Арестуваха в Турция мъжа, заподозрян за убийството 14-годишната Ваня

Люпчо Палевски е минал през България
6 дек 2023 07:00, Нели Христова
71
Арестуваха в Турция мъжа, заподозрян за убийството 14-годишната Ваня
Снимка: БГНЕС

Турските власти арестуваха лидерът на проруската и антибългарска партия в Р Северна Македония Люпчо Палевски, който е заподозрян в двойно убийство, включително на 14-годишно момиче.

Палевски, предполагаемият извършител на убийствата, бе арестуван снощи в северозападния град Баликесир, където е пристигнал от Сърбия и е минал през България, съобщиха от полицията. Той е арестуван докато се разхождал по една от централните улици на града.

В случая, който шокира РСМ в неделя бяха открити телата на момиче от столицата Скопие, изчезнало миналата седмица, и на 74-годишен мъж от град Велес, изчезнал няколко дни преди нея.

"Колегите от Турция ме информираха, че на тяхна територия е арестуван създателят, планиращият, главният координатор и прекият изпълнител на престъпленията", заяви снощи министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски. Той благодари на Турция, България, Сърбия и Хърватия за помощта при задържането на престъпника. Спасовски призова за закриването на партията на Люпчо Палевски.

По данни на полицията в двете престъпления са участвали четирима души, включително бащата на момичето. Спасовски заяви пред репортери, че един от арестуваните заподозрени, "в съгласие и със знанието на член на семейството, е организирал извършването на престъплението, за да изнуди майка си за пари". Срещу него бе издадена заповед за международно издиравен след като вече бе напуснал РСМ.

Палевски е известна обществена личност и лидер на малка проруска и антибългарска партия. Преди години той бе и лидер на градския комитет на управляващия в момента Социалдемократически съюз.

След тежкото престъпление в РСМ се появиха публикации, в които се твърди, че Палевски е продукт на спецслужбите и е имал полицейски чадър в продължение на десетилетия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Маке преди 4 месеца
Планът му бил да отиде в Беларус през Турция. След издаването на червена заповед чрез Интерпол този изверг е заловен в Турция за рекордно кратко време.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Хххх 58...намали инерцията...защо не дойдоха ТЕБ да арестуват за убийството....
45
2
 
2
 
! Отговори
Помнещия преди 4 месеца
На времето най-опасните и издирвани международни престъпници се криеха в България.Като започнеш от най-опасния Карлос(Чакала),та стигнеш до Али Агджа.България винаги е била спасителният остров в Европа за подобни индивиди.А това последното за този детеубиец,е просто нищо.Хванат е защото е влязъл в Турция,голяма грешка от негова страна.Ако бе останал в България,щеше да си отживее на хубав живот.Помня още когато Сретан Йосич бе на 200-300 метра от службата на Баце,а Баце го издирваше тогава навън.
44
2
 
0
 
! Отговори
Хххх преди 4 месеца
До 45А ти си типичен папагал...написали му измислените медии една статия и той кълве ли кълве...вярва на всякапростояи която му сервират....нито е доказано дали той е убиец ама раздава присъди.
43
1
 
2
 
! Отговори
Хххх преди 4 месеца
До 48Ей измислен...няма такова нещо като мохамедани....има мюсулмани...мохамедани е измислица на комунистите по времетона Тошо
42
0
 
10
 
! Отговори
Падаря преди 4 месеца
Македонски патриот убиец на старци и деца, учредил партия ,бизнесмен, националист , борец против българските окупатори, реално психопат.
41
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Именно - поредния любител на путин, а нашите любители на путин кога ще ги арестуват ?
40
10
 
19
 
! Отговори
Бате Пешко от Шабла преди 4 месеца
Русофили сър!!!
39
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофили, байче.
38
5
 
16
 
! Отговори
БББ преди 4 месеца
Когато е минавал из България преди няколко дне не е имало заповед за арест нито се издирвал и затова не са го задържали. Вече е бил в Турция в момента на издирването. Службите са посочили че е минал низ България. МВР каза че не се намира на наша територия а не че не е минал.
37
0
 
22
 
! Отговори
Атмаджа преди 4 месеца
Браво на Турция!А този *** да лежи до живот,без право на замяна!
36
3
 
35
 
! Отговори
рУсе преди 4 месеца
Нашите казаха, че не е в България, а той прекоси цяла България и влезе в Турция, затова ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
35
7
 
0
 
! Отговори
Лелка Нелка преди 4 месеца
До маркиз дьо саП я па туреский непанимаю, направа падладявам
34
3
 
6
 
! Отговори
за какво е отишъл преди 4 месеца
там . Турците са многолюден народ , но са мохамедани . Доколкото разбрах пари не е взел нито от мъжа с колата , нито от бившата жена . Чалдисал се е . Без пари не се живее . Има проследяване на гсм , уведомяване по медиите за граничарите и издирвачите , а полицаи от страната му отделно могат да го последват и хванат . Кърчо отиде в африка , та тукашния министър не го хвана . Ще има много такива случаи . В Турция бройката на полицаите е голяма . Да вършат нещо .
33
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руски пешкир
32
0
 
13
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 4 месеца
Нелинце, градът се казва БалЪкесир!
31
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Двоен убиец и изнасилвач - характерен русофил.
30
2
 
18
 
! Отговори
хахаха преди 4 месеца
И как е минал безпроблемно през България този?
29
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Анонимен40 имаше една такава концепция да се ползват дървени проектили при разпръсване на масови безредици, за тва тоя чауш е излезнал на пътя с крика от москвича
28
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
като видя "проруски" и ми става ясно какъв е ... Това да подкрепяш агресията в Украйна те прави ужасен човек.