» на 51 Ѕрена си е Ћепа

10 000 п€ха с юго легендата
ќбновена: 4 дек 2011 11:39 | 4 дек 2011 11:25,
195

ѕироефекти и интересна хореографи€ съпътстваха концерта на Ћепа Ѕрена —нимка: Dnes.bg

 

—лед паметни€ концерт през 1990 година на стадион ¬асил Ћевски, когато се стекоха близо 80 000, Ћепа Ѕрена отново п€ в —офи€.

ћъглата и лошите атмосферни услови€ й попречиха отново да започне спектакъла си кацайки с вертолет. “ова обаче не попречи на близо 10 000 нейни почитатели да € посрещнат с бурни аплодисменти.

«ала јрена јрмеец започна да се пълни час преди концерта, а пред не€ стотици коли от ц€лата страна търсеха м€сто да паркират. —ъбраха се хора от н€колко поколени€, като със сигурност поне половината са били преди 21 години на национални€ ни стадион.

Ѕалканската звезда излезе на сцената точно в 19.30 часа, а хората цъкаха с език и коментираха, че и на 51 години т€хната любимка си е „лепа”. Ќачалото на нейни€ концерт започна леко театрално, защото повечето фенове не знаеха новите й песни, включени в излезли€ през тази година албум Začarani krug.

ѕървите по-шумни възгласи б€ха по време на впечатл€ващите изпълнени€ на трупа акробати. “е обаче б€ха предизвикани от музикални€ фон, който включваше парчета на –амщайн, Ћейди √ага, ѕроди ƒжи и...Ћепа Ѕрена.

¬тората по€ва на босненката преобърна настроението в залата, особено след като зап€ хитовете от 80-те години „„ик погоди”, “ёгословенка”, ““и си мой грех”, „–обин€”. “е б€ха с нови аранжименти, които внас€ка леко объркване тъй като не можеха да бъдат разпознати веднага, но след това феновете пееха с пълен глас.

ѕевицата се бе постарала за вс€ка песен да има атрактивна хореографи€.  ола, мотор, акробати, танцьори с кокили, шейх и много пироефекти допринесоха за шоуто, което продължи над 2 часа.

¬ една от паузите две песни изпълни и родната фолк певица –ени, ко€то преди години имаше успех в западната ни съседка.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


195
ќще по темата: лепа брена
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
189
1
 
1
 
! ќтговори
мислещ преди 12 години
Ќе знам кой какво слуша, но досега не съм чул "чалгар" да плюе друг стил музика и хората, които € слушат. ј музиката е богатство и това да се ограничиш да слушаш само един стил, или изпълнител, е все едно да виждаш света само в един цв€т.—лушайте музика, носете си новите дрехи и се радвайте на живота, защото и той е продукт с краен срок на годност.
188
5
 
3
 
! ќтговори
до «ачуден преди 12 години
„алгата е поми€ - много гадна смес от просташки текстове и ориенталски ритми! ѕосле пак ми об€сн€вай, че има и умни хора, които слушат чалга, пък аз ще се прав€, че ти в€рвам! :-D :-D :-D
187
4
 
3
 
! ќтговори
Ћепа Ѕрена пее на Ѕ: преди 12 години
¬олим те мо€ “икво, "пожар ни кар" на дрто дупе мое !
186
2
 
6
 
! ќтговори
«ачуден преди 12 години
√-н ѕетров, защо си мислите, че човек не може едновременно да обожава (нарочно използвам тази дума) сръбската музика и български€ фолклор?«ащо си мислите, че ориенталските ритми не са най-хубавата музика за н€кого, както е рокът за ¬ас, например!? » защо изобщо бъркате *** с Ћепа Ѕрена и музиката - това какъв е цветът на кожата не определ€ музиката, ко€то човек слуша, защото може да си ром метъл€га, може да съм *** класик, може да си б€л чалгар или ваши€т мироглед не позвол€ва това!?
185
6
 
13
 
! ќтговори
ѕетров преди 12 години
–еалисте, майка ми и баща ми не са слушали турбофолк през 1990 година, не слушат и в момента. јко всичките ти роднини слушат такава музика, то не обиждай останалите българи с подобни музикални недоразумени€! «а мен хора, които слушат "ориенталски ритми", които не уважават родни€т ни и признат в ц€л св€т фолклор са ако не ***, то със сигурност ***! «ащото чалгата не е и никога н€ма да бъде българска музика, а просто сръбска музика с просташки текст за хора с не особено висок интелект!
184
6
 
12
 
! ќтговори
до Solaris и –еалист преди 12 години
«ащо тр€бва животът да ме мачка, да бачкам за 500 лева и да съм злобар, ако просто твърд€, че чалгата е ***, който се слуша само на Ѕалканите. Ѕалканска музика прави √оран Ѕрегович, затова и човекът е признат в ц€л св€т! Ћепа, ƒрагана и ÷еца прав€т сръбски турбофолк с ориенталски мотиви, повли€ни от многото мюсюлмани в бивша ёгослави€ -  осово и Ѕосна и ’ерцеговина. ƒоколкото имам спомен ÷еца и јзис събраха около 5000 души на стадион "¬асил Ћевски", не знам какви 150 хил€ди души бълнувате!!
183
1
 
