''Гранична полиция'' ще получи 21 автомобила Ланд Ровър Дефендър

Автомобилите ще бъдат предоставени по проект на програма ФАР "По-нататъшно укрепване на управлението и контрола на бъдещите външни граници на ЕС /синя граница/".
18 апр 2005 12:47,
''Гранична полиция'' ще получи 21 автомобила Ланд Ровър Дефендър

Национална служба "Гранична полиция" ще получи 21 леки автомобила "Ланд Ровър Дефендър" с повишена проходимост, съобщиха от МВР.

Автомобилите ще бъдат предоставени по проект на програма ФАР "По-нататъшно укрепване на управлението и контрола на бъдещите външни граници на ЕС /синя граница/". Проектът е на обща стойност 7,07 млн. евро, от които 75 на сто се финансират от Европейския съюз, а останалите от националния бюджет.

За модернизиране на оборудването в българската гранична полиция съгласно изискванията на ЕС по този проект до момента са закупени два употребявани кораба от Федералната гранична охрана на Германия и 36 очила за нощно виждане и радиостанции. Предстои получаването до края на годината на нов патрулен кораб и мобилни термовизионни системи.

Тържественото представяне на новото оборудване ще се състои утре на площад "Александър Невски". Поканени са представители на Европейската комисия в София и ръководството на МВР

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание