Наше село скочи срещу ферма за норки

Умъртвяването им ще се извършва в газова камера
64
Наше село скочи срещу ферма за норки
Снимка: Reuters, архив

В землището на старозагорското село Маджерито вече работи ферма за американски норки.

В бившата птицеферма скоро ще се отглеждат 400 000 специално селектирани дребни хищници с ценна кожа.

Умъртвяването им ще се извършва в газова камера с въглероден диоксид. Телата и одраните кожи ще се изпращат в за обработка в Полша.

От Полша ще бъдат внесени и майките норки, а мъжките след разплода ще бъдат умъртвявани, съобщи БНР.

Изграждането на фермата се свързва с името на един от събствениците на птицеферма и на голяма фирма за производство на олио.

Срещу работата ѝ са се подписали 12 000 души. Д-р Виолета Матева, директор на фермата, твърди, че инвестицията е законна.

Европейското законодателство не забранява отглеждането на тези животни в промишлени условия и в Европа има много страни с ферми за норки, повечето от които са в Скандинавските страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
тц преди 6 години
До АнонименИ теб да те гледат добре и да те одерат...жив -безценно
36
0
 
2
 
! Отговори
papi преди 8 години
Не става дума за завист. Не става дума и за вегетарианци. Става дума за това, че едни животни се отглеждат само, за да бъдат задушени с газ и одрани. За да може някой да има палто от кожите на 60 - 80 животинки. В съвременния свят това е безмислено - от векове може човек да се облича топло и красиво без да дере кожите на други живи същества. На 60 до 80 други живи същества, отглеждани специално, за да бъдат убити и одрани за това.
35
2
 
3
 
! Отговори
Italion преди 8 години
Това плюене по фермата си е чиста позьорщина! Правят се на вегани, а си ядат свинско като луди.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората са инвестирали толкова пари и труд в тази ферма, ами оставете ги да я развиват и да работят! Напълно съм сигурна, че тези животни ще се отглеждат добре и по хуманен начин!
33
1
 
2
 
! Отговори
Mila преди 8 години
Моля да ми кажете защо отглеждането на животни за кожа е жестоко, а отглеждането на животни за месо не е!?Специално за норките съм сигурен, че в България няма да се дерат живи!
32
1
 
3
 
! Отговори
Taz преди 8 години
Престанете с тези гръмки заглавия и подвеждаща информация относно фермата. Не виждам какво лошо има в нея!
31
1
 
3
 
! Отговори
Doichin Doikov преди 8 години
iskam da popitam kade sa tezi (prirodozashtitnici) po koleda i velikden ,kogato se kolqt *humanno*praseta i agneta??? Parvi na masata. Tqhnata rabota e; "vsichko Mara prigotvila, samo che zabravila da se sreshi !"
30
1
 
3
 
! Отговори
Jeni преди 8 години
Животът ви е напълно безсмислен щом само плюете по чуждия бизнес! Какво толкова не ви хареса в тази фабрика, направена според всички изисквания!
29
1
 
2
 
! Отговори
Орлин преди 8 години
Понеже сме в прекрасно икономическо състояние, дай да затрием всяка нова безнес идея, която се ражда! Все едно пък тези от Екоравновесие не убиват животните и то никак нехуманно!Стига с тези лицемерни изказвания!
28
1
 
2
 
! Отговори
Л. преди 8 години
Като няма предприята мрънкате, като има пак мрънкате! Защо не решите какво искате най-накрая? А приходите за Бг икономиката май никой не ги брои?
27
1
 
2
 
! Отговори
Лоли преди 8 години
Не знам някой да те гледа с погнуса ако ходиш с палто от норка!Това са пълни глупости! И именно Европа е създала специални директиви, които оказва се тази ферма ще спази и няма да е в никакво нарушение!
26
1
 
2
 
! Отговори
Г. преди 8 години
Какви центрове за изтезания, вие добре ли сте?? Ферма като всички други ферми за крави, примерно! Защо се драматизира излишно?? Какво лошо видяхте толкова в тази ферма, а в останалите не?
25
1
 
2
 
! Отговори
Галя преди 8 години
Хубаво е да се знае, че Европа е най-големият производител на норки във ферми в света! Това нищо ли не ви говори? Защо винаги трябва да оплюваме всяко начинание?
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма мръсен бизнес, щом всичко е по правилата и съобразно ебропейските директиви, не виждам нищо лошо!
23
3
 
2
 
! Отговори
Цвет преди 8 години
Именно, отново се правят ненужни драми, а няма за какво! Това няма да са диви норки, а отгледани във фермата!
22
6
 
2
 
! Отговори
Бобито преди 8 години
Само петиции пишете, но утре ще си хапнете агънце, нали? Не е ли лицемерно и с какво то се различава от норката? А Европа щеше ли да разреши ако беше толкова нехуманно? Наистина, българинът може да е само недоволен от всичко! И за новите работни места, май никой не се замисли!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Европа кой ходи с палто от норка- НЕ Е ЗАБРАНЕНО ,но хората ще те гледат с голяма погнуса. Представям си и с какво ще ги хранят и това после в колбасите-това вече е забранено. За начина на умъртвяване няма какво да добавя-срам и позор. Инфото за фермите в Европа е мн.стара и фалшива. Примерите са ми специално за Германия и Чехия. Това доколкото знам е било птице фабрика. МРЪСЕН БИЗНЕС ТОВА Е
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ***-тарикатна бас, че собственикът на фермата е червен барон
19
2
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Ами утре може да искате и центрове за изтезания на "терористи" ( Полша в момента е глобена за Полският Гуантанамо създаден от ЦРУ в Полша ) -Нещо май Бг стана не само *** и тоалетната на Европа - ами явно се извисява нагоре към висините -като бъдеща *** на САЩ
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първото наистина европейско село