Виетнамска авиокомпания ще наема български екипажи

Има планове у нас да се обучават виетнамски пилоти и РВД-специалисти
16 май 2014 15:45, Елка Василева
21
Виетнамска авиокомпания ще наема български екипажи
Данаил Папазов. Снимка: архив, Булфото

Предстои подписване на договор, който ще даде възможност на най-голямата виетнамска авиокомпания да наема български пилоти. Това съобщи във Варна министърът на транспорта Данаил Папазов след среща при кмета на града Иван Портних, в която участва и посланикът на Виетнам у нас Ле Дък Лиу.

Министър Папазов допълни, че сътрудничеството между двете държави в сферата на транспорта предстои да се разширява. По думите му има планове у нас да се обучават виетнамски пилоти и РВД-специалисти. Освен това се коментира откриване на авиолиния между азиатската страна и София.

Папазов посочи още, че има възможност да бъдат създадени логистични центрове близо до големи пристанища в двете държави, които да подпомагат дистрибуцията на стоки в двете посоки.

По думите му е обсъждана възможността Виетнам да внася у нас "полуфабрикатни" стоки, които да се доработват на място и после да се реализират на пазара в ЕС.

Посланик Ле Дък Лиу допълни, че визитата му е свързана с установяване на партньорски връзки и подписване на меморандум за сътрудничество между Варна и Дананг. Той посочи, че профилите на двата града са сходни - имат големи пристанища и туристическият сектор е добре развит.

Дипломатът посочи, че културен обмен между Варна и Дананг може да започне още през тази година. По думите му на срещата с кмета Иван Портних е обсъдена възможността виетнамски младежи да учат в местните университети, като интересът е особено голям към медицината.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До психолог:"...Апропо братята Бареков и Пеевски какво ще правят в Брюксел..."Единият ще обяснява на французите що е то Народна Република и как младежите да бъдат задължени с казармата, а другият?!..
17
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 9 години
До Анонименсподелям Вашето мнение, съгласен съм.
16
0
 
4
 
! Отговори
психолог преди 9 години
Смешни хора и смешни коментари. Няколко трола реват от сутрин до вечер как ГЕРБ не ставали и как БСП или Атака много милеели за хората. Както милеят, така Станишев открадна милиони , а Сидеров спи и пие шампанско в Париж за хиляди евро на вечер. Сега и двамата се писаха водачи на листите и се надяват да си заминат за Брюксел а тролчетата ще подсмърчат като Гаврошовци пред витрината със сладкиши и хляб. Жалка картина и жалки хорица. Апропо братята Бареков и Пеевски какво ще правят в Брюксел.
15
0
 
2
 
! Отговори
Трой преди 9 години
Това не е новина. Vietnam Airlines наема пилоти българи от повече от 10 години. И в момента има. Правителството симулира работа, а журналистите му се радват.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВеселинА ИМА ЛИ НЯКОЙ В СВЕТА ПО-ЗЛЕ ОТ НАС В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ?
13
0
 
6
 
! Отговори
социолог-българин преди 9 години
Днес световно известната агенция "Керкенез" публикува последните проучвания за Евроизборите в България. ГЕРБ - 35 % , БСП-15 % , ДПС- 6 % останалите партии по няколко процента без да прескочат бариерата. Анализа показа, че Цензурата води по похарчени пари, но все пак те са спестени от заплата и закуски на Бюрека. Хохегер е изпратил виенски кифлички на мутреса Моника и Станишко да се успококоят след загубата.
12
1
 
10
 
! Отговори
бравоС! преди 9 години
Ура! Ще решим кардинално въпроса с бездомните кучета!
11
2
 
18
 
! Отговори
сандо преди 9 години
до къде го докарахме, виетнамци да ни наемат за работници
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 11: няма нищо лошо, просто те никога не довършват нищо като хората...
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимене какво , че е инициатива на комундерите. Бизнесът е добра идея за взаимодействие, стига да няма картелиране.
8
0
 
1
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
1000000 VND = 47.38214 USD1000000 VND в градски квартали на Ханой и Хошимин Сити; 900000 VND в крайградски райони на Ханой, Хо Ши Мин Сити и няколко други промишлени райони и градове; и 800 000 VND другаде.за големите букви...се извинявам......
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виетнам се развива доста бързо, би било грешка да се игнорира. Пък и все още май са по-зле от нас, така че има шанс виетнамските лекари, които обучим (срещу съответните такси) да останат тук. Според мен няма лошо, но да видим, все пак за инициатива на БСП и ДПС говорим.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Веселинне си много информиран, пък крещиш. Недей така, виетнамците са вече доста по-напред от БГ-тата. Те са по-работливи и предприемчиви, не хленчат и си гледат прогреса.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този министър на транспорта от дпс е най-голямото недоразомение! Самия факт че има министерство на транспорт и информационни технологии. Кво разбира от тях тоя ибрик?
4
9
 
4
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
ВРЪЩА СЕ ПАК КОМУНИЗМА..ИЛИ ....ВИЕТНАМЦИ,И ДРУГИ ПО ЗЛЕ ОТ НАС ПАК ПРИ НАС.....ДА СЕ СМЕЕ ЛИ ЧОВЕК ДА ПЛАЧЕ ЛИ....КАК ЩЕ НАЕМАТ БГ ПИЛОТИ ,АМИ ТЕ НЯМАТ САМОЛЕТИ НА КАКВО ЩЕ ЛЕТЯТ,НА ХВЪРЧИЛА МОЖЕ БИ..:):)ТО ТОВА НЕ Е ЗА ХВАЛЕНЕ ОТ НАША СТРАНА ,А ОТ ВИЕТНАМСКА БЕ ПАПАЗОВ....
3
0
 
7
 
! Отговори
Дракона преди 9 години
сигурно ще наемат едни 200 000 българи, а другите 50 000 ще ги наемат в ресторанта дето Орешарски го откри. БСП победа, Станишев не лъже другари
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаче забелязвате ли, че откак Орехчо е на власт всичките ни връзки и договори са все с "братски" държави. Как пък не подписа договор с европейска държава! А все на изток го тегли.
1
0
 
19
 
! Отговори
Долна Митрополия преди 9 години
Да наемат ако намерят .

Спонсорирани публикации