Петролът пада навсякъде, у нас се вдига

"Лукойл България" отново повиши крайните заводски цени на бензина
16 сеп 2008 13:33,
93
Петролът пада навсякъде, у нас се вдига
Петролът отбеляза най-големия си двудневен спад от 4 години насам. Не и у нас. Снимка: БГНЕС

След като котировките на петрола отбелязаха най-големия си двудневен спад за последните четири години до нива от около 92 долара за барел, тази сутрин "Лукойл България" отново повиши крайните заводски цени на безнина.

От съобщение на компанията става ясно, че бензин A-95H поскъпва с 1,24 на сто до 2151,60 лева за 1000 литра, а А-98Н – с 1,24 на сто до 2260,80 лв. за 1000 литра.

Повишава се и цената на пропан-бутана, който от днес се продава с 1,67% по-скъпо до 2190 лв. за тон.

Останалите горива за момента остават без промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 15 години
Прав е Слав, за това че колите терябва да се оставят поне за ден. Загубите за тези, които ни инудват с цените на горивата ще са сериозни. Реално погледнато ние сме много по- силни и от Лукоил и от Шел и от всички *** изнудвачи защото можем да ги докараме до фалит за 1 седмица. Как ли? Ами като се повозим 1 седмица на градски транспорт. После ще купуваме бензин по 52 ст. нафта по 49 ст и газ по 25 ст. Хайде да го направиим, а?
51
0
 
0
 
! Отговори
redordead преди 15 години
Цената на петрола взета от .bloomberg.com/energy която падна последните 2 дена е ЗА ДОСТАВКА СЛЕД 2 МЕСЕЦА поне.В момента консумираме нефт закупен на цени от юли. Никой търговец не продава наличната си стока на цени по-малки от като я е закупил. Пазарна икономика.----------а как като псокъпваше петрола си актуалзираха цената на момента, въпреки, че тази по-скъпа е щяла да бъде след 2 месеца, а в онзи ден са изразходвали още онова на по-тънката...това ми е интересно????
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нали сме в ***
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И ПРОЧЕТЕТЕ МАЛКО ПРЕДИ ДА БЪЛВАТЕ ГЛУПОСТИ!!Цената на петрола взета от .bloomberg.com/energy която падна последните 2 дена е ЗА ДОСТАВКА СЛЕД 2 МЕСЕЦА поне. В момента консумираме нефт закупен на цени от юли. Никой търговец не продава наличната си стока на цени по-малки от като я е закупил. Пазарна икономика.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Валентин Златев не е собственик на 'ЛукОйл',управител е.И неговата далавера не е от печалбата на рафинерията,а от далаверата с доставчиците.'ЛукОйл"продава гориво само на 3 фирми(разбира се на близки на Златев),което води до монопол на пазара.Съответно и от там те определят цените на горивата.Всяка фирма си има регион,който подържа и другата не и се бърка .Същото е и със захарта,цигарите,алкохола и почри всичко в тая държава,само и само да се обират и последните стотинки на народа,да има за Люба яхта и за Бойко курорт
47
0
 
