ConocoPhillips възнамерява да увеличи дела си в Лукойл до 20%

Изпълнителният директор на ConocoPhillips за Русия и каспийския регион Кевин Майерс заяви, че компанията разполага с правото да увеличи дела си до 20%
24 яну 2005 15:30,

Третата по големина щатска петролна компания - ConocoPhillips, обяви, че възнамерява да упражни правото си за увеличаване на дела си в руския нефтен гигант Лукойл до 20% от капитала, съобщи Investor.bg.

Изпълнителният директор на ConocoPhillips за Русия и каспийския регион Кевин Майерс заяви, че компанията разполага с правото да увеличи дела си до 20% и възнамерява да упражни това си свое право купувайки акции на руския нефтен гигант в близко бъдеще.

Лукойл, която е втората по големина петролна компания в Русия, заяви в свое изявление, че на свиканото по желание на ConocoPhillips извънредно Общо събрание на акционерите в понеделник Кевин Майерс е бил избран за член на 11-местния борд на директорите на компанията.

Двете компании сключиха договор за стратегическо сътрудничество през септември миналата година, когато от ConocoPhillips платиха близо 2 млрд. долара за 7.6% от капитала на руския гигант.

През ноември миналата година от щатската компания обявиха, че са разширили този дял до 10%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации