Купувачите на жилища у нас заемат изчаквателна позиция

Домакинствата с общ месечен доход до 1500 лв. вече трудно могат да си вземат дом
9 окт 2008 16:55,
4
Купувачите на жилища у нас заемат изчаквателна позиция
Снимка: Булфото

Най-масовите купувачи на жилищни имоти у нас са заели изчаквателни позиции, за да имат време да се ориентират на пазара в условията на забавен ръст и световна финансова криза. Това каза Тихомир Тошев, изпълнителен директор на кредитния консултант Кредит Център, по време на дискусия, посветена на жилищния пазар, в рамките на конференцията за имоти BalRec - България, която се провежда с медийното партньорство на Investor.bg.

Клиентите се чувстват по-несигурни и затруднени при получаването на ипотечни кредити, а банките са увеличили лихвите по кредитите четири пъти от началото на годината, допълва той.

Домакинствата с общ месечен доход до 1500 лв. вече трудно могат да купят жилище, като те имат възможност да получат кредит до 40-50 хил. евро, което не е достатъчно за покупката на имот в София и другите големи градове.  

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точно сега е момента на изчакването, което ще налее масло в огъня на тоталния срив в сферата на имотите, далавераджиите и спекулантите. В това число най-вече на агенциите за недвижими имоти. Далаверата приключи и който не се е ориентирал на време ще яде хурката. Въпросното "отрезвяване" на пазара ще се състои в срив на цените на имотите, главно апартаменти и офиси, с най-малко 30% от досегашните "цени". Кой таковал - таковал. Имота вече не е ***....
2
0
 
0
 
! Отговори
на баир лозе преди 15 години
Изчакват в позиция партер. Винаги им е отзад.И тя лисицата вървяла подир коча в очакване да му паднат м..те.Ако не бяха кредитите, у нас нямаше да видим жилища.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами,по таз статистика български гражданин неможе да си позволи собствено жилище трябва или да си супер богат или беден чужденец ,за да си позволиш да си купиш жилище,който си купил навремето,купил от сега нататък на .Да живее България.

Спонсорирани публикации