0
 
! Отговори
slav преди 15 години
мили хора, цената на петрола би трябвало моментално да рефлектира върху цената на крайния продукт.Както някой по-долу беше казал, тя е обвързана със стокови борси и в момента, в който навън поевтинее, би следвало това да се случи навсякъде.Причината поради която тук се качва най - вероятно е че наште умници са купували огромни количества на високи цени и сега не могат да си избият парите.За това я качват на момента, за да си покрият загубите, защото после сигурно ще падне рязко.Друг е въпросът,че монополиста си прави каквото си иска и няма кой да го санкционира.В момента най-вероятно Лукойл губи стотици хиляди, да не кажа милиони левове заради този спад...И нека, така му се пада.Но ние като общество бихме могли да си потърсим правата и да обявим бойкот!Ако само 1 ден всеки си остави колата и тръгне пеш или с градски транспорт, ще им нанесем такива загуби, че следващия път ще се замислят колко ще е цената на литър! Помислете над това...
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как може да говорите за братушките такива неща?Другари,не се поддавайте на вражеска пропаганда.Руското магаре е най- добрия приятел на българската магарица.
45
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
ПРОБЛЕМА Е ЕДИН ЧЕ ЖИВЕЕМ НА ЕДНА ТЕРИТОРИЯ ,КОЯТО Е УЖ ДЬРЖАВА,КЬДЕТО РАЗНИ ГОЦЕТА,ГЕЙЧАТА И КОРУМПИРАНА ПОЛИЦЕЙСКА ПАСМИНА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ.НА ТЯХ ИМ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА ВСИЧКИ.ПАРИ БОЛ ОТ НАРКОТИЦИ ОТ ПРОСТИТУЦИЯ ОТ ЦЕНИ НА ГОРИВА ОТ ВСИЧКО.ИНТЕРЕСНО ДО КОГА ЩЕ ГИ ТРАЕМ!!
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Valentin Zlatev e nai golemiy mrasnik no misly,che i negovoto vreme nablijava.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Те са се договорили и то много добре само че за тях си. И съвсем не са евтини.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Държама няма,защото има поданици,когато има граждани,защитаващи правата си,тогава ще има и държава,която да ги защитава.До като си траем и си стоим на топличко вместо да излезем на площадите,или най-малкото да се разходим до урните по време на избори,ще бъде все така.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Saglasen sam s teb,tezi dupedavchi Parvanov i Stanishko kadeto si delyt komisionite sa vinovni za chylostnoto sastoynie na darjavata,zatova e vreme da se mahat po nai barziy nachin!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
Знаещ преди 15 години
Точно в това е проблема, че крайните доставчици се възползват от това - скочи ли петрола, веднага увеличават цените, макар че нямат основание да го правят веднага. А ако цените падат, както е в случая, естествено, че не ги свалят веднага - просто се възползват максимално от ситуацията. После се оправдават, че когато цените на петрола били много високи, тяхната печалба не била толкова голяма и затова си наваксвали ... Проблемът е, че никой не ги контролира, а това е работа на държавата - ето, че пак стигнахме до онези горе...
39
0
 
0
 
! Отговори
Proximus преди 15 години
Великата Русия и нейната компания в нашета Родина ни даравява с още по неестествено скъпи горива за да я благославяме. Айде след това идете че ми говорете за майка Русия, колко велика е тя и т.н.... тя днес е просто един световен гърбач. Нас ни гърби с горива, други с територия, трети съвсем с други работи.
38
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 15 години
Сегашните цени на петрола за добив, който ще бъде осъществен догодина и догодина доставен до клиентите. А съвсем друга бира е, че Русия не е член на ОПЕК и може да си слага каквито иска цени на бензина. Просто ако имахме правителство с топки, а не пу...ки, щяха да договорят малко по-нормална цена за нас, след като толкова газ минава през територията ни. всичко е въпрос на политика, но нашите политици в политиката са , и то от най-евтините.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Информацията за това дали внасяме най-евтино горивото е спорно, ако не си го видял черно на бяло сравнето с другите държави. Докато за цената всички ние виждаме какви са тука и в други държави. За това не може да се ловим за тази сламка, че внасяме най-евтино.Пожелавам на всики най-късно другия месец да ни се отрази значителното падане на петрола/барел и да имаме по-ниски цени.А за трайно понижаване на цената, то е ясно какво трябва да направи държавата - трайна дружба с Россия иначе друг начин няма. Това са реалностите, а не да ме обвинявате че поддържам Россия
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Навсякуде криза, само у нас - възход! Навсякъде петрола поевтинява - само у нас се увеличава! Явно ние сме в някакъв друг паралелен свят! Ама какво ли ше стане като пуснат "блъскача" в CERN! Май ще си сменяме местата! Явно е, че сме много специална страна!
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре де,когато пада чакаме да дойде по-евтината доставка.А когато се вдига се вдига още на следващия ден по бензиностанцията.Нещо логически не се връзва?Явно никой не иска да отговори на простичкия ми въпрос?Защо са тези двойни стандарти при корекцията на цената????????????????
34
0
 
0
 
! Отговори
Знаещ преди 15 години
Прав е трън, тази цена е за сега добишащия се петрол и би трябвало да се отрази върху крайните цени малко по-късно (не съм сигурен дали са 2 седмици или е 1 месец). Освен това и в Германия през последните дни безина поскъпна, вместо да поевтинее. Определено авторът на статията не е добре информиран, а освен това е ясно, че търси и някаква сензация.
33
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР преди 15 години
EH EDINEN NAROD SILNA DARJAVA

Спонсорирани публикации