Къде виреят най-големите работохолици?

Южна Корея, Гърция и Италия оглавяват класацията
22 май 2008 15:32,
16
Къде виреят най-големите работохолици?
Снимка: AMY

39-годишният Лий, служител в Министерството на земеделието и риболова на Южна Корея, става в 5:30 всеки ден, за да може да започне работа в 8:30 след двучасово пътуване до работното си място в Сеул.

След като прекара почти целия ден пред компютъра си, обикновено той си тръгва в 9 вечерта или дори по-късно.

Това се случва шест дни в седмицата почти през цялата година, тъй като отпускът му е три дни в годината. За семейството си той успява да отдели 10-15 минути през работната седмица, пише Forbes.

Лий не е работохолик – такъв режим е напълно нормален в Южна Корея, където служителите работят средно 2357 часа годишно, или шест и половина часа за всеки ден от живота си.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
путьо преди 15 години
EEE Кога имат време да мастурбират поне, или за по една сфирка. Жената вече го е отписала като мъж сигорно. И кво толкова пише на тоя компютър тоя, сигорно го разнебитва и пише вируси.
14
0
 
0
 
! Отговори
R P преди 15 години
НФБ, Бравосподелям мнението ти, което естествено може да бъде допълвано много.
13
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
че се манипулира обществото отново!производителността на българският лекар по-малка ли е от тази на колегата му във Франция..Германия...Швейцария!Вършат се същите манипулации..операции..прегледи...изследвания..Н яма никаква разлика , но там се работи със съвременна апаратура..Хората са личности и не мислят за насъщният си!У нас как да се купи нова апаратура/Ми тя струва 1 500 000-2 000 000лв за скенерите например!Ха кажете ми как ва ми е сметката и каква ще ми е печалбата при цена на касата от 35лв за преглед!Има реално не дофинансиране!Хем сме търговски дружества хем ни викате ще работите без пари!При това медицинската апаратура се купува и има ДДС 20%!...а услугата естествено няма ДДС!!!Сега се готви демонополизасия на касата!Но никой не казвакой ще иска да разкрива болници без печалба!Няма как някой да дойде и да извади от джоба си 100 000 000лв и да не си прави сметка кога ще си ги възвърне!Болниците в момента фалират защото са реално недофинансирани и ако провеждат качествено лечение тио струва скъпо и от там се набутват!Намалява се броят на необходимите и задължителни изследвания...редуцира се престоя...назначават се евтини лекарства или по ефикасните се назначават при изписване от болничното звено за да не тежи на бюджета!това е истината!На всички е ясно но неискате да видите проблема докато не се сблйскате реално с него!Какво друго се получава в момента!Има социален дисбаланс!И от там се минира икономика...производство...Например един лекар ..инженер...учител..които са на мизерните 300-400лв...как да си купят жилище което струва стотици хиляди!В същото време строителните работници получават 3-4 000 лв заплати!И именно тук се задейства предпазният механизъм...доктори и учители дават частни уроци..дават частни консултации...и си докарват още някой и друг лев!Какво би станало ако този процес се спре?Ми ще има строителство до определен момент..после ще нестъпи не пренасищане но търсенето ще се ограничи т.к няма да има платежоспособни личности и срив във стрпителният бранш!Така е и във другите отрасли..разкриват се хотели..а те стоят празни..Няма платежоспособни клиенти....агенциите за туризъм сущо ще осетят този трус..Така че истината е във въртенето на парите!Който го умее живее добре!Докато при комунизма има само стегнация и ограничения!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Айде, пак за софиянци се почна... За сведение на 10, аз съм софиянец. Живея в "Люлин", работя в центъра. Пътуването ми е изцяло с метрото, което ме кара между двете спирки за 8-9 мин. И имам още 10-15 мин. ходене пеш - общо 20-25 мин. И се считам за късметлия. Преди две години работех във фирма, в която половината служители пътуваха по час-час и нещо в едната посока. Именно заради задръстванията. Вземи попитай и тогава раздавай мнения, а най-добре ела се пробвай да стогнеш за 10 мин. до работа.А за производителността - веднъж говорих с приятел-сроител по въпроса. Беше работил в Германия и ми разказа мнооого интересна случка - на група немци има се дава един ден за иамазване на една стая. Немците започват работа в 9 часа и точно в 18 свършват стаята. Същата стая се дава на група българи. Българите свършват работата по стаята към 12-13 часа и, тъй като никой не се появява, за да им даде още работа, сядат и започват да чакат. И когато дойде проверката - немците работят, а българите - не. Ама че си били свършили работата - никой не го интересува. Същото е и в магазините - една тениска може да се продава 10-15 минути, щото продавачката не трябвало да се стресира с бързане. У нас дали някой ще изчака толкова за да си купи нещо?Та много е прав 8 - защо се откриват тука предприятия, щом нищо не работим?
11
0
 
0
 
! Отговори
bgm преди 15 години
Робство в по-модерна форма. Личният му живот се ограничава до пътуването до работата.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Софиянци се оплакват от "големия" си град и задръствания, че виж ли немогат да стигнат за 5 мин до работа... а отиват за 10! е гледай е това се казва път 2 часа в България това си е цял работен ден сасе обедна почивка... ае и тука ше стане така *** дупе да ни е яко
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tоз кога жена си е -той и за няма време-бати живота
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
производителноста - според заплатите за тва предприятията им са тука - щото са на загуба нали ? ...
7
0
 
0
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 15 години
най-вече предпочитаме да сме богата държава и всеки да си решава какъв живот ще живее.
6
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Чакай малко, тоя човек като работи толкова много, значи няма време за странични неща, като например разходка, повече време за семейството, пътувания, среща с приятели. Е ако това нещо го няма, за какво живеем , да му се незнае,само да работим ли.Парте са важни, защото те ограничават до някъде в действията си, но парите не са нещото, за което си заслужава да се живее, те просто са средство.
5
0
 
0
 
! Отговори
joro преди 15 години
а вие какво предпочитате.. да сте богата държава и да живеете като роботи или да сте бедни ама да си се кефите на живота...
4
0
 
0
 
! Отговори
твоя любимец преди 15 години
Каква връзка има твоят коментар със статията? Всички знаем, че се опитваш да се изказваш и да правиш заключения, но поне го прави на място. Не е необходимо да спамиш навсякъде.
3
0
 
0
 
! Отговори
Апостол Апостолов преди 15 години
Българите са много трудолюбиви. Затова производителността на труда в България е най- ниската в ЕС.Ку- ку!Апостол Апостолов .
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само големи заплати, но не и много бачкане! За съжаление само с много бачкане може да се превърне една бедна страна в богата, но българите предпочитат да седят в кафенетата и интернет форумите и да се оплакват колко малко изкарват!
1
0
 
0
 
! Отговори
bobi преди 15 години
ei za takiva e ken lii

Спонсорирани публикации