Директорът на болница "Ал-Шифа" е арестуван от израелските сили

В ареста са и няколко старши лекари
23 ное 2023 14:31, Стела Стоянова
9
Директорът на болница "Ал-Шифа" е арестуван от израелските сили
Снимка БГНЕС, архив

Лекар от болница "Ал-Шифа" в град Газа твърди, че директорът на лечебното заведение и няколко други медицински служители са били арестувани от израелските сили (ЦАХАЛ), предаде АФП.

"Лекарят Мохамед Абу Салмия беше арестуван заедно с още няколко старши лекари", каза Халид Абу Самра, началник на отделение в болницата, която е в центъра на израелската операция срещу Хамас след атаките на бойците на 7 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: арестЦАХАЛАл-Шифа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Замесен е в убииството на някакъв ранен журналист,открит до болницата и е доказано че убит а не умрял от раняването си,та направете си сами извода.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ами като е бил достатъчно *** сам да си пуска клипове с шефовете на хамас с оръжия в ръце отпреди няколко дни. много ясно, че службите следят тези неща, и социалните мрежи. и тоя същия се вайкаше на умряло, че там нямало терористи и били само болни пациенти, а той самия от хамас. уж случайно и оръжията и бопмбите попаднали в болницата, те не знаели завалиите.
5
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Абе, стелке, като препиваш, що не писа, че са го арестували, докато е бягал на юг, скрит в хуманитарния коридор заедно с цивилните? Поставено лице на Хамас, затова е заловен.
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Изрелският тероризьм е време да бьде обуздан - уви - оон, не прави нищо по вьпроса дори папата се вьзмути от изрелските убииства на жени и деца
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Болницата Ал-Шифа успя да удържи атаките на израелската армия в рамките на няколко седмици.
2
6
 
11
 
! Отговори
Ти преди 5 месеца
симпатизант на Хамас ли си та 3еш? Внимавай! Израелските служби с помощта на САЩ следят всички публикации и реакции по света, бъди сигурен! И да, Израел не преговаря с терористи! Това е само докато си върнат заложниците. После жална им майка на ислямистите!
1
7
 
8
 
! Отговори
българина преди 5 месеца
нормално, ще освободят при сделката 300 палестинци, но ще арестуват 400 ...... някой учуден ли е .... така е вече 75г