ѕроф. „уков: …емен иска »зраел да спре действи€та си в √аза

ѕолитически€т контекст е доминиращ, да не се подцен€ва и икономически€т
21 ное 2023 09:15, ≈лка ¬асилева
14
ѕроф. „уков: …емен иска »зраел да спре действи€та си в √аза
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

„»скат да окажат натиск върху »зраел, за да прекрати нападението в »вицата √аза. ѕолитически€т контекст е доминиращ, но не тр€бва и да се подцен€ва и икономически€т“. “ова за€ви проф. ¬ладимир „уков пред ЅЌ“ по повод отвличането на кораба “Galaxy Leader“, след чийто 25-членен екипаж има двама българи.

"ƒоколкото виждам хутите са доста агресивни. “ова е алтернативата за натиска в подкрепа на „’амас", каза той.

ќще по темата
“ова е инструмент за натиск върху европейските компании на корабите, каквато е и британската, ко€то държи похитени€ кораб.

"¬сички заинтересовани страни тр€бва да вод€т преговори за освобождаване на българите от танкера. »нициативата идва от япони€, т€ е фирмата, ко€то организира плаването. ¬ид€хме, че те са преценили, че този район не е толкова рисков, затова не са платили застраховка. “ози район е пълен с кораби на международната коалици€", уточни „уков.

ѕо думите му след този случай застрахователи ще вдигнат степента на риск.

"јз съм учуден от бавната реакци€ на застрахователите. Ќе са взели насериозно …емен. “ова е едно класическо иранско нападение. Ќай-добри€т вариант е да се плати застраховката срещу този риск нападение", коментира проф. ¬ладимир „уков.

ѕрофесор „уков уточни, че случващото се с похитени€ кораб не е прецедент за иранците.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


14
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
13
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
ƒокато такива чукове стават професори, децата ще б€гат да учат в чужбина.
12
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
…емен е в гражданска война от 10 години и половината територи€ се контролира от ти€ хути, шиити мюсюлмани и верни на »ран. “ам реално правителството решава за половината държава, а в другата има паралелно правителство. » кой 'йемен' решавал нещо си, дрогарьо пруфесуре по нам каква си соц наука?
11
0
 
4
 
! ќтговори
 равар ≈вроатлантик преди 7 месеца
ј …емен искаха ли ’амас да не прави атентати в »зраел?
10
1
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
ƒо 6 - ƒано не ти овлекат децата тогава ... „е н€лой като теб ще бомби €ко.... яво си “ръмпист.
9
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
¬реме е всеконкораб да има право, да носи оръжие. 4 души с калашниците и то€ хеликоптер щеше да стане на самолетченца.
8
3
 
7
 
! ќтговори
IQ 3.14 преди 7 месеца
ƒо пи€ница мистикто€ е тотален неадекват, от безсмъртни€ чеченски омон, до страшните йеменски командоси на чисто нов руски въртолет щурмова верси€, във вс€ка една стати€ си личи идеологическата закалка на рабфака или там аонсу или институт за следдипломна квалификаци€
7
3
 
8
 
! ќтговори
пи€ница мистик преди 7 месеца
ћога да се хвана на бас 100:1, че червени€ „yk е станал професор по партийна лини€ на Ѕ ѕ преди 1989 година. Ќ€ма толкова пристрастен политкоментатор като този (не бро€ платените тр0лейбуси, пyтин0питeци и прочее ***) :))))))
6
1
 
5
 
! ќтговори
@ преди 7 месеца
Ќе тр€бва ад се плаща нищо, а да се нападне пристанището с бомбен килим, да не остане нищо там. ѕосле да си разчистват и да прав€т сметка дали ще си игра€т пак. — терористи не тр€бва да се преговар€, тр€бва да им хвърл€ш ***.
5
0
 
4
 
! ќтговори
а-и преди 7 месеца
јми нищо чудно-Ўиши да играе н€каква задкулисна игра,в полза на комши€та.ј той-комши€та ти€ дни сериозно се развихри!Ќавс€къде,където отиде,диктува собствените си правила на поведение!јпетитите му-огромни,имперски,за връщането на османското владичество-са големи!------Ќо-както казват-не е вредно-да мечтаеш!!!!!
4
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
Ўиши е зает с подготовката за превръщането на Ѕългари€ в турски вилает,след като веро€тно евреите са се отказали от нашите земи,за н€кои други,много веро€тно,о-в ћадагаскар -тихо и спокойно м€сто!
3
0
 
3
 
! ќтговори
аноним преди 7 месеца
ƒали виновен тук е »ран,или “урци€,от ко€то са отплавали натоварени?“урски€т президент ти€ дни не спр€ да обикал€ страните и да хули и оплюва,както и да се заканва на »зраел!–азвихри се сериозно,диктувайки собствените си правила на поведение!“а ,от тук можем да гадаем,кой ще има изгода и интерес,да подшушне на страна,сходна с нейното мислене-готова да напада?????
2
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
ј Ўиши и ƒѕ— за кой са ? «а брат€та им мюсулмани или за евреите ?
1
5
 
8
 
! ќтговори
Ѕългарин преди 7 месеца
 ораба н€ма нищо израелско, освен пакет акции. »ран се набутаха. ¬ъпросът е от кого ще отнесът първи€ шамар и къде.