Сърбия получи нова партида "Спутник V"

Доставени са общо 250 000 дози ваксини
17 окт 2021 15:15, Красимир Ангелов
28
Сърбия получи нова партида "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

Нова партида от руската ваксина "Спутник V" пристигна в Сърбия от Русия, съобщи Ненад Попович, министър, отговарящ за иновациите и технологиите в правителството на съседите.

"Още 250 000 дози от "Спутник V" пристигнаха в Сърбия през нощта. Става дума за 100 000 първи дози и 150 000 втори дози. Ваксините са доставени от завода във Владимирска област", заяви министърът, цитиран от БГНЕС.

Попович припомни, че ефикасността на руската ваксина е над 97%, като посочи, че това е отличен вариант за "бустер ваксина" - трета доза, независимо от получените първи две дози.

Ваксините са изпратени в Института по вирусология, ваксини и серуми в Белград, откъдето ще бъдат разпределени в центровете за ваксинация в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: СърбияваксиниСпутник V
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Броят заразени на ден във ваксинирана Сърбия е малко по-голям от у нас, броят умряли малко по-малък. При това трябва да прибавим и плацебо ефекта на ползването на "братска ваксина". Всичко това ми говори за известна обективност на тезите на Мангъров, колкото и да съм против тяхната щурутийчестост. Явно трябва да почакаме това да мине. Но ако се спрат отново футболните срещи, македоно-българските отношения, и предизборната вакханалия това може да стане поле за изява на болшинството от популацията
24
11
 
9
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
Като гледам каква фира дават братушките от ковида, вси едно ще е за сърбите със или без този зле прекопиран от Астра Зенека спутник
23
6
 
6
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Нидерландците и италианците не са ли еврогейци? Колко е забранена в Европа като Нидерландия си ваксинира цялото население с пфайзер. Пфайзер е компания създадена преди повече от 140 години или с други думи казано, 90% от държавите по света са по-млади от пфайзер. И на какъв език си говорихте италианци, нидерландци и ти единствен ***?
22
9
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Някой си - не си измисляй врели-некипели, ами погледни по-горе статията за нов черен ден в Джуджешкото царство. 35 000 заразени за ден. Ето ти ФАКТИ всъщност колко е добра тази измислена ваксина. И никъде в Европа няма забрана за ползване на Пфайзер. Как си ги смучете от пръстите само измислиците и лъжите, сякаш всички други нямаме нет и не можем да проверим лъжите ви
21
11
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Преди три дни бях на работна среща с холандци и италианци.За разлика от чугунените глави тук,хората товорят съвсем друго.Колко от нашите еврогейци са наясно със забраната за използването на Пфайзер в Северна и Западна Европа?Колко души знаят,че СЗО е обявила руската ваксина за изключително надежна?Казаха и друго,забравете ЕС да я признае!Парите са си пари,нищо че умират хора.Казваме,че сърбите са ***,но и унгарците я произвеждат и са доволни от Спутника.Българите сме големи "разбирачи"!
20
5
 
5
 
! Отговори
а макетата от северо преди 2 години
кога ще ги ваксинира Путин?
19
2
 
3
 
! Отговори
do 13 преди 2 години
и тез данни си ги взел от ? и в какво се изразяват- "доста" по-добрите показатели?На опашката в смесения магазин ли го чу тва?
18
9
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 13 === ахахахахахах :))) Толкова е "добра" джуджешката ваксина, че по-нагоре има статия за нов черен ден в Джуджистан с над 36 000 заразени
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бее 197% ефективност. Целия свят вече знае, че ваксините имат 40-50% ефективно, тея маймуни с трици ловят
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците не искат да се ваксинират с нея и за това Путин я праща на сърбите.
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,продължават с руският експеримент ,при 60% ваксинирани сърби ,3-4пъти повече заболели от България.
14
8
 
5
 
! Отговори
Маке от Северот преди 2 години
Гледам татарите се пеняват нещо...Сърбия-74 място,с 1041 починали на 1 милион население...Татария-4 място,с 3231 починали....Клета Татария...
13
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 'Руската ваксина показва доста по-добри резултати от другите" Това го твърдят само руснаците и техните слуги. Единствения път, когато се престрашиха да дадат на научна публикация (Лансет) въпросните, тя намери несъответствия между резулттите и методите, с които е достигнато до тях, поиска на руснаците още информация, и руснаците казаха, че няма да дадат повече. ТОЛКОВА за опита на руснаците да лъжат.
12
9
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
И като е показала, защо изпукват по хиляда питеци на ден в русия?
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е заклет антиваксър?Когато си русофил,но си скептично настроен и към руската вакса!!
10
2
 
5
 
! Отговори
Митко Павлов преди 2 години
...Цитат от статията:", съобщи Ненад Попович, министър, отговарящ за иновациите и технологиите в правителството на съседите."....Много интересно, не се подава информация от Министерството на Здравеопазването или Министерството на Външните или дори на Вътрешните работи, а на...... ИНОВАЦИИТЕ и ТЕХНОЛОГИИТЕ.....Да не са им дали Ракети, Софтуер или Софтуер за управление на ракети?!? ;-) )))))
9
4
 
5
 
! Отговори
и вече имат преди 2 години
1605% ваксинирани , честито
8
8
 
11
 
! Отговори
10.09 преди 2 години
Сръбския президент Вучич съобщи, че страната му е произвела 545 хиляди дози от руската васкина Спутник-В. Комунистите се оплетоха в лъжи.
7
10
 
7
 
! Отговори
В това време преди 2 години
В гетото на изток от Сърбия се готвят да заемат третото място в света по умрели на милион.
6
7
 
8
 
! Отговори
Евтиничко преди 2 години
Спътника, щото не помага, плацебо е , ама газта скъпо като за приятели