Компенсация от €2000 за блокираните от снега коли край Атина

Съобщава се и за спиране на тока на много места
25 яну 2022 16:52, Елка Василева
9
Компенсация от €2000 за блокираните от снега коли край Атина
Снимка: архив, БГНЕС

Компенсация от 2 000 евро ще изплати компанията концесионер на магистралния околовръстен път на Атина "Атики Одос" за всеки от автомобилите, които бяха блокирани тази нощ на пътя заради обилния снеговалеж в района, съобщава "Катимерини".

Още по темата

Компенсацията е била поискана от премиера Кириакос Мицотакис и компанията се е съгласила.

Според оценки, съобщени от говорител на правителството, тази сутрин на пътя са били блокирани поне 1200 автомобила, в които все още е имало около 200-300 души.

Съобщава се и за прекъсвания на електроснабдяването на много места, включително в Атина, заради претоварване на трансформаторите.

Властите се безпокоят и от нарасналото общо потребление на електроенергия, въпреки че работят всички налични мощности. Вчера потреблението е достигнало до 8700 мегавата, а днес се очаква да бъде още по-високо. Днес цената на електроенергията на едро в Гърция е 280,81 евро на мегаватчас или с 16 процента по-висока от вчера.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не знаят какво е зимна гума, какво очакват с летните галошли???
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в България даваха компенсации за повредените от "магистрарите" ни коли, блокирани от снега или от счупени крака заради потрошени троари, щеше да фалира държавата. Живеем в ***. Тези , които са били в Европа знаят как би могло да бъде и сравнението у нас е ужасяващо.
5
0
 
4
 
! Отговори
До прослто преди 2 години
Не обиждай вожда-слънце! Да се слави името му небесно, а също и цървулите ми с които е вадил картофи.
4
7
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
преди няколко часа говорих с един авер от Гърция..Той спомена 5000 евро..И всъщност, парите ще осигури гръцката държава...Но така или иначе,"мярката" им ще е в небесата ,сравнена с нашите "60 лв на калпак"..или там колкото бяха....А помните ли как Мутрьо от село Банкя ни "заплашваше" да си траем,щото той не бил щял да станем като Гърция..?!
3
1
 
7
 
! Отговори
ХХ преди 2 години
До Кога --- Никога ... :)))
2
1
 
16
 
! Отговори
Кога преди 2 години
Кога ще ги стигнем ам... Гърците :)
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нашите балъци тичат да, си купуват винетка що до до края на месеца изтича да кара по жалко то подобие на път в дупките да си троши колата