Заев у нас? Чудесна възможност за сближаване с Македония

И двете страни имат интерес от отваряне, смятат експерти
20 юни 2017 09:23,
16
Заев у нас? Чудесна възможност за сближаване с Македония
Снимка: архив, Reuters

Посещението на македонския премиер Зоран Заев трябва да се използва за сближаване на Македония и България, защото това е от полза и за двете страни.

Това коментираха директорът на Института за международни отношения Любомир Кючуков и Йордан Божилов от Софийския форум за сигурност пред БНТ.

Още по темата

И двамата експерти смятат, че България трябва да подпомогне Македония за дългата процедура по влизането й НАТО и Европейския съюз.

По думите на Божилов, правителството на Заев трябва наистина да демонстрира, че принципите на демокрация и гражданският контрол върху службите за сигурност се връщат. Нужен е така също и наистина функционираща пазарна икономика.

"Защото това са критериите, по които Македония ще бъде оценявана за членството си в НАТО и членството си в ЕС и България може да подпомогне и трябва да подпомогне Македония именно в този път", допълни експертът.

Според Любомир Кючуков България е държавата, която е максимално заинтересована от отварянето във всички отношения на двете страни една към друга.

"България е страната членка на ЕС, България е страната членка на НАТО, България е страната с дълга история, България е страната със сериозна икономика, така че тя има интерес от едно такова отваряне", поясни Кючуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Шизофрения преди 6 години
Вижте им настроенията на тези и си помислете какво всъщност искаме да приобщим.https://youtube/watch?time_continue=179&v=h-_bH2HqUSA
15
0
 
1
 
! Отговори
Рашо преди 6 години
С македонците идват и албанците, така че по -добре да държим вратата затворена.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази държава ние я признаваме като държава но те нас никога няма да ни уважават!
13
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Затова Путин ни натиска изявленията на Карпов и посещението наЗаев са свързани явления
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато сърбите и сръбските агенти владеят във Фиром, никога няма да имаме добри отношения. Не забравям също наглите фалшификации, които фиромци правят с българската и гръцката история. П.С. Не разбирам защо не се обявят за сърби, и без това всеки един от тях има сръбски роднини...
11
0
 
3
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Да се направи референдум по темата с Македония! Стига предателства срещу народа от шепа хора и няма да ги назова с точните думи какви са,защото модер..... ще ги резне :)
10
1
 
2
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
от кога думата б у г а р и тоест българи на сръпски и мскедонски е нецензурна и се блокира с **"
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дойдат ли албанците - тежко ви, нито имате силата, нито имате задружността им. Всички ще простетуирате за тях, както е правило малко по на запад
8
0
 
7
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
абе вместо тез да ни гонят да се сближаваме ние сме тръгнсли теманета да им правим. Търсят на хляба мекото и после шута. Колкото тез дето взеха Бг липни карти са станали ***.
7
0
 
3
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
До 6: Бе какви три ракий ,този направо е на бутилка и одгоре домашна ракия над 55 градуса ха ха ха!
6
0
 
7
 
! Отговори
ХОХОХОХО преди 6 години
"България е страната със сериозна икономика" - направо сме водеща сила в Европата!Някой май се е изрязал на три ракии...
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"сближаване с Македония" да се чете "сближаване с Велика Албания"
4
1
 
10
 
! Отговори
BG преди 6 години
А Миленко Неделковски какво мисли по въпроса ?! Или май нещо много бързо забравихме как тоя ..... потроши паметник на загинали войници, а БРЮМ вместо да го порицае и реагира както би направила всяка една нормална държава, взе да обвинява България че не била спазила международни споразумения !
3
3
 
6
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Какво :) :) :) България била икономика ха ха ! При заплати нето 330лв. и пенсий около 200лв. то това си е не икономика а икономия,а икономията е майка на мизерията! Дрън дрън мижи да те лажем ни прилагат пак! Писна ми от измамници!
2
1
 
12
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Този е бивш терорист участвал в бойни действия срещу македонската армия,къде им е акъла на Македонските да изберат албански терористи да ги управляват!?
1
1
 
23
 
! Отговори
Едно Оточнение: преди 6 години
Македония има нужда от сближаване с България. Не обратното. Не забравяйте тази много важна подробност.