Сирийските бунтовници свалили изтребител на правителствените сили

Това станало над една от зоните за деескалация в Сирия
11 юли 2017 16:11, Елка Василева
15
Сирийските бунтовници свалили изтребител на правителствените сили
Снимка: архив, Reuters

Сирийските бунтовници обявиха, че са свалили изтребител на правителствените сили в район между провинциите Дамаск и Суейда.

Самолетът бе свален и се разби на територия под контрола на режима. Съдбата на пилота не е известна, каза Фарес ал Мунджид, представител на бунтовническата група "Сили на Ахмад Абдо".

Според сирийския Център за наблюдение на правата на човека самолетът е свален край село, разположено на границата на провинциите Дамаск и Суейда, близо до район, попадащ в обхвата на прекратяването на огъня в части на Югозападна Сирия, влязло в сила в неделя.

Според телевизия "Ал Маядин" самолетът е бил свален над една от зоните за деескалация в Сирия, предаде ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
5
 
! Отговори
До Евалата преди 6 години
До Анонимен-Браво ...евала. Сирия е на народа , а не военната хунта. Скоро и трети ще падне, ако продължават да бомбардират народните армии.Това ли ви учат да пишете? dirty job...
10
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ...евала. Сирия е на народа , а не военната хунта. Скоро и трети ще падне, ако продължават да бомбардират народните армии.
9
0
 
25
 
! Отговори
Аспарух преди 6 години
Така наречените Сирийски бунтовници или"умерени терористи" е ясно от къде имат ракети за да могат да свалят самолет.САЩ ги създадоха,въоръжават и напътстват!
8
0
 
18
 
! Отговори
Петър Велики преди 6 години
Значи примирие, зона за деескалация ... а "умерената опозиция" сваля самолети!?Стана ли ясно на всички кои са "лошите" в тая война :D
7
6
 
7
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Руснаците сега ще докарат Ц4ООО и ще затворят космоса над Сирия за полети.Този път наистина ще го направят,ама наистина.
6
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските самолети не е нужно да ги свалят!Те сами си падат, като гнили кътници!
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас нарязаха нови самолети по същата причина, поради която в украйна нарязаха работещи ТУ 160 - националните предатели се мислят за недосегаеми. Срещу няколко долара комисионна и награда за бъдещи приходи спират свръх изгодни и ЕДИНСТВЕНИ проекти и после се опитват да се включат във веригата. Ама това води до скъпи и нископечеливши нещица... Филията с мас явно не спомага за интелектуалното развитие на детето.
4
5
 
34
 
! Отговори
Македонски преди 6 години
И какво?Най вероятно сваленият самолет е МиГ21 , от времето на Виетнамската война.Срещу по-съвременни зенитни средства е безпомощен.Отличава се с ниска маневреност.Но, оше е на въоръжение в държава, която не може да си позволи друго.Което ме навежда на въпроса- защо бяха нарязани безпричинно за скрап у нас, над 150 бр самолети МиГ-21, МиГ-23 ,МиГ-23БН,,СУ-22М4и СУ-25 -някои от тях чисто нови!?А сега реват, че няма машини.Дали пък не е вид национално предателство, а!
3
33
 
6
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Е, много ясно, че е с помощта на Америка. Не знам какво се чудите само. Лошото е, че онова джудже от Кремлин крепи Асад.
2
3
 
13
 
! Отговори
brtb преди 6 години
e s kakwo? s awtomati li ?? ili s " suwetnici" ot usa?
1
5
 
39
 
! Отговори
Хамериканец преди 6 години
Бунтовниците имаха ли червено-бели линии с квадрат с звездички?