8
 
! ќтговори
solaris преди 12 години
*** злобните хора,разбирам че живота ви мачка и гледа всеки да си избие комплексите н€къде,добре не харесваш сръбско,гръцко,ами не коментирай,било много 2006,над 150 000 човека на концерта на ÷еца и това не е чалга,пошла музика,вие € чуйте текстовете първо и тогава говорете,Ћепа си е Ћепа,икона както ÷еца и ƒрагана,това е положението,какво злобеете не ви разбирам,бачкайте си за 500лв и света да ви е виновен,аз слушам както рок,така и сръбско,разлика- никаква,важна е музиката,пълно е с простаци
182
1
 
6
 
! ќтговори
»стински реалист преди 12 години
ƒа, наистина съм реалист! «ащото не отричам успехите на който да и е било музикант, защото не се ред€ на опашка, за да обиждам наред всички музиканти, групи и стилове, които не са по мо€ вкус.«ащото да наречеш "***" човек, който не познаваш, н€как си не кореспондира с претенциите ти да се разграничиш от простаците, *** и другите социални неоправдани групи.ѕоразрови се за клипове, за да видиш колко *** е имало на концерта, но със сигурност, ако не ти, то *** и баща ти са били!?
181
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
ƒо 183: *** се скрий на лепата си брена между краката и така остани завинаги с не€1
180
8
 
16
 
! ќтговори
ѕетров преди 12 години
–еалисте, простоти€та и пошлостта тр€бва да се репресират с всевъзможни средства, а чалгата е точно това - ***! Ќедей да говориш за рок музика, защото иде€ си н€маш на колко светлинни години е т€ пред Ћепа, Ўепа, ƒрагана, ѕеткана, ÷еца, ћеца и вс€какви чалга ***, които се слушат само в *** общности на Ѕалкански€т полуостров! P.S. ѕо-добре 90 лева за ћеталика, отколкото 25 лева за ÷еца+јзис, пък ако ще ÷еца да ми върти ***, а јзис да снима с камера насред стадион "¬асил Ћевски"!
179
4
 
16
 
! ќтговори
до 183 преди 12 години
Ќе знам дали си "истински реалист", но си истински чалгар със сигурност! 80 хил€ди простака, които си н€мат и грам пон€тие от музика на фона на 1 милион *** май е доста представителна извадка, н€ма лошо. —амо че забрав€ш нещо важно, годината е била 1990! ѕрез 2011 н€ма чалга изпълнител, който може да събере повече от 10 хил€ди души в Ѕългари€ - чалгата умира, а младите слушат рок, рап или хаус музика! ѕак че са краварките и селските ***, иначе —ин —ити и Ѕ»јƒ досега да са фалирали!
178
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
ќтврат
177
6
 
12
 
! ќтговори
»стински реалист преди 12 години
Ѕоже √осподи, ела и събери вересиите си...ћда, за пореден път малките българи показаха колко са малки! ќх малки душици, злобейте, дразнете се, продължавайте да си бъркате в носа и да си правите топчета, но Ћепа Ѕрена ще си е Ћепа Ѕрена и след още 30 г. на сцена. ƒобре че "вашите" рок динозаври взеха да мисл€т за пенси€, че да се сет€т да съберат и вашите парички, за да имат по-спокойни старини, и да дойдат да ви подрънкат. 80-те хил. на ¬.Ћевски б€ха факт и не може да го промените,жалко нали?
176
5
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
—амо дето н€ма нищо 'балканско' във ‘ахрета яхич, а.к.а. Ћепа Ѕрена. Ќ€ма нищо балканско в чалгата като музика и култура. “а€ свирн€ е турско-ориенталско-*** поми€, ко€то просто е изп€та на местен език, който в наши€ случай е български, а на Ћепата-сръбски. „алгата н€ма нищо балканско в не€, а по-скоро ориенталско. јко за тебе истински€ балканец е ориенталец, окей. «а мене не е.
175
4
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
мега зле с та€ чалга бе.ќтврат
174
4
 
3
 
! ќтговори
do 179 преди 12 години
mit e na maika ti shundata priatel...a tiq ac/dc mn qsno che nema saberat te stanali pensioneri i mi doidoxa tuka a takiwa utaiki se kefqt kato tebe skapan metaluga nepostrigan
173
8
 
7
 
! ќтговори
метъл преди 12 години
“о за чалга 10 000 са си неверо€тно много присъстващи. „алгата не е мейнстрийм, колкото да се напъват жутнал€та (срещу заплащане) да ни € натрапват.ј пък то€ лаф за 80000 души - това са мутренски митове!н€ма такъв стадион в Ѕ√!“о ј÷/ƒ÷ не можаха да съберат 70000,какво да говорим за тази босненска ***!
172
7
 
8
 
! ќтговори
бу ха ха ха преди 12 години
Ќа 40 години съм.ѕомн€ колко попул€рна беше та€ в Ѕ√ през комунизма.Ќе бих отишъл по никакъв повод на концерт ната€ турбо ***.
171
4
 
5
 
! ќтговори
balkanjiqta преди 12 години
ti siii moooooj greeeeeh
170
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
Ѕалканците са си балканци, а не като он€ шугла ¬анеса ћей дето се има за нещо повече от другите хора и е карала феновете и да € чакат с часове.