Обезщетяват земеделци, разминали се с европари несправедливо

Държавата ще ги обезщети с пари от бюджета
9 юни 2008 08:11,
4
Обезщетяват земеделци, разминали се с европари несправедливо
Снимка: Булфото

Държавата ще обезщети с пари от бюджета земеделските производители, които са несправедливо лишени от евросубсидии, обяви в неделя земеделският министър Валери Цветанов.

С министерска заповед е назначена арбитражна комисия, която до дни ще започне разглеждане на жалбите, постъпили от производители, лишени от евросубсидии по схемите за единно плащане на площ.

Причината за неуредиците е, че земеделските земи на стопаните са вкарани като трайно необработваеми площи.

В много от случаите грешката е чиновническа или неточност в ортофото картите на площите, каза земеделският министър.

Той подчерта, че сред ощетените има коректни производители. За компенсиране на пропуска ще са необходими средства в размер на около 5 до 8 млн. лева. Парите ще бъдат осигурени от държавния бюджет.


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Nikolay преди 12 години
В нормалните държави като се получи подобна прецаквация министъра заедно с всички виновни чиновници от неговото министерство си подават оставките или просто ги уволнява министърпредседателя.
2
0
 
1
 
! Отговори
ла ла ла преди 12 години
... с какво ще ги обезщети държавата? С пари които са в пъти по-малко от тези които са отпуснати по фондовете. Атях що ги няма? А що изобщо са в ръцете на ДПС? Ама ние сме баси смотания народ... впрочем робството никога не е свършвало, просто е по-съвременно.
1
0
 
1
 
! Отговори
vuzmutena преди 12 години
За пореден път данъкоплатецът ще плаща за грешките на чиновниците (този път те са от любимото ми министерство - на земеделието). А осъдени щети дали ще има....
(иначе е хубаво, че земеделските производители все пак ще получат някакви средства, макар и с огромно закъснение)