ , така ще е !
20
1
 
4
 
! Отговори
ТестКит до 11 преди 1 седмица
Е да ама стария стол и маса не са обвързани с теб по никакъв начин. :D акъл бе братче, човека ако беше отишал един път до нотариуса нямаше да го разнасят по медиите като флагче. Гърците може би се чудят как така продаваш кола и има талони на твое име все още
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 19 - Адвокатът му нямаше да води дело, ако документът беше фалшив, защото това ще означава, че предоставя фалшиви доказателства, а в качестовто си на правен специалист, трябва да ги е изискал от наторус и съответните служби.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Продал бил колата преди да я хванат с мигрантите. А не може ли пък да е изкарал фалшиви документи след произшествието?
17
3
 
5
 
! Отговори
св. опашка преди 1 седмица
Алллоооооу, ,, днес,, как преписвате бе. И това ли не сте научили докато сте ,,учили,, в университета? Гърция да не е Щатите та присъдите да се събират,па и умножават . Откъде ги измислихте тия 224 години бе. Нямате ли редактори нещо да ви спрат да лъжете населението?
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 16 - Каквото и да означава това ...
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 15. Абе щом гръците са разбрали, че той се води собственик работата е много мътна с регистрациите и нотариусите.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 13 - Ем нали това казаха - че има документи и всичко. Договор пред нотасиус и дерегистрация, месец преди да бъдат заловени каланжиите. Сега искат да го съдят, като съучастник, едва ли не, просот за да разпишат дейност.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма доказателства, значи ще го държим, доакто има доказателства ... кво?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шокинг и ужасинг. Защо си е продал кемпера без съответната документация ?
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е добре, де! Нали, ако е невине, ще отиде, делото ещ се разгледа, ще се разбере дали е невинен или не и ще го пуснат? Кво толкова?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ТестКит- Ем някой хроа я продават, както биха продали стар стол или маса ... и е мнго често случвщо се.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докато не направят застраховките и номерата на колите лични, т.е. на собственика,няма оправия. Продаваш, пускаш договора на застрахователя си, вземаш си номерата и чао.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ТестКитКато не се пререгистрира?