Мистерията с изчезналия самолет – роднините на пътниците настояват за истината

Захари Андреев @zahariada.blog.bg 31 мар 2014 09:48
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
0
2091

Мистерията с изчезналия самолет – роднините на пътниците настояват за истината

От | на 30/03/2014 

39994-rodnini blizki_620_348

Отделни пресконференции за семействата от Китай озадачиха роднините на изчезналите от самолета на Malaysia Airlines. Близките са разделяни по националности и властите в Малайзия им дават информация за издирването в различни помещения, по различно време.

Това събуди подозренията на роднини и приятели, че не им се казва цялата истина. 29 души от Китай отидоха в Малайзия, за да се срещнат с ръководителите на разследването лично и да зададат своите въпроси. Две трети от 227-те пътници (без екипажа) на самолета са от Китай. Пекин няколко пъти критикува Малайзия, че не дава достоверна и навременна информация за разследването.

Роднините на изчезналите пасажери са объркани и от факта, че първо малайзийските авиолинии заявиха, че няма шанс някой от “Боинг“-а да е оцелял, а вчера малайзийският министър на транспорта обясни, че не бива да губят надежда и е възможно близките им да са живи.

Освен това семействата са озадачени от разследването, което първо започна във водите край Виетнам, после се премести в райони край Малайзия и Индонезия, след това около Австралия и сега – в друга зона край Индийския океан.

“Ще коментираме разговора с властите, след като той приключи. Не отхвърляме медиите, но моля ви, дайте ни малко време“, обясни роднина на един от изчезналите пътници. “Ще се срещнем с официални лица на най-високо ниво“, добави друг мъж.

Един от роднините допълни, че ще настояват за разговор с премиера и министъра на отбраната на Малайзия, който е и говорител на правителството. Когато министър-председателят Наджиб Разак потвърди, че според анализ на данни от сателит и радари самолетът се е разбил в Индийския океан, хората бяха изумени, защото нямаше никакво физическо доказателство за твърдението.

Роднините настояват Малайзия да се извини за противоречивите твърдения, които пуска в публичното пространство, както и да отговори на всичките им питания.

Търсенето може да отнеме години

Десет кораба и 10 самолета претърсват и днес обширен район от Индийския океан на запад от австралийския град Пърт за останки от изчезналия малайзийски пътнически самолет с 239 души на борда. По-късно през деня към тях ще се присъедини австралийският военноморски кораб „Оушън шийлд“, оборудван с високотехнологичен американски локатор на черни кутии и с подводен робот за издирване. Търсенето на изчезналия самолет може да отнеме години, каза обаче американският капитан Марк Матюс от военната база „Стърлинг“, която отговаря за функционирането на американската техника на борда на „Оушън шийлд“. Матюс уточни, че в момента се претърсва почти целият Индийски океан, което забавя издирването.

Pressadaily0
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари