Голяма въпросителна пред европарите за транспорт

Има или не писмо от ЕК за спирането на 1,6-те млрд. евро
28 юли 2008 09:39,
3
Голяма въпросителна пред европарите за транспорт
Снимка: БГНЕС

Общо 1,6-те млрд. евро по оперативна програма „Транспорт“ фокусираха вниманието този уикенд, през който се проведе и срещата на тройната коалиция в Банско.

По информация на в. Сега въпросните средства били спрени от Европейската комисия с писмо от 22 юли. Тази сума е извън спрените средства по предприсъединителните програми и никой от управляващите не беше съобщил за писмото.

Впоследствие вицепремиерът Меглена Плугчиева опроверга информацията и заяви, че ЕК само е отправила предупреждение към България във връзка с оперативната програма, без да е запорирала парите.

Днес вестникът отвърна на опровержението, публикувайки оригиналния текст на санкциониращото писмо, според което от Брюксел ни казват: „ФРПИ (Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“) е единствен бенефициент по една цяла приоритетна ос на Оперативна програма „Транспорт“ за периода 2007-2013 г. с бюджет от над 1 млрд. евро. Сигурен съм, че ще се съгласите, че би било неприемливо да продължат плащания дори при най-малко подозрение за честността на ФРПИ, като се имат предвид тежките недостатъци, които бяха разкрити по текущи проекти от Кохезионния фонд, а също случаи на измами и конфликт на интереси“.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много си прав
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сигурно ни гледат и си умират от смях :))) Такъв *** и търпелив народ нема, да го изпържат с милиарди и да се праи, че не усеща. Даже му е гот... Виждали ли сте как тормозят някой двуметров страхливец в училище? А той само стои като пън, червенее и надува бузи. А има сила да утрепе нахалника с един удар, е това е. *** ли си нема спасение.