Щатските фючърси нагоре след сделки в интернет сектора

Интернет-конгломерата InterActiveCorp е на път да финализира сделката по закупуването на интернет-търсачката Ask Jeeves
21 мар 2005 14:23,

Щатските фючърси сочат отваряне на индексите леко на положителна територия след обявените сделки за поглъщания в интернет сектора, съобщи Investor.bg.

Запознати източници заявиха, че интернет конгломератът InterActiveCorp е на път да финализира сделката по закупуването на интернет търсачката Ask Jeeves, като не се споменават финансови параметри по договора.

В същото време от Yahoo са се съгласили да закупят компанията Ludicorp Research & Development, като и тук не са обявени параметрите на евентуалната сделка.

Фючърсите на S&P 500 са на положителна територия с 2 пункта, а тези на технологичния Nasdaq сочат отваряне на положителна територия с 8 пункта близо два часа и половина преди старта на търговия на щатските пазари.

Цената на петрола продължава да се повишава, като суровият петрол с доставка през април добави 18 цента към стойността си спрямо вчерашното си затваряне до ниво от 56.90 долара за барел.

Повишението на петрола отведе цената на горивата в САЩ на най-високите им нива в историята на страната. Анализатори коментират, че през следващите седмици е възможно да станем свидетели и на по-нататъшно повишение поради продължаващия ръст в цената на петрола, както и силното търсене преди старта на пролетно-летния сезон.

На фона на липсата на важни макроданни за щатската икономика анализаторите очакват с нетърпение срещата на Fed относно лихвите, която ще започне утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации