Собственикът на "Беса транс": Случилото се е тест от Аллах

При катастрофата на 23 ноември загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени
Обновена: 29 ное 2021 06:49 | 28 ное 2021 16:17, Нели Христова
58
Собственикът на "Беса транс": Случилото се е тест от Аллах
Снимка: БГНЕС

"Аллах да вкара починалите в рая!", написа собственикът на туристическата компания "Беса транс" Беким Хаджиу, чийто автобус катастрофира на АМ "Струма".

Самият той е бил част от една от туристическите групи, заминали за Истанбул. По времепо време на фаталния инцидент общо 4 автобуса на "Беса транс" са се връщали от Истанбул.

"Аллах да изпрати в рая загиналите. По-скорошно оздравяване на ранените. Тези думи изричам със съжаление и наранено сърце. Те бяха част от нашето семейство, защото винаги, когато сме пътували, считахме пътниците за част от нашето семейство. Четири дни бяхме заедно в Истанбул и тогава разбрах, че повечето от тях и преди са пътували с нас на екскурзии с автобуси", пише Хаджиу, цитиран от БНТ.

И определя случилото се като тест от Аллах.

"Тези изпитания са за Аллах и вярвам, че са приети от всеки вярващ. Волята му не може да се промени нито за миг и ние искаме Аллах да не ни подлага на изпитания", добявя собственикът на "Беса Транс".

При катастрофата на 23 ноември загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени.

Преди няколко дни министерството на транспорта отне лиценза на компанията поради груби нарушения в работата ѝ.

Вчера двама от оцелелите при инцидента на автомагистрала "Струма" бяха изписани и с медицински транспорт на Република Северна Македония отпътуваха към родината си. В началото на следващата седмица, след оценка на медицинското състояние на болните, предстои тяхното поетапно изписване, съобщиха по-рано от "Пирогов".

Пациентите са в стабилно и добро общо състояние. В момента в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия има четирима болни, които са прекарали нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата. В Клиниката по неврохирургия е настанен един пациент със счупване на два гръбначни прешлена, чиято операция бе по-рано тази седмица. Хирургичната интервенция на гръбнака е успешна и възстановителният процес е без усложнения. Същият пациент претърпя и успешна операция на подбедрицата в Клиниката по ортопедия и травматология още в деня на хоспитализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четох някъде коментари, че в автобуса всъщност имало леснозапалими химикали за производството на хероин, и те били причината за стихийния пожар. Лесно е да се събере две и две. Но гледам, че се мълчи по темата.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И във Вардар като при нас автобусните фирми са все турски. Защо ли?
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шол бомбаИмаше един филм - Възнаграждение за страха, там прекарваха нитроглицерин в камиони през джунглата
35
2
 
17
 
! Отговори
Кесар Тервел преди 2 години
Всеки *** ром се оправдава с алах, така е от моето време! Първо се оправдава, после е мъртъв!
34
3
 
10
 
! Отговори
Талибанпедераст преди 2 години
По волята на алах и мимет неговия слуга! Ислям - подченете се роби на рогатия шейтан!
33
2
 
4
 
! Отговори
Ам - гъл преди 2 години
ТуТците се гърчат!!! Алах го иска, искам го и Аз.!.
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя беса транс що ми прилича на ислямски терорист . Ми че това дето го направиха си е атентат с нафтена бомба . И сега всички в рая . Дали , дали са там. Предлагам да го пратим и него да провери и да ни докладва , че ми е мъчно за децата.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей три дена бе болеше сърцето за изгорелите живи деца. Но вече съм спокоен , те са в рая . Даже и магистралата не е виновна , волята на аллаха била такава . Вече се успокоих и май не ми е жал за починалите , всичко е било по волята на алаха , честито на печелившите.
30
1
 
12
 
! Отговори
Оджата от рибново преди 2 години
Ала-бала портокала, всички овци на канала!
29
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29 И той (шофьорът на автобуса), и ти, и аз сме все създания на Аллах. Когато един християнин каже на български "Боже мой!", или на английски "My God!", или на арабски "АлЛах", или на йидиш каже "Ел-Лох!", всеки един има предвид същия създател, или Бог. Не сина, не бащата, и не светия дух, а единственият, всесилният и всемогъщ Бог - Аллах! Той е "Errahmânir'rahim" и "Mâliki yevmiddin"Аллах да дари с търпение близките на загиналите в тази трагедия! Ве алейкюм селам!
28
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
иначе е прав миналия ден тутците протестират заради срива на валутата им и обедняването им въпреки, че диктарорът ергоган може да им навреди хората обедняват и страдат и в един момент идват от други държава едни като лешояди на евтинкото хем да се разходят , хем да направят далаверата без да им пука за турското население так че аллах иска да прекрати тази практика на страданието на турсия народ
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минавал съм стотици пъти в тази отсечка през ноща и в мъгла и нищо не мее накарало да изпусна магистралата и да вляза в отбивката. Как този сее объркал нямам представа. Или е спукал гума и сее ударил в дясната мантинела и от там е тръгнала трагедията.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трием критиките! Браво, бе, не-грамот-ници! "Сучилото" ли се пише или "Случилото"? И Алах ли или Аллах? И едно "е" (думата "е", 3 л. ед.ч. на глагола "съм") е изпусната в заглавието! Ама вместо да се поправите -триете критиките! Ех, еххххххх
25
0
 
6
 
! Отговори
До 29. преди 2 години
Ами бърза девойчето да напише статията, и да я публикува.. ;)
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По интересното е как другите три автобуса минаха без проблемно през този участък а този нацели дясната мантинела и спря в лявата. Да нее помислил че магистралата не върви направо а на дясно. Това е отбивка за почивка и точно там има чешма. Толкова ли са му били слаби фаровете че нее видял че това е отбивка а не част от магистралата. Другите шофьори я видяха а този не. Във всеки случай нее бил добре с очите но нее носил очила. Жалко за дечицата.
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аллах значи? А с починалия шофьор, който не е бил мюсюлманин какво правим? Той в ада ли да върви?
22
1
 
31
 
! Отговори
боК преди 2 години
Тоя леко нагъл. Бягането от отговорност явно е балканска черта.
21
2
 
6
 
! Отговори
Шол бомба преди 2 години
В автобуса е имало нитроглицерин. Не вярвайте на написаното сега, само го запомнете и сравнете с резултата от експертизата.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя собственик се прави на умряла лисица!
19
1
 
11
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Кажете какво е станало, стига с тия общи приказки.